iritis

Iritis (i-RIE-tis) is een ontsteking die de iris van je oog, de gekleurde ring rondom uw pupil beïnvloedt. De iris is een deel van de middelste laag van het oog (uvea), zodat iritis is een type uveïtis, soms anterior uveitis.

De oorzaak van iritis vaak onbekend is. Soms iritis resultaten van een onderliggende systemische aandoening of genetische factor.

Iritis is een ernstige aandoening die, indien onbehandeld, kan leiden tot glaucoom of verlies van het gezichtsvermogen. Als u symptomen van iritis hebben, kunt u zo snel mogelijk uw arts.

Tekenen en symptomen van iritis kunnen omvatten

Iritis die plotseling ontwikkelt, dan uren of dagen, staat bekend als acute iritis. Symptomen die geleidelijk aan ontwikkelen of langer duren dan zes weken te geven chronische iritis.

Wanneer een arts te zien

Zie een oogarts zo snel mogelijk als u symptomen van iritis hebben. Snelle behandeling helpt voorkomen dat ernstige complicaties. Als je ervaart pijn aan de ogen en visie problemen met andere tekenen en symptomen, kunt u dringend medische zorg nodig hebben.

Wat je kunt doen

Vaak kan de oorzaak van iritis niet bepaald. In sommige gevallen echter, iritis kan worden gekoppeld aan oogtrauma genetische factoren of bepaalde ziekten. Bekende oorzaken van iritis omvatten

Uw risico op het ontwikkelen iritis neemt toe als u

Als ze niet goed behandeld wordt, kan iritis leiden tot complicaties, met inbegrip van

Maak een afspraak met een arts die gespecialiseerd is in oogzorg – een optometrist of oogarts – die iritis kunnen evalueren en het uitvoeren van een complete oogonderzoek.

Vragen aan uw oogarts vragen

Maak optimaal gebruik van de tijd met uw arts bij de voorbereiding van uw bezoek.

Voordat de diagnose van iritis, zal uw oogarts een compleet oogonderzoek uit te voeren, met inbegrip van

Als je oog arts vermoedt dat een ziekte of aandoening wordt veroorzaakt door uw iritis, kan hij of zij werkt nauw samen met uw primaire zorgverlener om de onderliggende oorzaak aan te wijzen. In dat geval kan verder onderzoek een bloedonderzoek of röntgenfoto’s te identificeren of uit te sluiten specifieke oorzaken.

Iritis behandeling doelen behoud van visie en het verlichten van pijn en ontsteking. Als iritis is verbonden aan een onderliggende aandoening, de behandeling van deze voorwaarde ook noodzakelijk.

Meestal behandeling omvat iritis

Vragen uw oogarts kan vragen

Als uw symptomen niet opruimen, of lijken te erger, kan uw oogarts orale medicatie die steroïden of andere anti-inflammatoire middelen zijn onder andere voorschrijven. Uw arts zal overwegen uw algehele conditie voor het voorschrijven orale medicatie om uw iritis behandelen.

een bezoek aan uw arts