interstitiële cystitis gids – oorzaken, symptomen en behandeling opties

Wat is het?

Interstitiële cystitis is een raadselachtig blaas aandoening, waarbij de blaaswand raakt geïrriteerd of ontstoken, waardoor pijn en frequent of pijn bij het plassen .; Symptomen van interstitiële cystitis vaak vergelijkbaar met de symptomen van een urineweginfectie. In interstitiële cystitis, er geen infectie en de symptomen niet reageren op behandeling met antibiotica .; De exacte oorzaak van interstitiële cystitis blijft een mysterie, hoewel onderzoekers blijven mogelijke oorzaken, zoals onbekende bacteriën, een allergische of reactie van het immuunsysteem, een giftige stof in de urine, of een neurologisch probleem in de blaaswand te onderzoeken. Er is ook enig bewijs dat interstitiële cystitis niet één ziekte is, maar een aantal ziekten die soortgelijke symptomen delen .; Interstitiële cystitis gebeurt meestal tussen de leeftijden van 20 en 50. Ongeveer 90% van de mensen met interstitiële cystitis zijn vrouwen. Waarom er interstitiële cystitis komt vaker voor bij vrouwen. De ziekte is niet bekend genetische (erfelijke) of veroorzaakt door giftige stoffen in het milieu te .; symptomen; Interstitiële cystitis kan veroorzaken; Frequent urineren; Een intense aandrang om te plassen; Ontwaken uit de slaap te plassen; Een branderig gevoel tijdens het plassen; Pijn, druk of gevoeligheid in het gebied van de blaas – middellijn, onder de navel of op een andere gedeelte van het bekken; Het verhogen van ongemak en de blaas vult; Pijn tijdens de geslachtsgemeenschap; Bij mannen, pijn of ongemak in de penis en scrotum; Bij vrouwen, verergerende symptomen tijdens de menstruatie

symptomen

Interstitiële cystitis kan veroorzaken; Frequent urineren; Een intense aandrang om te plassen; Ontwaken uit de slaap te plassen; Een branderig gevoel tijdens het plassen; Pijn, druk of gevoeligheid in het gebied van de blaas – middellijn, onder de navel of op een andere gedeelte van het bekken; Het verhogen van ongemak en de blaas vult; Pijn tijdens de geslachtsgemeenschap; Bij mannen, pijn of ongemak in de penis en scrotum; Bij vrouwen, verergerende symptomen tijdens de menstruatie

Diagnose

Uw arts zal u vragen over uw urine (urine kleur, geur, de aanwezigheid van bloed), de symptomen tijdens het plassen, pijn u ondervindt, en als je het hebben van koorts, misselijkheid of braken. Uw antwoorden op deze vragen zal aanwijzingen over andere mogelijke oorzaken van uw symptomen, zoals een blaas of nier-infectie.

Hoe lang duurt het?

Hoe lang interstitiële cystitis duurt varieert. Bij sommige mensen, het is een chronische aandoening die duurt vele jaren, terwijl in andere, het plotseling verdwijnt. Wanneer de conditie verdwijnt plotseling, kunnen de symptomen plotseling terug te keren, zelfs jaren na de eerste ziekte.

Hoe dit de gezondheid aandoening te voorkomen

Omdat artsen niet de oorzaak van interstitiële cystitis weten, is er geen manier om dit te voorkomen.

Hoe de behandeling van deze gezondheidstoestand

Het doel van de behandeling is om symptomen te verminderen. Niemand therapie is zo succesvol dat het altijd eerst moet worden geprobeerd. Vaak is een persoon met interstitiële cystitis moet verschillende therapieën te proberen voordat het vinden van de juiste combinatie. De symptomen van interstitiële cystitis kan verdwijnen na verloop van tijd, maar er is geen therapie die de stoornis geneest.

Wanneer naar de dokter te bezoeken

Maak een afspraak om een ​​arts te raadplegen als u meer dan normaal urineren of voelen een intense aandrang om te plassen. Als je met koorts of pijn of ongemak, met name in het bekken / blaas gebied, penis en scrotum, snel te zien met uw arts.

Prognose

Er is geen remedie voor interstitiële cystitis en de prognose is variabel. Veel patiënten vinden dat hun symptomen komen en gaan. Bij sommige patiënten symptomen steeds erger.