intracraniële hematoom behandelingen en drugs

Sommige hematomen niet te worden verwijderd, omdat ze klein en produceren geen tekenen of symptomen. Maar omdat tekenen en symptomen kunnen optreden of verergeren dagen of weken na het letsel, als je geen operatie moet ondergaan, je kan hebben om bekeken te worden voor neurologische veranderingen, uw intracraniële druk bewaakt en ondergaan herhaalde hoofd CT-scans.

Als u bloedverdunnende medicijnen, zoals warfarine innemen, kan therapie nodig om de effecten van de medicatie te keren en het risico van verdere bloeden te verminderen. Opties voor het omkeren van bloedverdunners het toedienen van vitamine K en vers bevroren plasma.

Chirurgie

Hematoom behandeling vereist vaak een operatie. Het type operatie is afhankelijk van de kenmerken van hematoom. opties omvatten

Herstel

Na de operatie kan uw arts anticonvulsiva voorschrijven tot een jaar na het trauma te controleren of te voorkomen dat post-traumatische aanvallen. Langdurige behandeling met anticonvulsiva kan nodig zijn als convulsies blijven.

Andere voorwaarden die kunnen nog enige tijd na de operatie omvatten

Herstel na een intracraniaal hematoom kunnen worden verlengd en kunnen onvolledig zijn. Als u nog steeds neurologische problemen hebben na de behandeling, kunt u de beroeps-en fysiotherapie nodig hebben.