Ipecac siroop

Therapeutische klasse: Emetische

Gebruikt Voor Ipecac siroop

Alleen de siroop ipecacuana worden gebruikt. Een fles van Ipecac bestempeld als zijnde Ipecac Fluidextract of Ipecac Tincture mogen niet worden gebruikt. Deze toedieningsvormen zijn te sterk en kunnen ernstige bijwerkingen of de dood veroorzaken. Slechts ipecac siroop bevat de juiste sterkte ipecacuana voor de behandeling van vergiftigingen.

Normaal gesproken moet Ipecac siroop niet worden gebruikt als strychnine, bijtende stoffen zoals alkaliën (loog) en sterke zuren of aardoliedestillaten zoals kerosine, benzine, petroleum, stookolie, verfverdunner, of reinigingsvloeistof worden ingeslikt. Het kan epileptische aanvallen, extra schade veroorzaken aan de keel, of longontsteking.

Ipecac mag niet worden gebruikt om braken als middel om af te vallen veroorzaken. Indien regelmatig gebruikt voor dit doel kan ernstige hartproblemen of zelfs de dood optreden.

Ipecac siroop in hoeveelheden van meer dan 1 ounce is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts. Het is verkrijgbaar in ½- en 1-ounce flessen zonder voorschrift. Echter, voordat het gebruik van Ipecac siroop, bel een antigifcentrum, uw arts of een meldkamer voor advies.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor Ipecac siroop, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op Ipecac siroop of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Baby’s en zeer jonge kinderen lopen een groter risico op verstikking met hun eigen braaksel (of het krijgen van braaksel in de longen). Daarom is het vooral belangrijk om een ​​antigifcentrum, uw arts, of een meldkamer voor instructies bellen alvorens Ipecac om een ​​baby of jong kind.

Voordat u Ipecac siroop

Ipecac siroop is getest en is niet aangetoond dat verschillende bijwerkingen of problemen veroorzaken bij oudere mensen dan nu het geval bij jongere volwassenen.

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van ipecac siroop beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Het is zeer belangrijk dat u alleen Ipecac siroop nemen zoals voorgeschreven. Neem niet meer van te nemen en het niet meer vaak dan aanbevolen op het etiket, tenzij anders voorgeschreven. Wanneer teveel ipecac wordt gebruikt, kan dit schade aan het hart en andere spieren veroorzaken en zelfs de dood.

Geef niet Ipecac siroop bewusteloos of erg suf personen, aangezien de uitgebraakt materiaal de longen kan komen en longontsteking veroorzaken.

Om u te helpen Ipecac siroop oorzaak braken van het gif, moeten volwassenen drinken 1 vol glas (8 ounces) van water en kinderen moeten drinken ½ tot 1 vol glas (4-8 ounces) van water onmiddellijk na het nemen van Ipecac siroop. Water kan eerst worden onderzocht bij een klein kind of bang.

Heeft Ipecac siroop met melk, melkproducten of met koolzuurhoudende dranken niet te gebruiken. Melk of melkproducten kunnen verhinderen Ipecac siroop goed werkt, en koolzuurhoudende dranken kunnen zwelling van de maag veroorzaken.

Indien braken niet binnen 20 tot 30 minuten optreedt na de eerste dosis van Ipecac siroop hebben genomen, neem dan een tweede dosis. Indien braken niet optreedt nadat u de tweede dosis heeft ingenomen, moet u onmiddellijk uw arts of ga naar een meldkamer.

Als u heeft verteld aan zowel ipecac siroop en actieve kool naar de vergiftiging te behandelen nemen, hoeft de actieve kool niet pas nadat u Ipecac siroop hebben genomen om braken veroorzaken en braken is gestopt. Dit duurt meestal ongeveer 30 minuten.

De dosis ipecacuana siroop zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses ipecacuana siroop. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Heb een fles Ipecac dat is niet open te houden. Ipecac verdampen gedurende een tijdsperiode. Het is het beste om het te vervangen door een nieuwe.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Correct gebruik van Ipecac siroop

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Beschikbaarheid OTC Over the counter

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Braakopwekken ipecac

Ipecac siroop Side Effects

ipecac