ipratropium en albuterol (inademing) het juiste gebruik

doseren

gemiste Dosis

Dit geneesmiddel komt meestal met de patiënt aanwijzingen of instructies. Lees ze zorgvuldig door voordat u het geneesmiddel. Als je niet de aanwijzingen begrijpt of als u niet weet hoe u de inhalator of vernevelaar gebruiken, vraag dan uw arts om te laten zien hoe het te gebruiken.

Gebruik van dit geneesmiddel alleen zoals voorgeschreven door uw arts. Niet meer van het te gebruiken en gebruik het niet vaker dan uw dokter besteld. Ook niet stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel zonder uw arts te vertellen. Om dit te doen kan uw longaandoening leiden tot erger geworden.

Wanneer u de inhalatie-oplossing gebruiken, zorg ervoor dat je een jet vernevelaar die is aangesloten op een luchtcompressor met een goede luchtstroom te gebruiken. Gebruik een gezichtsmasker of een mondstuk te inhaleren het geneesmiddel.

Houd de spray uit de buurt van je ogen. Dit geneesmiddel kan leiden tot pijn aan de ogen of ongemak, irritatie, wazig zicht, of beginnen met het zien halo’s of vreemde kleuren als je kijkt naar dingen. Als het in contact komt met uw ogen komt, contact op met uw arts meteen.

Om de Combivent® inhalator

opslagruimte

Om de Combivent® Respimat® spray

Gebruik alleen het merk van dit medicijn die uw arts voorgeschreven. Verschillende merken zijn mogelijk niet op dezelfde manier werken.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar de bus bij kamertemperatuur, weg van warmte en direct licht. Niet bevriezen. Houd niet van dit geneesmiddel in een auto waar het kan worden blootgesteld aan extreme hitte of kou. Niet gaatjes prikken in de bus of gooi het in het vuur, zelfs als de bus leeg is.

Houd de geneeskunde in de folieverpakking totdat u klaar bent om het te gebruiken zijn. Bewaren bij kamertemperatuur, weg van warmte en direct licht. Niet bevriezen.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.