isocarboxazid

Antidepressiva verhoogd risico van suïcidale gedachten en gedrag bij kinderen, adolescenten en jonge volwassenen in de korte-termijn studies met een depressieve stoornis (MDD) en andere psychiatrische stoornissen. termijn studies Short heeft een toename van het risico op suïcidaal gedrag met antidepressiva vergeleken met placebo bij volwassenen na 24 jaar niet laten zien, en er was een vermindering van het risico met antidepressiva vergeleken met placebo bij volwassenen van 65 jaar en ouder. Dit risico moet in evenwicht met de klinische behoefte te zijn. Monitor patiënten nauwlettend voor klinische verslechtering, suïcidaliteit, of ongebruikelijke veranderingen in het gedrag. Families en zorgverleners moeten worden gewezen op de noodzaak van een nauwe waarneming en communicatie met de voorschrijver. Niet goedgekeurd voor gebruik bij pediatrische patiënten.

Gebruikt Voor isocarboxazid

Therapeutische klasse: antidepressiva

Farmacologische klasse: Monoamineoxidaseremmers Inhibitor, Niet-selectieve

Hoewel isocarboxazid is zeer effectief voor bepaalde patiënten, kan het ook leiden tot een aantal ongewenste reacties indien genomen op de verkeerde manier. Het is zeer belangrijk voor bepaalde voedingsmiddelen, dranken en geneesmiddelen te vermijden tijdens isocarboxazid gebruikt. Uw arts kan een lijst als een herinnering aan welke producten u moet vermijden.

isocarboxazid is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor isocarboxazid, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op isocarboxazide of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van isocarboxazid in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Voordat u isocarboxazid

Geen informatie beschikbaar over de relatie tussen leeftijd om de effecten van isocarboxazide bij geriatrische patiënten. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nier-, lever- of hartproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die isocarboxazid nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van isocarboxazid, is het vooral belangrijk dat uw arts weten als u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Isocarboxazid gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt afgeraden. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Isocarboxazid gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Met behulp van isocarboxazid met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Met behulp van isocarboxazid met een van de volgende wordt afgeraden. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie, veranderen een aantal van de andere geneesmiddelen die u neemt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van isocarboxazid beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem precies isocarboxazide zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan de kans op bijwerkingen verhogen.

isocarboxazid moet komen met een medicatie gids. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

De dosis isocarboxazid zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses isocarboxazid. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van isocarboxazid mist, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Correct gebruik van isocarboxazid

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken aan zorgen voor veranderingen in uw dosis en te controleren of er geen ongewenste effecten.

U moet ook uw bloeddruk gemeten vóór het begin van isocarboxazid en terwijl u het gebruikt te hebben. Als u een wijziging in uw normale bloeddruk opmerkt, bel dan uw arts meteen. Als u vragen over dit hebt, raadpleeg dan uw arts.

Wanneer genomen met bepaalde voedingsmiddelen, dranken of andere geneesmiddelen kan isocarboxazide zeer gevaarlijke reacties, zoals plotselinge hoge bloeddruk (ook wel hypertensieve crisis) veroorzaken. Om zulke reacties te vermijden, volg deze regels van voorzichtigheid

Isocarboxazide kan ertoe leiden dat sommige mensen worden onrustig, prikkelbaar, of weer te geven andere abnormale gedrag. Het kan ook leiden tot een aantal mensen om suïcidale gedachten en neigingen te hebben of om meer depressief. Als u of uw verzorger een van deze bijwerkingen opmerkt, vertel uw arts meteen.

Bel uw arts of ziekenhuis spoedeisende hulp meteen als u een ernstige hoofdpijn, stijve of pijnlijke nek, pijn op de borst, snelle hartslag, zweten, duizeligheid, of misselijkheid en braken tijdens isocarboxazid neemt. Dit kunnen symptomen zijn van een ernstige bijwerking genaamd hypertensieve crisis.

isocarboxazid kunnen sommige mensen zich duizelig of minder alert zijn dan ze normaal doen. Zorg dat u weet hoe u reageert op isocarboxazide voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als u zich duizelig of niet alert zijn te doen.

isocarboxazid zal toevoegen aan de gevolgen van alcohol en andere CZS-depressiva (geneesmiddelen die u slaperig of minder alert te maken). Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor hooikoorts, andere allergieën of verkoudheid, sedativa, tranquillizers, of slapen geneeskunde; recept pijnstillers of verdovende middelen, medicijnen voor epileptische aanvallen of barbituraten, spierverslappers, of anesthetica, waaronder een aantal tandheelkundige anesthetica. Neem contact op met uw arts voordat u een van de bovenstaande terwijl u isocarboxazid.

Duizeligheid, duizeligheid, of flauwvallen optreden, vooral als je opstaat plotseling vanuit een liggende of zittende houding. Opstaan ​​langzaam kan helpen. Als je opstaat uit liggen, zitten op de rand van het bed met je voeten bungelen voor 1 of 2 minuten, daarna opstaan ​​langzaam. Als het probleem blijft of erger wordt, raadpleeg dan uw arts.

Voorzorgsmaatregelen Terwijl isocarboxazid behulp

Stop niet met isocarboxazid zonder eerst met uw arts. Uw arts kan vragen om het bedrag dat u gebruikt geleidelijk te verminderen alvorens volledig te stoppen.

Voordat met elke vorm van chirurgie, tandheelkundige behandeling, of een spoedbehandeling, vertel de arts of tandarts die verantwoordelijk is voor dat u isocarboxazid of hebben gebruikt in de afgelopen 10 dagen. Inname van isocarboxazid samen met geneesmiddelen die worden gebruikt tijdens de operatie, kan tandheelkundige of noodsituatie behandelingen het risico op ernstige bijwerkingen.

Uw arts kan vragen om een ​​identificatiekaart waarin staat dat u isocarboxazid gebruikt dragen.

Neem contact op met uw arts meteen als u symptomen van leverproblemen, zoals donker gekleurde urine of bleke ontlasting, misselijkheid, braken, verlies van eetlust, pijn in de bovenbuik, of gele verkleuring van uw huid of het wit van uw ogen .

isocarboxazid invloed kunnen zijn op de bloedsuikerspiegel. Als u diabetes, wees vooral voorzichtig bij het testen voor suiker in uw bloed of urine. Als u vragen heeft over dit contact op met uw arts.

Nadat u stopt met het gebruik isocarboxazid, moet je nog steeds voorzichtig te zijn gedurende minstens 2 weken met uw voeding, dranken en andere geneesmiddelen, aangezien deze items kunnen blijven om te reageren met isocarboxazid.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

isocarboxazid Side Effects

isocarboxazid

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Depressie Xanax, trazodon, citalopram, sertraline, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac, Wellbutrin, Celexa, alprazolam, amitriptyline, fluoxetine, escitalopram, bupropion, venlafaxine, Abilify, duloxetine, mirtazapine, paroxetine, Paxil, quetiapine, Effexor, Remeron, nortriptyline