interferon bèta-1b (subcutane toediening) beschrijving en merknamen

Interferon beta-1b injectie wordt gebruikt om de relapsing-remitting multiple sclerose (MS). Dit geneesmiddel wordt niet genezen MS, maar het kan enige invaliderende effecten vertragen of het aantal recidieven van de ziekte te verminderen.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van interferon bèta-1b injectie in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Poeder voor oplossing

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van interferon bèta-1b injectie bij ouderen zou beperken.

allergieën

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Pediatric

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

geriatrisch

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

andere interacties

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Andere medische problemen

Een verpleegkundige of andere opgeleide gezondheidswerker kunt u geven dit geneesmiddel. U kan ook worden geleerd hoe om uw geneesmiddel te geven thuis. Dit geneesmiddel wordt gegeven als een schot onder je huid.

doseren

Als u het injecteren van interferon bèta-1b zelf, gebruik het precies zoals voorgeschreven door uw arts om uw conditie zo veel mogelijk te helpen. Niet meer of minder van het te gebruiken, en gebruik het niet vaker dan uw dokter besteld. Heeft uw dosis of doseringsschema niet wijzigen zonder eerst met uw arts. Het exacte bedrag van de medicijnen die u nodig hebt is zorgvuldig uitgewerkt. Het gebruik van te veel zal het risico op bijwerkingen verhogen, terwijl het gebruik van te weinig kan niet het verbeteren van je conditie.

Het nemen van interferon bèta-1b voor het slapengaan kunnen helpen bij het verminderen van de griep-achtige symptomen.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een medicatie gids en geduldig richtingen. Lees en volg de instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Het is belangrijk om een ​​aantal stappen om interferon beta-1b injectie correct te bereiden volgen. Vóór het injecteren van het medicijn, moet u

Om alles steriel te houden, is het belangrijk dat je niet de toppen van de flesjes of de naalden te raken. Als je raak een stopper, schoon met een nieuw alcoholdoekje. Als je een naald te raken, of als de naald elk oppervlak raakt, gooi de hele spuit en opnieuw beginnen met een nieuwe spuit. Gebruik ook alleen het oplosmiddel (natriumchloride 0,54%) die bij het interferon beta-1b te verdunnen het geneesmiddel voor injectie.

Om de inhoud van een flacon te mengen

Om de injectiespuit te bereiden

De injectie moet onmiddellijk worden toegediend na het mengen. Als de injectie wordt uitgesteld, in de koelkast de gemengde oplossing en injecteer binnen 3 uur. Niet bevriezen.

Om uzelf van de injectie

gemiste Dosis

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

opslagruimte

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

De volgende injectie moet 48 uur later worden gepland.

Bewaar in de koelkast. Niet bevriezen.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Als koeling niet beschikbaar is, kunnen flesjes worden bewaard tot 3 maanden bij kamertemperatuur, zolang de temperatuur niet meer bedraagt ​​dan 86 ° C.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit geneesmiddel goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Neem contact op met uw arts meteen als u een donkere urine, aanhoudende verlies van eetlust, griepachtige symptomen, hoofdpijn, aanhoudende braken, algemeen gevoel van vermoeidheid of zwakte, licht-gekleurde ontlasting, rechtsboven buikpijn of tederheid, of gele ogen of huid. Dit kunnen symptomen van een ernstige leveraandoening probleem.

Dit geneesmiddel kan ernstige allergische reacties, waaronder anafylaxie veroorzaken. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Bel uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, heesheid, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht of de mond tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat sommige mensen angstig, prikkelbaar zijn, weer te geven of andere abnormale gedrag. Het kan ook leiden tot een aantal mensen om suïcidale gedachten en neigingen te hebben of om meer depressief. Als u of uw verzorger een van deze bijwerkingen opmerkt, vertel uw arts meteen.

Dit geneesmiddel kan roodheid, pijn of zwelling op de injectieplaats veroorzaken. Sommige patiënten hebben huidinfecties of een permanente indrukking (necrose) onder de huid op de injectieplaats ontwikkeld. Neem contact op met uw arts meteen als u een van deze bijwerkingen optreedt op de injectieplaats: depressief of ingesprongen huid, blauw-groen tot zwarte verkleuring van de huid, of pijn, roodheid of vervelling (peeling) van de huid.

Neem contact op met uw arts als u tekenen van koorts, koude rillingen, of een zere keel opmerken. Dit kunnen symptomen van een infectie als gevolg van een laag aantal witte bloedcellen.

Dit geneesmiddel wordt gemaakt van gedoneerd menselijk bloed. Sommige menselijk bloed producten zijn bepaalde virussen aan mensen die ze hebben ontvangen verzonden, hoewel het risico laag is. Human donoren en donorbloed zijn beide getest op virussen om de overdracht risico laag te houden. Praat met uw arts over dit risico als je bezorgd bent.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.