jalyn

Therapeutische klasse: goedaardige prostaathypertrofie Agent

Gebruikt Voor Jalyn

Farmacologische klasse: 5-Alfareductase Inhibitor

Dutasteride en tamsulosine combinatie wordt gebruikt om mannen die symptomen van een vergrote prostaat, die ook bekend staat als benigne prostaathyperplasie (BPH) hebben te behandelen. Goedaardige vergroting van de prostaat is een probleem dat kan optreden bij mannen als ze ouder worden. De prostaat ligt onder de blaas. Wanneer de prostaat groter wordt, bepaalde spieren in de klier in de weg van de buis die urine afvoeren uit de blaas. Dit kan problemen veroorzaken met urineren, zoals Vaak moeten plassen, een zwakke stroom bij het urineren of het gevoel niet in staat om de blaas te legen.

Dutasteride blokkeert de werking van het enzym 5-alpha-reductase. Dit enzym verandert testosteron ander hormoon dat ervoor zorgt dat de prostaat te groeien. Dutasteride zal de grootte van de prostaat te verlagen, maar het effect duurt zolang het geneesmiddel wordt genomen. Indien wordt gestopt, begint de prostaat weer te groeien.

Tamsulosine helpt ontspannen de spieren in de prostaat en de opening van de blaas. Dit kan helpen om de urinestroom of afname symptomen.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Voordat u Jalyn

Dutasteride en tamsulosine combinatie is niet geïndiceerd voor gebruik bij de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van dutasteride en tamsulosine combinatie bij ouderen zou beperken.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een patiënt informatie insert. Lees en volg de instructies in het inzetstuk voorzichtig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Neem de capsule ongeveer 30 minuten na dezelfde maaltijd elke dag. Slik de capsule in zijn geheel. Niet kauwen of te openen.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Correct gebruik van Jalyn

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten.

Vrouwen en kinderen moeten geen gebruik van dit geneesmiddel. Zwangere vrouwen of vrouwen die zwanger kunnen worden moet niet omgaan met en raak de capsules. Dutasteride kan worden geabsorbeerd door de huid en kan aangeboren afwijkingen bij mannelijke foetussen veroorzaken. Als een zwangere vrouw komt in contact met dit geneesmiddel, moet het getroffen gebied meteen met zeep en water te wassen, vooral als de capsule verbroken.

Omdat dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat sommige mensen duizelig of voelen flauw, zorg ervoor dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je duizelig bent of niet alert doen.

Duizeligheid, duizeligheid, of flauwvallen kan optreden nadat u dit geneesmiddel, vooral als je opstaat plotseling vanuit een liggende of zittende positie. Opstaan ​​langzaam kan helpen met dit probleem. Als u zich duizelig voelt, liggen zodat je niet flauw. Dan zitten voor een paar ogenblikken voor staan ​​om te voorkomen dat de duizeligheid terug te keren.

Als u van plan bent om cataract operatie moet ondergaan, vertel uw oogarts (oogarts) dat u dit geneesmiddel inneemt of dat je gebruikt dit geneesmiddel in de afgelopen 9 maanden. Een ernstig oogletsel probleem genoemd Intraoperative Floppy Iris Syndroom (IFIS) is opgetreden bij enkele patiënten die werden innemen van dit geneesmiddel, of die onlangs genomen van dit geneesmiddel als zij hadden een staaroperatie.

Dit geneesmiddel kan hebben op de resultaten van de prostaat specifiek antigeen (PSA), dat kan worden gebruikt om prostaatkanker. Zorg ervoor dat u al uw artsen dat u gebruik van dit geneesmiddel te vertellen.

Dit geneesmiddel zal niet voorkomen dat prostaatkanker, maar kan uw risico op het ontwikkelen van high-grade prostaatkanker. Vertel uw arts als u zich zorgen maakt over dit risico.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Jalyn

U dient medische hulp te zoeken meteen als u een langdurige erectie ervaren tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Dit is een uiterst zeldzame ongewenst effect dat meteen moeten worden behandeld om blijvende erectiele beschadiging (impotentie) voorkomen.

Mannen die dit geneesmiddel mogen geen bloed geven hebben genomen tot 6 maanden na de laatste dosis hebben doorstaan. Dutasteride kan in uw bloed blijven voor een lange tijd en worden doorgegeven aan een zwangere vrouw die een bloedtransfusie krijgt.

Dit geneesmiddel heeft gewoonlijk geen invloed op de normale seksuele vaardigheden voor de meeste mannen. U zult merken dat je minder vocht ejaculeren wanneer je seks hebt.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Jalyn Side Effects

Jalyn (dutasteride / tamsulosine)

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie X Niet voor gebruik tijdens zwangerschap

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Benigne prostaathyperplasie Cialis, tamsulosine, Flomax, finasteride, doxazosine, terazosine, prazosine, Avodart, Proscar, Cardura, alfuzosine, Rapaflo, tadalafil, dutasteride, Hytrin, Minipress, Uroxatral, silodosin, dutasteride / tamsulosine, Cardura XL