Intra-oculaire (Uveal) Melanoom Behandeling

Intraoculair melanoom begint in het midden van de drie lagen van de wand van het oog. De buitenlaag omvat de witte sclera (het “oogwit”) en de heldere cornea op de voorkant van het oog. De binnenlaag heeft een bekleding van zenuwweefsel, genaamd de retina, die het licht detecteert en zendt beelden langs de oogzenuw naar de hersenen.

De middelste laag, waarbij intraoculair melanoom vormen, wordt de uvea of ​​uvea genoemd en heeft drie hoofdonderdelen

De iris is het gekleurde gebied aan de voorzijde van het oog (de “oogkleur”). Blijkt door het heldere hoornvlies. De pupil in het centrum van de iris en het verandert de grootte meer of minder licht in de ogen. Intraoculair melanoom van de iris is meestal een kleine tumor die langzaam groeien en zelden zich naar andere delen van het lichaam.

Het corpus ciliare een ring van weefsel spiervezels dat de grootte van de pupil en de vorm van de lens veranderen. Het is te vinden achter de iris. Veranderingen in de vorm van de lens te helpen de nadruk oog. Het ciliaire lichaam maakt ook de heldere vloeistof die de ruimte tussen het hoornvlies en de iris vult. Intraoculair melanoom van het ciliaire lichaam vaak groter en waarschijnlijk te verspreiden naar andere delen van het lichaam dan intraoculair melanoom van de iris.

De choroid is een laag van bloedvaten die zuurstof en voedingsstoffen brengen voor het oog. Meest intraoculaire melanomen beginnen in het vaatvlies. Intraoculair melanoom van het choroidea vaak groter en waarschijnlijk te verspreiden naar andere delen van het lichaam dan intraoculair melanoom van de iris.

Intraoculair melanoom is een zeldzame vorm van kanker die zich vormt uit cellen die melanine te maken in de iris, ciliaire lichaam en choroidea. Het is de meest voorkomende kanker bij oog; volwassenen.

Alles wat je risico op het krijgen van een ziekte toeneemt is een risicofactor genoemd. Het hebben van een risicofactor, betekent niet dat je kanker krijgt; niet met risicofactoren betekent niet dat je geen kanker krijgt. Praat met uw arts als u denkt dat u in gevaar.

Risicofactoren voor intra-oculaire melanoom onder meer de volgende

Intraoculair melanoom geen vroege tekenen of symptomen. Het wordt soms gevonden tijdens een reguliere oogonderzoek wanneer de arts verwijdt de leerling en kijkt in het oog. Tekenen en symptomen kunnen worden veroorzaakt door intraoculaire melanomen of andere voorwaarden. Neem contact op met uw arts als u een van de volgende

De volgende tests en procedures kunnen worden gebruikt

Een biopsie is het verwijderen van cellen of weefsels, zodat ze onder een microscoop kunnen worden bekeken om te controleren op tekenen van kanker. In zeldzame gevallen is een biopsie van de tumor nodig intraoculair melanoom diagnosticeren. Weefsel dat tijdens een biopsie of operatie om de tumor verwijderd kan worden getest om meer informatie over prognose en welke behandelingsopties beste te halen.

De volgende tests kunnen worden uitgevoerd op het monster van het weefsel

Een biopsie kan leiden tot netvliesloslating (de retina onderscheidt van andere weefsels in het oog). Dit kan worden hersteld door chirurgie.

De prognose (kans op herstel) en behandeling opties zijn afhankelijk van de volgende

Het proces wordt gebruikt om te achterhalen of kanker is uitgezaaid naar andere delen van het lichaam wordt genoemd enscenering. De verzamelde informatie uit de enscenering proces bepaalt het stadium van de ziekte. Het is belangrijk om het stadium kennen om behandelplan.

De volgende tests en procedures kunnen worden gebruikt in het proces opvoeren

De tumor is 5 tot 16 mm in diameter en; van 1 tot 3 mm dik. Vergroot millimeter (mm). Een scherpe pel punt is ongeveer 1 mm, een nieuw kleurpotlood punt is ongeveer 2 mm, en een nieuwe pel gum is ongeveer 5 mm.

De; tumor 16 mm of kleiner en; 3,1-8 mm dik.

De tumor

Hoewel de meeste intra-oculaire melanoom tumoren worden verhoogd, sommige zijn plat. Deze diffuse tumoren groeien sterk in de uvea.

Kanker kan zich verspreiden door het weefsel, het lymfesysteem, en het bloed

Wanneer kanker zich uitbreidt naar een ander deel van het lichaam, heet metastase. Kankercellen te breken uit de buurt van waar ze begonnen (primaire tumor) en reis door het lymfesysteem of bloed.

De metastatische tumor hetzelfde type kanker als de primaire tumor. Als bijvoorbeeld intraoculair melanoom uitbreidt naar de lever, de kankercellen in de lever eigenlijk intraoculaire melanoomcellen. De ziekte is gemetastaseerd intraoculair melanoom, niet leverkanker.

Intra-oculaire melanoom heeft twee enscenering systemen. Het staging systeem hangt af van waar in het oog van de kanker eerst gemaakt

Indien intra-oculaire melanoom zich uitbreidt naar de oogzenuw of in de omgeving weefsel van de oogkas, wordt het genoemd oculaire extensie.

In fase I is de tumor in alleen de iris en ten hoogste een vierde van de grootte van de iris.

Stage II is opgedeeld in etappes IIA en IIB.

Stage III is verdeeld in fases IIIA en IIIB.

In fase IV, kan de tumor elke grootte en zich heeft verspreid

Intra-oculaire melanoom van het ciliaire lichaam en choroidea is onderverdeeld in vier grootteklassen. De categorie hangt af van hoe breed en dik de tumor. Categorie 1 tumoren zijn de kleinste en categorie 4 tumoren zijn de grootste.

categorie 1

categorie 2

categorie 3

categorie 4

In fase I, de tumor grootte van categorie 1 en is alleen in het vaatvlies.

Stage II is opgedeeld in etappes IIA en IIB.

Stage III is verdeeld in fases IIIA, IIIB en IIIC.

In fase IV, kan de tumor elke grootte en zich heeft verspreid

Recidiverende intra-oculaire melanoom is kanker die is teruggekeerd (terug) nadat het heeft; behandeld. Het melanoom kan opnieuw in de ogen of kom; in andere delen van het lichaam.

Verschillende soorten behandelingen beschikbaar voor patiënten met intraoculaire melanomen. Sommige behandelingen zijn standaard (de momenteel gebruikte, behandeling) en sommige worden getest in klinische; proeven. Een behandeling klinisch onderzoek is een onderzoek; bestuderen bedoeld om te helpen verbeteren van de huidige behandelingen of het verkrijgen van informatie over nieuwe; behandelingen voor patiënten met kanker. Bij klinische studies tonen aan dat een nieuwe; behandeling beter is dan de standaard; behandeling, kan de nieuwe behandeling de standaardbehandeling geworden. Patiënten kunnen willen denken over het nemen deel aan een klinische proef. Sommige klinische studies zijn alleen open voor patiënten die nog niet begonnen met de behandeling.

Chirurgie is de meest voorkomende behandeling van intra-oculaire melanoom. De volgende vormen van chirurgie kan worden gebruikt

Waakzaam wachten ziet nauwlettend toe op conditie van een patiënt zonder opgaaf van behandeling tot tekenen of symptomen verschijnen of wijzigen. De foto’s worden overgenomen; tijd volgen van veranderingen in de omvang van de tumor en hoe snel het groeit houden.

Het waakzame wachten wordt gebruikt voor patiënten die geen tekenen of symptomen hebben en de tumor niet groeit. Het wordt ook gebruikt wanneer de tumor in het enige oog met nuttige gezichtsvermogen.

Radiotherapie is een behandeling van kanker, dat hoog-energetische röntgenstraling of andere vormen maakt gebruik van straling om kankercellen te doden of te voorkomen dat ze groeien. Er zijn twee types van stralingstherapie. Externe bestraling maakt gebruik van een machine buiten het lichaam aan straling te sturen in de richting van de kanker. Inwendige bestraling therapie maakt gebruik van een radioactieve stof verzegeld in naalden, zaden, draden, of katheters die rechtstreeks in of in de buurt van de kanker worden geplaatst. De manier waarop de bestralingstherapie krijgt, is afhankelijk van het type en het stadium van de kanker wordt behandeld.

Gelokaliseerde plaque bestralingstherapie is een vorm van inwendige bestraling die kunnen worden gebruikt voor tumoren van het oog. Radioactieve zaden zijn bevestigd aan een schijf, genaamd een plaque. De plaquette is direct op de muur van de geplaatste; oog waar de tumor zich bevindt. De; kant met de zaden wordt geconfronteerd met de oogbol en levert straling; het oog. De plaque, die vaak is gemaakt van goud, beschermt nabijgelegen weefsels van stralingsschade. Vergroot Plaque radiotherapie van het oog. Een type radiotherapie gebruikt om tumoren te behandelen oog. Radioactieve zaden worden op één zijde van een dun stuk metaal (meestal goud) genoemd plaque. De plaque wordt genaaid op de buitenwand van het oog. De zaden afgeven straling, die de kanker doodt. De plaque wordt verwijderd aan het einde van de behandeling, die meestal duurt enkele dagen.

Geladen deeltjes uitwendige bestraling is een vorm van externe bestraling. Een speciale stralingstherapiemachine beoogt kleine, onzichtbare deeltjes, protonen of helium ionen op de kankercellen te doden met weinig schade aan nabijgelegen normale weefsels. Geladen deeltjes radiotherapie gebruikt een ander type straling dan de x-ray type bestralingstherapie.

Gamma Knife therapie is een type stereotactische radiochirurgie gebruikt voor een aantal melanomen. Deze behandeling kan worden gegeven in één behandeling. Doel strak gericht gammastralen direct aan de tumor zodat er weinig schade aan gezond weefsel. Gamma Knife therapie geen mes verwijderen van de tumor en is geen operatie.

Fotocoagulatie is een procedure die laserlicht gebruikt om bloedvaten die voedingsstoffen brengen naar de tumor te vernietigen, waardoor de tumorcellen sterven. Fotocoagulatie kan worden gebruikt om kleine tumoren. Dit wordt ook wel licht coagulatie.

Thermotherapie is het gebruik van warmte uit een laser om kankercellen te vernietigen en krimpen van de tumor.

Informatie over klinische studies is beschikbaar op de; website.

Voor sommige patiënten, deel te nemen aan een klinische proef kan de beste behandeling keuze. Klinische proeven zijn onderdeel van het kankeronderzoek proces. Klinische studies zijn gedaan om erachter te komen of nieuwe behandelingen van kanker zijn veilig en effectief is of beter is dan de standaard behandeling.

Veel van de huidige standaard behandelingen voor kanker op basis van eerdere klinische proeven. Patiënten die deelnemen aan een klinische proef kan de standaard behandeling ontvangen of een van de eersten om een ​​nieuwe behandeling te ontvangen.

Patiënten die deelnemen aan klinische proeven ook helpen bij het verbeteren van de manier waarop kanker zal in de toekomst worden behandeld. Zelfs wanneer klinische studies niet leiden tot een effectievere nieuwe behandelingen, ze vaak te beantwoorden belangrijke vragen en hulp onderweg onderzoek naar voren.

Sommige klinische studies bevatten alleen patiënten die nog niet hebben ontvangen behandeling. Andere proeven-test behandelingen voor patiënten bij wie de kanker is niet beter geworden. Er zijn ook klinische proeven die nieuwe manieren om kanker te stoppen herhaling (terug) of de bijwerkingen van kankerbehandeling verminderen testen.

Klinische studies vinden plaats in vele delen van het land. Zie de paragraaf Behandeling Opties die volgt voor links naar de huidige behandeling klinische studies. Deze zijn afkomstig uit bedrijf van klinische proeven.

Enkele tests die werden uitgevoerd om de kanker te diagnosticeren of te weten het stadium van de kanker kan worden herhaald. Sommige tests zullen worden herhaald om te zien hoe goed de behandeling werkt. Beslissingen over het voortzetten, wijzigen of stoppen met de behandeling kan worden gebaseerd op de resultaten van deze tests.

Enkele proeven zal worden gedaan van tijd tot tijd na de behandeling is beëindigd. De resultaten van deze tests kan laten zien als uw toestand is veranderd of als de kanker is teruggekeerd (terug). Deze tests zijn ook wel follow-up tests of check-ups.

Behandeling van irismelanomen kunnen onder

iris melanoom. Praat met uw arts over klinische proeven die precies bij u kan zijn. Algemene informatie over klinische studies is beschikbaar via dit forum.

Behandeling van tumoren in het ciliaire lichaam en kan choroid; de volgende

ciliaire lichaam en choroidea melanoom, de kleine oppervlakte. Praat met uw arts over klinische proeven die precies bij u kan zijn. Algemene informatie over klinische studies is beschikbaar via dit forum.

Behandeling van kleine choroidea melanoom kunnen onder

Behandeling van medium chorioidea melanoom kunnen onder meer de volgende

Behandeling van grote choroidea melanoom kunnen onder

ciliaire lichaam en choroidea melanoom, de kleine oppervlakte. Praat met uw arts over klinische proeven die precies bij u kan zijn. Algemene informatie over klinische studies is beschikbaar via dit forum.

Behandeling van oculaire melanoom extensie die is uitgezaaid naar het bot rondom het oog kunnen onder

Een effectieve behandeling voor uitgezaaide intra-oculaire melanoom is niet gevonden. Een klinische studie kan een behandeling optie. Praat met uw arts over uw behandeling opties.

oculaire melanomen en metastatische uitbreiding intraoculair melanoom. Praat met uw arts over klinische proeven die precies bij u kan zijn. Algemene informatie over klinische studies is beschikbaar via dit forum.

Een effectieve behandeling van recidiverende intraoculaire melanomen is niet gevonden. Een klinische studie kan een behandeling optie. Praat met uw arts over uw behandeling opties.

recidiverende intraoculaire melanomen. Praat met uw arts over klinische proeven die precies bij u kan zijn. Algemene informatie over klinische studies is beschikbaar via dit forum.

intra-oculaire (uveal) melanoom, zie de intra-oculaire (Eye) Melanoom startpagina.

Voor algemene informatie over kanker en andere middelen van de National Cancer Institute, zie de volgende

Deze vorm van kanker informatie samenvatting over actuele informatie over de behandeling van intra-oculaire melanoom. Het is bedoeld om te informeren en te helpen patiënten, families en verzorgers.

de Adult Treatment Editorial Board.

Een klinisch onderzoek is een onderzoek om een ​​wetenschappelijke vraag te beantwoorden, zoals de vraag of een behandeling beter is dan de andere. Trials zijn gebaseerd op eerdere studies en het geleerde in het laboratorium. Elke proef geeft antwoord op een aantal wetenschappelijke vragen om nieuwe en betere manieren om kankerpatiënten te helpen. Tijdens de behandeling klinisch onderzoek wordt informatie verzameld over de effecten van een nieuwe behandeling en hoe goed het werkt. Als een klinische studie toont aan dat een nieuwe behandeling beter is dan een momenteel wordt gebruikt, kan de nieuwe behandeling “standaard.” Patiënten kunnen willen denken over het nemen deel aan een klinische proef. Sommige klinische studies zijn alleen open voor patiënten die nog niet begonnen met de behandeling.

Adult Treatment Editorial Board. Intra-oculaire (Uveal) Melanoom Behandeling. Bethesda, MD: / types / oog / patiënt / intra-oculaire-melanoom-behandeling-. . [PMID: 26389277]