ivabradine

Therapeutische klasse: Cardiovasculaire Agent

Gebruikt Voor ivabradine

ivabradine is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor ivabradine, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op ivabradine of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van ivabradine in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van ivabradine bij ouderen zou beperken.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van ivabradine, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Voordat u ivabradine

Het gebruik van ivabradine met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van ivabradine met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van ivabradine beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Gebruik ivabradine precies zoals voorgeschreven door uw arts. Niet meer van het te gebruiken, gebruik het dan niet vaker, en niet te gebruiken voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

ivabradine wordt geleverd met een Medication Guide. Lees en volg de instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Neem ivabradine met voedsel.

Do grapefruit niet eten of drinken van grapefruitsap tijdens het gebruik van ivabradine. Grapefruit en grapefruitsap kan het bedrag van ivabradine die wordt opgenomen in het lichaam te veranderen.

De dosis ivabradine zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van ivabradine. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van ivabradine mist, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten.

Het gebruik van ivabradine terwijl je zwanger kunt uw ongeboren kind schadelijk zijn. Gebruik een effectieve vorm van anticonceptie uit om zwanger te houden. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van het geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Niet gebruiken ivabradine als u ook gebruik maakt van claritromycine (Biaxin®), itraconazol (Sporanox®), ketoconazol (Nizoral), nefazodon (Serzone®), nelfinavir (Viracept®), of telitromycine (Ketek®). Met behulp van deze geneesmiddelen samen kan ernstige ongewenste effecten veroorzaken.

Correct gebruik van ivabradine

ivabradine kan uw risico op boezemfibrilleren te verhogen. Neem contact op met uw arts meteen als u snel of onregelmatige hartslag, duizeligheid, flauwvallen, of moeite met ademhalen tijdens het gebruik van ivabradine.

ivabradine kunnen tijdelijke visuele helderheid, meestal veroorzaakt door plotselinge veranderingen in het licht (lichtverschijnselen of fosfenen) veroorzaken. Wees voorzichtig bij het autorijden of het gebruik van machines, waar plotselinge veranderingen in het licht kan gebeuren, vooral bij het rijden ‘s nachts.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij uw hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden (bv St. Janskruid) of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van ivabradine

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Hartfalen lisinopril, amlodipine, metoprolol, furosemide, carvedilol, Lasix, warfarine, digoxine, Norvasc, diltiazem, Coreg, spironolacton, Coumadin, Diovan, nitroglycerine, valsartan, enalapril, triamcinolon, hydralazine, ramipril, Toprol-XL, nifedipine, Nitrostat, benazepril

ivabradine Side Effects

ivabradine