jeukende huid symptomen

Jeukende huid is een ongemakkelijke, irriterend gevoel dat maakt je wilt om te krabben. Ook bekend als pruritus (PROO-RIE-tus), kunnen jeukende huid het gevolg van een uitslag of een andere aandoening, zoals psoriasis of eczeem te zijn. Of jeukende huid kan een symptoom van een ziekte, zoals leverziekte of nierfalen.

Afhankelijk van de oorzaak van jeukende huid, kan normaal lijken. Of het kan rood of ruw zijn of hobbels of blaren.

Roodheid, hobbels, vlekken of blaren, droge, gebarsten huid, Leerachtige of schilferige textuur van de huid

Wanneer een arts te zien

Op lange termijn verlichting vergt het opsporen en behandelen van de oorzaak van een jeukende huid. Jeukende huid behandelingen omvatten medicatie, natte dressings en lichttherapie. Zelfzorg maatregelen, waaronder het gebruik van anti-jeuk producten en het nemen van koele baden, kan ook helpen.

Wat je kunt doen

U kunt jeukende huid over bepaalde kleine gebieden, zoals op een arm of been, of je hele lichaam kan jeuk hebben. Jeukende huid kan optreden zonder verdere merkbare veranderingen op de huid. Of het kan worden geassocieerd met

Wat te verwachten van uw arts

Soms jeuk duurt een lange tijd en kan intens zijn. Zoals u wrijven of krassen op de omgeving, het wordt itchier. En hoe meer het jeukt, hoe meer je krabben. Het doorbreken van deze jeuk-kras cyclus kan moeilijk zijn, maar bleef krassen kan uw huid beschadigen of infecties veroorzaken.

medicijnen

Raadpleeg uw arts of een huidziekte specialist (dermatoloog) indien de jeuk

Mogelijke oorzaken van jeukende huid zijn

Jeuk huid kan de kwaliteit van uw leven beïnvloeden. Langdurige jeuk en krabben kan de intensiteit van de jeuk verhogen, kan leiden tot

Je bent waarschijnlijk beginnen met het zien van uw huisarts of huisarts. In sommige gevallen kan u worden doorverwezen naar een specialist in huidziekten (dermatoloog).

Behandeling van de onderliggende ziekte

Hier is informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen en om te weten wat te verwachten van uw arts.

Lichttherapie (fototherapie)

Noteer uw tekenen en symptomen, wanneer zij zich hebben voorgedaan, en hoe lang ze geduurd. Ook, maak een lijst van alle medicijnen, waaronder vitaminen, kruiden en over-the-counter drugs, je neemt. Of neem de originele flessen en een schriftelijk overzicht van de doseringen en een routebeschrijving.

Noteer vragen aan uw arts te vragen. Voor jeukende huid, vragen die u willen vragen omvatten

Aarzel niet om eventuele andere vragen die je hebt te stellen.

Uw arts zal waarschijnlijk beginnen met uw medische geschiedenis en om u een aantal vragen, zoals

Het opsporen van de oorzaak van uw jeuk kan enige tijd duren en leiden tot een lichamelijk onderzoek en een zorgvuldige geschiedenis. Als uw arts vermoedt dat uw jeukende huid is het resultaat van een onderliggende medische aandoening, kan hij of zij tests uit te voeren, met inbegrip van

Zodra een oorzaak is geïdentificeerd, kan behandelingen voor jeukende huid zijn

Als een interne ziekte wordt gevonden – of het nu een nierziekte, ijzergebrek of een schildklier probleem – de behandeling van deze ziekte vaak verlicht de jeuk. Andere jeuk-reliëf methoden kunnen ook worden aanbevolen.

Fototherapie houdt je huid bloot te stellen aan bepaalde golflengtes van ultraviolet licht. Meerdere sessies zijn meestal gepland totdat de jeuk onder controle.

Voor tijdelijke verlichting van de jeuk, probeer dan deze zelfzorg maatregelen

Breng een anti-jeuk crème of lotion op het getroffen gebied. Kortdurend gebruik van nonprescription hydrocortison crème met ten minste 1 procent hydrocortison kunnen de jeuk tijdelijk te verlichten. Zo kan menthol, kamfer of Calamine.

Topische anesthetica, zoals lidocaïne en benzocaïne, kan nuttig zijn. Echter, benzocaïne gekoppeld aan een zeldzame maar ernstige, soms dodelijke aandoening die methemoglobinemie, die de hoeveelheid zuurstof die het bloed kan dragen afneemt. Gebruik geen benzocaïne bij kinderen jonger dan 2 zonder toezicht van een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg. Als u een volwassene bent, gebruik nooit meer dan de aanbevolen dosis van benzocaïne en overwegen te praten met uw arts.

een bezoek aan uw arts

Duurt meer dan twee weken en niet verbetert met zelfzorg maatregelen, ernstig is en leidt u van uw dagelijkse routines of voorkomt dat u slaapt, kan niet eenvoudig worden verklaard; invloed op uw hele lichaam; Is gepaard gaan met andere symptomen, zoals zoals extreme vermoeidheid, gewichtsverlies, veranderingen in de stoelgang of urine-frequentie, koorts, of roodheid van de huid

Droge huid. Als u niet beschikt over een oogst van heldere, rode bultjes of andere dramatische verandering in de jeukende omgeving te zien, droge huid (xerosis) is een waarschijnlijke oorzaak. Een droge huid meestal het gevolg van omgevingsfactoren zoals warm of koud weer met een lage luchtvochtigheid, lange-termijn gebruik van airconditioning of centrale verwarming, en het wassen of baden te veel;. Huidaandoeningen en huiduitslag. Veel huidaandoeningen jeuk, met inbegrip van eczeem (dermatitis), psoriasis, schurft, luizen, waterpokken en netelroos. De jeuk meestal van invloed oppervlakte en wordt vergezeld door andere tekens, zoals rode, geïrriteerde huid of bulten en blaren;. Inwendige ziekten. Deze omvatten leverziekte, malabsorptie tarwe (coeliakie), nierfalen, ijzergebrek bloedarmoede, schildklier problemen en kanker, zoals leukemie en lymfoom. De jeuk meestal invloed op het hele lichaam. De huid kan anders normaal met uitzondering van het herhaaldelijk bekrast ruimtes zien;. Zenuwaandoeningen. Omstandigheden die het zenuwstelsel aantasten – zoals multiple sclerose, diabetes mellitus, geknepen zenuwen en gordelroos (herpes zoster) – kunnen jeuk, irritatie en allergische reacties.. Wol, chemische producten, zeep en andere stoffen kan de huid en veroorzaken jeuk irriteren. Soms stof, zoals poison ivy of cosmetica, veroorzaakt een allergische reactie. Voedselallergieën kan ook leiden tot de huid te jeuken;. Drugs. Reacties op drugs, zoals antibiotica, schimmeldodende medicijnen of verdovende pijnstillers, kunnen wijdverspreide huiduitslag en jeuk veroorzaken;. Zwangerschap. Tijdens de zwangerschap, sommige vrouwen ervaren jeukende huid, vooral op de buik, dijen, borsten en armen. Ook jeukende huidaandoeningen, zoals dermatitis, verergeren tijdens de zwangerschap.

Huid letsel, infectie, littekens

Wat is waarschijnlijk veroorzaakt mijn klachten;? Zijn tests nodig om de diagnose te bevestigen, wat zijn andere mogelijke oorzaken voor mijn symptomen? Is mijn aandoening die tijdelijk of chronisch;? Wat is de beste manier van handelen;? Ik heb andere gezondheidsproblemen . Hoe kan ik beheren ze samen, wat zijn de alternatieven voor de primaire aanpak die u suggereert;? Moet ik voorgeschreven medicatie, of kan ik gebruik maken van over-the-counter medicatie voor de behandeling van de aandoening;? Welke resultaten kan ik verwachten? ; Kan ik wachten om te zien of de aandoening verdwijnt zonder behandeling?

Wanneer heb je beginnen te ervaren symptomen? Wat heeft je huid eruit als uw symptomen begon;? Laat uw klachten veranderd, Wat, als er iets lijkt om uw klachten verergeren, Wat, als er iets lijkt om uw klachten te verbeteren ?; Wat at-home behandelingen heb je geprobeerd; Wat recept en over-the-counter medicatie je neemt,? heeft u onlangs gereisd;? Wat is uw typische voeding;? Bent u in contact komen met mogelijke irriterende stoffen, zoals huisdieren of bepaalde metalen, thuis of op het werk?

Bloed Test. Een volledig bloedonderzoek kan het bewijs van een interne aandoening waardoor uw jeuk, zoals ijzertekort te verstrekken;. Chemistry profiel. Deze test wordt gebruikt om te bepalen of u een lever- of nieraandoening;. Schildklier functietest. Schildklier afwijkingen, zoals hyperthyreoïdie, kan jeuk veroorzaken;. Chest X-stralen. Tekenen van onderliggende ziekte die gepaard gaan met jeuk, zoals vergrote lymfeklieren, kan worden gezien door radiografie.

Corticosteroïd crèmes. lokaal toegepast, kunnen deze jeuk te controleren. Uw arts kan aanbevelen het aanbrengen van de medicinale crème op getroffen gebieden, dan met betrekking tot deze gebieden met een vochtige katoenen materiaal dat is geweekt in water of andere oplossingen. Het vocht in de natte dressings helpt de huid te absorberen de crème;. Calcineurineremmers. Bepaalde geneesmiddelen, zoals tacrolimus (Protopic) en pimecrolimus (Elidel), kan worden gebruikt in plaats van corticosteroïde crèmes in sommige gevallen, vooral als de jeukende gebied is niet groot,. Orale antihistaminica. Uw arts kan anti-allergie medicijnen om je jeuk te verlichten aanraden. Deze groep van geneesmiddelen omvat over-the-counter geneesmiddelen die u niet slaperig hoeft te maken, zoals cetirizine (Zyrtec) en loratadine (Claritin), of degenen die u slaperig maken, zoals difenhydramine (Benadryl). . Degenen die je slaperig maakt kan bijzonder nuttig ‘s nachts als je jeukende huid houdt je wakker zijn; Antidepressiva. Selectieve serotonine-heropnameremmers zoals fluoxetine (Prozac) en sertraline (Zoloft), kan helpen om verschillende soorten jeuk.

Gebruik een hoogwaardige vochtinbrengende crème op je huid. Breng deze crème tenminste eenmaal of tweemaal daags, concentreren op de gebieden waar jeuk zwaarste. Voorbeelden hiervan zijn Cetaphil, Eucerin, CeraVe en anderen. Breng een anti-jeuk crème of lotion aan het getroffen gebied. Kortdurend gebruik van nonprescription hydrocortison crème met ten minste 1 procent hydrocortison kunnen de jeuk tijdelijk te verlichten. Zo kan menthol, kamfer of Calamine;. Topical anesthetica, zoals lidocaïne of benzocaïne, kan nuttig zijn. Echter, benzocaïne gekoppeld aan een zeldzame maar ernstige, soms dodelijke aandoening die methemoglobinemie, die de hoeveelheid zuurstof die het bloed kan dragen afneemt. Gebruik geen benzocaïne bij kinderen jonger dan 2 zonder toezicht van een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg. Als u een volwassene bent, gebruik nooit meer dan de aanbevolen dosis van benzocaïne en overwegen te praten met uw arts;. Voorkom dat er krassen zoveel mogelijk. Bedek de jeukende gebied als u niet kunt houden van krassen. Trim nagels en draag handschoenen ‘s nachts;. Breng koele, natte kompressen. Het afdekken van het getroffen gebied met pleisters en dressings kunnen helpen bij de bescherming van de huid en krassen te voorkomen;. Neem een ​​lauw bad. Bestrooi het badwater met zuiveringszout, ongekookte havermout of colloïdale havermout – een fijngemalen havermout, dat is gemaakt voor het bad (Aveeno, anderen) .; Draag gladde textuur, losse katoenen kleding. Dit zal u helpen om irritatie te voorkomen;. Kies een milde zeep, zonder kleurstoffen of parfums. Zorg ervoor dat de zeep volledig af te spoelen je lichaam. En na het wassen, breng dan een vochtinbrengende crème om je huid te beschermen;. Gebruik een milde, ongeparfumeerde wasmiddel bij het wassen van kleding, handdoeken en beddengoed. Probeer het gebruik van de extra-spoeling op uw wasmachine;. Vermijd stoffen die de huid irriteren of die een allergische reactie veroorzaken. Deze kunnen bestaan ​​uit nikkel, sieraden, parfum of huid 9999products met geur, schoonmaakmiddelen en cosmetica,. Verminder stress. Stress kan jeuk verergeren. Counseling, gedragsverandering therapie, meditatie en yoga zijn een aantal manieren van het verlichten van stress.