Janumet xr

Lactaatacidose is een zeldzame, maar ernstige complicatie die kan optreden door accumulatie van metformine. Het risico van lactaatacidose neemt toe met aandoeningen zoals sepsis, uitdroging, overmatig alcoholgebruik, leverinsufficiëntie, nierinsufficiëntie en acuut hartfalen. Stop met therapie en hospitaliseren de patiënt onmiddellijk op verdenking van lactaatacidose.

Gebruikt Voor Janumet XR

Therapeutische klasse: Antidiabetica

Farmacologische klasse: Sitagliptine

Chemische Klasse: metformine

Veel mensen kunnen de regulering van type 2-diabetes met een dieet alleen of dieet en lichaamsbeweging. Naar aanleiding van een speciaal gepland dieet en het uitoefenen zal altijd belangrijk zijn wanneer je diabetes hebt, zelfs als u geneesmiddelen. Goed te laten werken, moet het bedrag van metformine en sitagliptine combinatie u worden afgewogen tegen de hoeveelheid en het type voedsel dat je eet en de hoeveelheid beweging je doet. Als u uw dieet, uw training, of beide te wijzigen, zal u wilt uw bloedsuiker testen om erachter te komen of het te laag is. Uw arts zal je leren wat te doen als dit gebeurt.

Metformine en sitagliptine combinatie niet helpt patiënten die insuline-afhankelijke of type 1 diabetes, omdat ze geen insuline kan produceren uit hun alvleesklier. Hun bloed glucose wordt het best bestuurd door insuline-injecties.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Voordat u Janumet XR

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van metformine en sitagliptine combinatie in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van metformine en sitagliptine combinatie bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nierproblemen, die een aanpassing van de dosering voor patiënten die metformine en sitagliptine combinatie kan eisen.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die sitagliptine en metformine bevatten. Het is misschien niet specifiek voor Janumet XR zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Uw arts zal u vertellen hoeveel van dit geneesmiddel te gebruiken en hoe vaak. Uw dosis kan nodig zijn om meerdere keren worden gewijzigd om uit te vinden wat het beste werkt voor jou. Gebruik niet meer medicijnen of het gebruiken vaker dan uw arts u dat zegt.

Dit geneesmiddel moet komen met een Medication Guide. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Metformine en sitagliptine combinatie moeten worden genomen bij de maaltijd te helpen verminderen eventuele maagklachten. Neem de tabletten met langdurige afgifte zoals aangegeven in de avond.

Slik de verlengde afgifte tablet of een tablet met directe afgifte geheel. Do not crush, breken of kauwen.

Volg de speciale maaltijd plan uw arts u gaf. Dit is het belangrijkste onderdeel van de controle van uw diabetes, en is noodzakelijk om het geneesmiddel goed werkt. Oefening regelmatig en test voor suiker in uw bloed of urine zoals aangegeven.

Terwijl het nemen van Janumet® XR, kunt u tabletten in uw ontlasting. Als u tabletten in uw ontlasting meerdere malen, vertel uw arts meteen. Stop niet met het innemen van dit geneesmiddel zonder eerst met uw arts.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

Correct gebruik van sitagliptine en metformine

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken, vooral tijdens de eerste paar weken dat u dit geneesmiddel gebruikt. Bloed- en urinetests kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Onder bepaalde voorwaarden kan teveel metformine lactaatacidose veroorzaken. De symptomen van melkzuuracidose zijn ernstig en snel te verschijnen, en meestal optreden wanneer andere gezondheidsproblemen niet gerelateerd aan het geneesmiddel aanwezig zijn en zijn zeer ernstig, zoals een hartaanval of nierfalen. Symptomen van lactaatacidose zijn onder andere buik- of maagklachten, verminderde eetlust, diarree, snelle, oppervlakkige ademhaling, een algemeen gevoel van onbehagen, spierpijn of kramp, en ongebruikelijke slaperigheid, vermoeidheid, of zwakte.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Janumet XR

Als de symptomen van lactaatacidose optreden, moet u onmiddellijk medische hulp te krijgen.

Dit geneesmiddel kan hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel) veroorzaken. Lage bloedsuikerspiegel kan ook optreden als je vertraging of een maaltijd of een snack, meer bewegen dan normaal, alcohol drinken, kan niet eten vanwege misselijkheid of braken, bepaalde geneesmiddelen, of neem dit medicijn met een ander type diabetes geneeskunde (bijvoorbeeld insuline , glimepiride, of pioglitazon). Symptomen van een lage bloedsuikerspiegel moeten worden behandeld voordat ze ertoe leiden dat u flauwvalt (bewusteloosheid). Mensen voelen zich verschillende symptomen met een lage bloedsuikerspiegel. Het is belangrijk dat je leert welke symptomen je meestal hebt, zodat je kan het snel behandelen.

Symptomen van een lage bloedsuikerspiegel onder meer angst, gedrag vergelijkbaar met dronken, wazig zicht, koud zweet, verwardheid, koele, bleke huid, moeite met denken, sufheid, overmatig hongergevoel, snelle hartslag, hoofdpijn die blijven, misselijkheid, nervositeit, nachtmerries verandert, onrustige slaap, trillen, onduidelijke spraak, of ongewone vermoeidheid of zwakte.

Als de symptomen van een lage bloedsuikerspiegel ontstaan, eet glucose tabletten of gel, glucosestroop, honing, of suikerklontjes, of drinken vruchtensap, niet-light frisdranken, of suiker opgelost in water. Controleer ook uw bloed te lage bloedsuikerspiegel. Glucagon wordt gebruikt in noodgevallen als ernstige symptomen, zoals epileptische aanvallen (convulsies) of bewusteloosheid optreden. Heeft u een glucagon kit beschikbaar, samen met een spuit en naald en weet hoe het te gebruiken. Leden van uw gezin moet ook weten hoe het te gebruiken.

Hyperglykemie (hoge bloedsuikerspiegel) kan optreden als u niet genoeg te nemen of over te slaan een dosering van uw diabetes geneeskunde, te veel eten of niet uw dieet plan niet volgen, koorts of infectie, of niet zo veel als normaal uit te oefenen.

Symptomen van een hoge bloedsuikerspiegel omvatten wazig zien, slaperigheid, droge mond, gespoeld, droge huid, fruit-achtige adem geur, vaak plassen (frequentie en hoeveelheid), ketonen in de urine, verlies van eetlust, slaperigheid, buikpijn, misselijkheid of braken , vermoeidheid, moeilijke ademhaling (snel en diep), bewusteloosheid (flauw), of ongebruikelijke dorst.

Als de symptomen van een hoge bloedsuikerspiegel optreden, controleer dan uw bloedsuikerspiegel en neem contact op met uw arts voor instructies.

Janumet XR Side Effects

Janumet XR (metformine / sitagliptine)

Er kan een moment dat u noodhulp voor een probleem veroorzaakt door uw diabetes nodig hebben. U moet worden voorbereid op noodsituaties. Het is een goed idee om een ​​medische identificatie (ID) armband of nek ketting te dragen te allen tijde. Ook dragen een ID-kaart in uw portemonnee of tas die zegt dat je diabetes hebt en een lijst van al uw geneesmiddelen.

Het is belangrijk om de arts die verantwoordelijk is voor dat u met dit geneesmiddel als je gaat om een ​​medische of chirurgische procedures te vertellen.

Pancreatitis kan optreden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Neem contact op met uw arts meteen als u een plotselinge en hevige buikpijn, koude rillingen, constipatie, misselijkheid, braken, verlies van eetlust, koorts, of duizeligheid.

Dit geneesmiddel kan ernstige allergische reacties, waaronder anafylaxie, angio-oedeem, of bepaalde huidaandoeningen (Stevens-Johnson syndroom) veroorzaken. Deze reacties kunnen levensbedreigend zijn en vereisen directe medische aandacht. Bel uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, blaren, peeling of versoepeling van de huid, koorts of rillingen, moeite met ademhalen of slikken, of zwelling van uw handen, gezicht, mond of keel terwijl u dit aan de hand geneeskunde.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Diabetes type 2 metformine, insuline aspart, glipizide, Januvia, glimepiride, Victoza, Lantus, glyburide, pioglitazon, Invokana, Tradjenta, Glucophage, Janumet, Actos, Levemir, Novolog, Humalog, Amaryl, Farxiga, Onglyza, Welchol, Glucotrol, Trulicity sitagliptine, Bydureon