jeukende huid levensstijl en huismiddeltjes

Jeukende huid is een ongemakkelijke, irriterend gevoel dat maakt je wilt om te krabben. Ook bekend als pruritus (PROO-RIE-tus), kunnen jeukende huid het gevolg van een uitslag of een andere aandoening, zoals psoriasis of eczeem te zijn. Of jeukende huid kan een symptoom van een ziekte, zoals leverziekte of nierfalen.

Afhankelijk van de oorzaak van jeukende huid, kan normaal lijken. Of het kan rood of ruw zijn of hobbels of blaren.

Op lange termijn verlichting vergt het opsporen en behandelen van de oorzaak van een jeukende huid. Jeukende huid behandelingen omvatten medicatie, natte dressings en lichttherapie. Zelfzorg maatregelen, waaronder het gebruik van anti-jeuk producten en het nemen van koele baden, kan ook helpen.

U kunt jeukende huid over bepaalde kleine gebieden, zoals op een arm of been, of je hele lichaam kan jeuk hebben. Jeukende huid kan optreden zonder verdere merkbare veranderingen op de huid. Of het kan worden geassocieerd met

Soms jeuk duurt een lange tijd en kan intens zijn. Zoals u wrijven of krassen op de omgeving, het wordt itchier. En hoe meer het jeukt, hoe meer je krabben. Het doorbreken van deze jeuk-kras cyclus kan moeilijk zijn, maar bleef krassen kan uw huid beschadigen of infecties veroorzaken.

Wanneer een arts te zien

Raadpleeg uw arts of een huidziekte specialist (dermatoloog) indien de jeuk

Wat je kunt doen

Mogelijke oorzaken van jeukende huid zijn

Jeuk huid kan de kwaliteit van uw leven beïnvloeden. Langdurige jeuk en krabben kan de intensiteit van de jeuk verhogen, kan leiden tot

Je bent waarschijnlijk beginnen met het zien van uw huisarts of huisarts. In sommige gevallen kan u worden doorverwezen naar een specialist in huidziekten (dermatoloog).

Hier is informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen en om te weten wat te verwachten van uw arts.

Wat te verwachten van uw arts

Noteer uw tekenen en symptomen, wanneer zij zich hebben voorgedaan, en hoe lang ze geduurd. Ook, maak een lijst van alle medicijnen, waaronder vitaminen, kruiden en over-the-counter drugs, je neemt. Of neem de originele flessen en een schriftelijk overzicht van de doseringen en een routebeschrijving.

Noteer vragen aan uw arts te vragen. Voor jeukende huid, vragen die u willen vragen omvatten

Aarzel niet om eventuele andere vragen die je hebt te stellen.

Uw arts zal waarschijnlijk beginnen met uw medische geschiedenis en om u een aantal vragen, zoals

Het opsporen van de oorzaak van uw jeuk kan enige tijd duren en leiden tot een lichamelijk onderzoek en een zorgvuldige geschiedenis. Als uw arts vermoedt dat uw jeukende huid is het resultaat van een onderliggende medische aandoening, kan hij of zij tests uit te voeren, met inbegrip van

medicijnen

Zodra een oorzaak is geïdentificeerd, kan behandelingen voor jeukende huid zijn

Als een interne ziekte wordt gevonden – of het nu een nierziekte, ijzergebrek of een schildklier probleem – de behandeling van deze ziekte vaak verlicht de jeuk. Andere jeuk-reliëf methoden kunnen ook worden aanbevolen.

Fototherapie houdt je huid bloot te stellen aan bepaalde golflengtes van ultraviolet licht. Meerdere sessies zijn meestal gepland totdat de jeuk onder controle.

Voor tijdelijke verlichting van de jeuk, probeer dan deze zelfzorg maatregelen

Breng een anti-jeuk crème of lotion op het getroffen gebied. Kortdurend gebruik van nonprescription hydrocortison crème met ten minste 1 procent hydrocortison kunnen de jeuk tijdelijk te verlichten. Zo kan menthol, kamfer of Calamine.

Topische anesthetica, zoals lidocaïne en benzocaïne, kan nuttig zijn. Echter, benzocaïne gekoppeld aan een zeldzame maar ernstige, soms dodelijke aandoening die methemoglobinemie, die de hoeveelheid zuurstof die het bloed kan dragen afneemt. Gebruik geen benzocaïne bij kinderen jonger dan 2 zonder toezicht van een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg. Als u een volwassene bent, gebruik nooit meer dan de aanbevolen dosis van benzocaïne en overwegen te praten met uw arts.

Behandeling van de onderliggende ziekte

een bezoek aan uw arts

Lichttherapie (fototherapie)