interventie: helpen een geliefde te overwinnen verslaving

Een interventie kan iemand om hulp voor alcohol- of drugsmisbruik, dwangmatig eten, of ander verslavend gedrag proberen te motiveren. Ontdekken wanneer één vast te houden en hoe het succesvol te maken.

Het is een uitdaging om een ​​geliefde worstelen met elke vorm van verslaving te helpen. Soms is een directe, hart tot hart gesprek kan de weg naar herstel te starten. Maar als het gaat om verslaving, de persoon met het probleem worstelt vaak om het te zien en te erkennen. Een meer gerichte aanpak is vaak nodig. Het kan nodig zijn om de krachten te bundelen met anderen en actie te ondernemen door middel van een formele interventie.

Voorbeelden van verslavingen die een interventie kunnen rechtvaardigen omvatten

Mensen die worstelen met verslaving zijn vaak in ontkenning over hun situatie en niet bereid om behandeling te zoeken. Zij mogen niet de negatieve gevolgen van hun gedrag op zichzelf en anderen te herkennen.

Een interventie presenteert uw geliefde met een gestructureerde mogelijkheid om wijzigingen aan te brengen voordat dingen nog erger en kan iemand te zoeken of hulp te aanvaarden te motiveren.

Een interventie is een zorgvuldig geplande proces dat kan worden gedaan door familie en vrienden, in overleg met een arts of een professional, zoals een erkende alcohol en drugs counselor, of onder leiding van een interventie professional (interventionistische). Het gaat soms collega’s, geestelijken leden of anderen die de zorg over de persoon die worstelt met verslaving.

Tijdens de ingreep, deze mensen samen om de persoon over de gevolgen van verslaving te confronteren en vraag hem of haar om de behandeling te accepteren. de interventie

Een interventie omvat meestal de volgende stappen

Een succesvolle interventie moet zorgvuldig worden gepland om te werken zoals bedoeld. Een slecht geplande interventie kan de situatie verergeren – uw geliefde kan aangevallen voelen en worden geïsoleerd of meer resistent zijn tegen behandeling.

Consulting een verslaving professional, zoals een alcohol- en drugsmisbruik counselor, maatschappelijk werker, psycholoog, psychiater, of interventionistische, kan u helpen bij een effectieve interventie te organiseren. Een middelengebruik of verslaving professional zal rekening houden met uw gehouden van zijn bijzondere omstandigheden, adviseren over de beste aanpak, en helpen u in welk type van behandeling en follow-up plan waarschijnlijk het beste te werken is.

Vaak zijn interventies worden uitgevoerd zonder een interventie specialist, maar met deskundige hulp kan de voorkeur. Soms is de ingreep vindt plaats op het kantoor van de professional. Het kan in het bijzonder belangrijk zijn om de professional bij te wonen de eigenlijke ingreep om u te helpen op koers te blijven als je geliefde

Het is vooral belangrijk om te overleggen een interventie professional als u vermoedt dat uw geliefde kan heftig of zelf-destructief reageren.

Een interventie team bestaat meestal vier tot zes personen die belangrijk zijn in het leven van uw geliefde. Uw tussenkomst specialist kan u helpen de juiste leden van je team te bepalen. Ze kunnen mensen uw familielid of vriend houdt, respecteert, bewondert, hangt af van en houdt, en kunnen onder meer volwassen familieleden, collega’s, of de leiders van de gemeenschap, zoals geestelijken leden of leraren.

Omvatten niet iedereen die

Als je denkt dat het belangrijk is om iemand mee hebben, maar maken zich zorgen dat het een probleem tijdens de interventie kan maken, overweeg dan om die persoon een korte brief dat iemand anders tegen de interventieprijs kan lezen schrijven.

Afhankelijk van de ernst van het gedrag of de conditie van uw geliefde, kan het aangewezen om hem of haar te vragen om steun van een groep, zoals de Anonieme Alcoholisten zoeken. Vaak wordt een evaluatie door een verslaving professional helpt bij het bepalen van de omvang van het probleem en stelt een passende behandeling opties.

Meer ernstige problemen kunnen toegang vereisen tot een gestructureerd programma, verwerker of ziekenhuis. Bijvoorbeeld, biedt een verscheidenheid aan verslavingszorg en heeft een uitgebreid team benadering van de behandeling van verslaving.

Als een behandeling programma noodzakelijk is, kan het helpen om afspraken te starten bij voorbaat voor toelating. Doe wat onderzoek, het houden van deze punten in het achterhoofd

Houd in gedachten, uw gehouden van zijn probleem impliceert intense emoties. Het proces van het organiseren van de interventie en de interventie zelf kan leiden tot conflict, woede en wrok zelfs onder familie en vrienden die weten een geliefde hun hulp nodig heeft. Om u te helpen uitvoeren van een succesvolle interventie

Helaas zijn niet alle interventies succesvol. In sommige gevallen kan een geliefde het behandelplan te weigeren. De verslaafde persoon kan uitbarsten in woede of erop aandringen dat hij of zij geen hulp nodig heeft of kan boos zijn en beschuldigen van verraad of wordt een huichelaar.

Emotioneel bereid je voor deze situaties, maar blijft hoopvol voor positieve verandering. Als je geliefde niet behandeling accepteert, bereid zijn om door te gaan met de wijzigingen die u gepresenteerd.

Vaak zijn kinderen, partners, broers en zussen en ouders worden onderworpen aan misbruik, geweld, bedreiging en emotionele ontreddering als gevolg van alcohol- en drugsproblemen. Je hebt geen controle over het gedrag van een verslaafde persoon hebben. Echter, heb je de mogelijkheid om jezelf te verwijderen – en eventuele kinderen – van een destructieve situatie.

Zelfs als een interventie niet werkt, kunt u en anderen die betrokken zijn bij uw gehouden van zijn leven veranderingen die kunnen helpen. Vraag andere mensen die betrokken zijn om te voorkomen waardoor de destructieve cyclus van gedrag en nemen actief maatregelen om positieve verandering te stimuleren.

een bezoek aan uw arts