isotretinoïne (oraal) het juiste gebruik

doseren

gemiste Dosis

Isotretinoïne wordt geleverd met een patiënt informatie formulier en Medication Guide. Het is zeer belangrijk dat u lezen en begrijpen van deze informatie. Zorg ervoor dat u zorgvuldig de volgende instructies en vraag uw arts als u vragen hebt.

Vrouwen in de vruchtbare leeftijd moet zich aanmelden voor een zwangerschap risico programma genaamd iPLEDGE ™ om hun isotretinoïne recept te ontvangen elke maand. U kunt zich aanmelden via het internet (www.ipledge.com) of telefonisch (1-866-495-0654). Zorg ervoor dat u uw arts vragen of u vragen hebt over dit programma. Het is zeer belangrijk dat u begrijpt en volg alle eisen. Je zal een andere recept niet tenzij je de instructies voor het programma te volgen.

Slik de capsule in zijn geheel met een vol glas (8 ounces) van water of een andere vloeistof. Accutane® en de generieke producten moeten worden ingenomen met voedsel. Absorica® kunnen worden genomen met of zonder voedsel. Do not crush, breken, kauwen, of zuigen de capsule.

Het is zeer belangrijk dat u isotretinoïne alleen zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan de kans op bijwerkingen verhogen.

Het is zeer belangrijk dat u dit geneesmiddel niet te delen met iemand anders vanwege het risico van aangeboren afwijkingen en andere ernstige bijwerkingen.

opslagruimte

Absorica® orale capsules moeten niet worden vervangen door andere vormen van isotretinoïne (bijvoorbeeld Accutane®). Verschillende merken zijn mogelijk niet op dezelfde manier werken. Als u uw geneesmiddel te vullen en het ziet er anders uit, contact op met uw apotheker.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.