iodopen

Therapeutische klasse: Antithyroid Agent

Gebruikt Voor Iodopen

Het lichaam heeft jodium voor de normale groei en gezondheid. Voor patiënten die niet in staat om voldoende jodium krijgen in hun normale dieet of die behoefte hebben aan meer jodium, kan natriumjodide nodig zijn. Jodium is nodig, zodat uw schildklier naar behoren kan functioneren.

Jodiumtekort in de Verenigde Staten is zeldzaam omdat jodium is toegevoegd aan keukenzout. De meeste mensen krijgen voldoende zout uit het voedsel dat ze eten, zonder toevoeging van zout aan hun maaltijden. Jodiumtekort probleem in andere gebieden van de wereld.

Gebrek aan jodium kan leiden tot problemen met de schildklier, psychische problemen, gehoorverlies, en struma.

Injecteerbare natriumjodide wordt toegediend door of onder toezicht van een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg. Sommige multivitaminen / mineralen preparaten die natriumjodide bevatten, zijn zonder recept verkrijgbaar uw zorgverlener’s.

Zodra een product voor marketing goedgekeurd voor een bepaalde toepassing, kan ervaring blijkt dat het ook bruikbaar voor andere medische problemen. Hoewel dit gebruik niet bij productetikettering worden injecties natriumjodide in bepaalde patiënten met de volgende medische aandoening

Voor een goede gezondheid, is het belangrijk dat u een evenwichtige en gevarieerde voeding te eten. Volg zorgvuldig elke dieetprogramma uw zorgverlener kan aanbevelen. Voor uw specifieke dieet vitaminen en / of mineralen nodig heeft, vraag uw zorgverlener voor een lijst van geschikte voedsel. Als u denkt dat u niet genoeg vitaminen en / of mineralen in uw dieet, kunt u ervoor kiezen om een ​​voedingssupplement te nemen.

Jodium wordt gevonden in verschillende voedingsmiddelen, inclusief schaal- en schelpdieren, kleine hoeveelheden gejodeerd zout en groenten geteeld in jodium rijke bodem. Jodium bevattende mist van de oceaan is een belangrijke bron van jodium, aangezien jood geabsorbeerd door de huid. Gejodeerd zout levert 76 microgram (mcg) van jood per gram zout.

Het belang van het dieet

De dagelijkse hoeveelheid jodium nodig is gedefinieerd op verschillende manieren.

Normale dagelijkse aanbevolen inname in mcg voor jodium worden over het algemeen als volgt gedefinieerd

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Problemen bij kinderen zijn niet gemeld bij de inname van de normale dagelijkse aanbevolen hoeveelheden. Echter kunnen hoge doses natriumjodide huiduitslag en schildklierproblemen bij zuigelingen veroorzaken.

Problemen bij oudere volwassenen zijn niet gemeld bij de inname van de normale dagelijkse aanbevolen hoeveelheden.

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, slaat u de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Niet in de koelkast. Vorstvrij bewaren.

Bewaar het voedingssupplement in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Veel andere producten bevatten jodium. Zo wordt jood geabsorbeerd door de huid van enkele huidreinigingsmiddelen (b.v. povidon-jood). Het kan in het bijzonder belangrijk dat baby’s en kleine kinderen niet grote hoeveelheden jodium ontvangen. Neem contact op met uw arts of apotheker voordat u een andere producten die jodium bevatten, tijdens het gebruik van natriumjodide.

Voordat u Iodopen

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie X Niet voor gebruik tijdens zwangerschap

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Correct gebruik van Iodopen

 of gaat u lid worden van de Iodopen steungroep te verbinden met anderen die dezelfde interesses hebben.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Iodopen

Iodopen Side Effects

Iodopen (natriumjodide)