ipilimumab intraveneuze

Ipilimumab kan leiden tot ernstige en dodelijke immuun-gemedieerde bijwerkingen als gevolg van T-cel activatie en proliferatie dat elk orgaan systeem en manifest tijdens de behandeling of weken kan inhouden tot maanden na het staken. De meest voorkomende ernstige reacties zijn enterocolitis, hepatitis, dermatitis (met inbegrip van toxische epidermale necrolyse), neuropathie, en endocrinopathie. Beoordelen van de patiënten op tekenen / symptomen van ernstige reacties en klinische chemie te evalueren (bijvoorbeeld de leverfunctie, schildklierfunctie tests) bij aanvang en voor elke dosis. Definitief te beëindigen ipilimumab en starten met systemisch hoog gedoseerde corticosteroïden therapie voor ernstige immuungemedieerde reacties.

Gebruikt Voor ipilimumab

Therapeutische klasse: Antineoplastische Agent

Farmacologische klasse: monoklonale antistoffen

ipilimumab is om alleen door of onder direct toezicht van uw arts worden toegediend.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor ipilimumab, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op ipilimumab of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van ipilimumab injectie in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van ipilimumab injectie bij ouderen zou beperken.

Voordat u ipilimumab

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van ipilimumab beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Een verpleegkundige of andere opgeleide zorgverlener zal u ipilimumab geven. ipilimumab wordt gegeven via een naald geplaatst in één van uw aderen. Het moet langzaam worden toegediend, zodat de naald gedurende ten minste 90 minuten blijven.

ipilimumab wordt meestal elke 3 weken voor een totaal van 4 doses. Uw arts kan instellen hoe vaak je ipilimumab of hoe lang het infuus kan duren ontvangen.

ipilimumab wordt geleverd met een Medication Guide. Het is zeer belangrijk dat u lezen en begrijpen van deze informatie. Zorg ervoor dat u uw arts te vragen over alles wat je niet begrijpt.

ipilimumab dient te worden gegeven op een vast schema. Als u een dosis of vergeet uw geneesmiddel te gebruiken, contact op met uw arts of apotheker om instructies.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat ipilimumab goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Colitis (ontsteking van de dikke darm) optreden met ipilimumab. Vertel het uw arts meteen als u buikpijn of tederheid, waterige of bloederige diarree of koorts na ontvangst van de geneeskunde.

Neem contact op met uw arts meteen als u pijn of gevoeligheid in de bovenste maag, bleke ontlasting, donkere urine, een verlies van eetlust, misselijkheid, ongewone vermoeidheid of zwakte, of gele ogen of huid. Dit kunnen symptomen van een ernstige leveraandoening probleem.

Ernstige huidreacties kunnen optreden met ipilimumab. Neem contact op met uw arts meteen als u blaren hebt, peeling of versoepeling van de huid, rode huid laesies, ernstige acne of huiduitslag, zweren of zweren op de huid, of koorts of rillingen terwijl u ontvangt ipilimumab.

Neem contact op met uw arts meteen als u met ongewone zwakte van de armen of benen, of een branderig, gevoelloosheid, tintelingen, of pijnlijk gevoel in de armen, handen, benen of voeten. Dit kunnen symptomen van een ernstige spier- en zenuw probleem.

Ernstige problemen met de bijnieren, hypofyse of schildklier (hormoon klieren) kunnen optreden terwijl u ontvangt ipilimumab. Vertel uw arts als u begint met het hebben van aanhoudende of ongebruikelijke hoofdpijn, veranderingen in stemming of gedrag (bijvoorbeeld, geïrriteerd of vergeetachtig), duizeligheid, duizeligheid, of flauwvallen, ongewone traagheid, of een toename in gewicht.

Neem contact op met uw arts meteen als wazig zien, moeite met lezen, pijn aan de ogen, of elke andere verandering in het gezichtsvermogen optreedt terwijl u ontvangt ipilimumab. Uw arts kan wilt u hebt uw ogen laten controleren door een oogarts (oogarts).

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Correct gebruik van ipilimumab

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Melanoom, uitgezaaide Opdivo, nivolumab, Keytruda, pembrolizumab, Yervoy, ipilimumab, Mekinist, vemurafenib, dabrafenib, Zelboraf, PegIntron, trametinib

Melanoom Opdivo, nivolumab, Keytruda, pembrolizumab, dacarbazine, Yervoy, ipilimumab, interferon alfa-2b, PegIntron, aldesleukin, Intron A, Sylatron

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van ipilimumab

ipilimumab Side Effects

ipilimumab