interferon alfa-2b injectie

Kunnen veroorzaken of verergeren fatale of levensbedreigende neuropsychiatrische, auto, ischemische en infectieuze aandoeningen. Monitor nauw samen met periodieke klinische en laboratorium evaluaties. Staken van de behandeling met aanhoudend ernstige of verergering van tekenen of symptomen van deze voorwaarden.

Toepassingen voor interferon alfa-2b

Therapeutische klasse: Immunologische Agent

Farmacologische klasse: Interferon, Alfa (klasse)

interferon alfa-2b is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor interferon alfa-2b, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op interferon alfa-2b of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van interferon alfa-2b injectie bij kinderen van 1-17 jaar met hepatitis B of kinderen van 3 tot 16 jaar oud met hepatitis C. zou beperken

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie oud zijn om de effecten van interferon alfa-2b injectie bij kinderen met lymfoom, maligne melanoma, genitale wratten, harige cel leukemie, en Kaposi sarcoom. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Vóór het gebruik van interferon alfa-2b

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van interferon alfa-2b injectie bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde lever, nier, beenmerg of hartproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die interferon-alfa-2b injectie nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u ontvangt interferon alfa-2b, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van interferon alfa-2b met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van interferon alfa-2b beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Een verpleegkundige of andere opgeleide zorgverlener zal u interferon alfa-2b. U kan ook worden geleerd hoe om uw geneesmiddel te geven thuis. interferon alfa-2b wordt gegeven als een schot onder de huid, in een spier of ader of rechtstreeks in een huidafwijking.

Als u het injecteren van interferon alfa-2b zelf, gebruik het precies zoals voorgeschreven door uw arts. Niet meer of minder van het te gebruiken, en gebruik het niet vaker dan uw dokter besteld. Het exacte bedrag van de medicijnen die u nodig hebt is zorgvuldig uitgewerkt. Het gebruik van te veel zal het risico op bijwerkingen verhogen, terwijl het gebruik van te weinig kan niet het verbeteren van je conditie.

Je zult dan het lichaam de ruimte waar dit schot kan worden gegeven. Gebruik een ander lichaam gebied elke keer dat je jezelf een schot. Blijf op de hoogte van waar je elk schot om ervoor te zorgen dat u draaien delen van het lichaam te geven.

Gebruik alleen het merk van interferon alfa-2b die uw arts voorgeschreven. Verschillende merken zijn mogelijk niet op dezelfde manier werken.

interferon alfa-2b wordt geleverd in een ampul (glascontainer) of voorgevulde injectiespuit. Je zou niet gebruik maken van alle van de geneeskunde in elk flesje of spuit. Gebruik ze slechts één keer en heb een open flesje of spuit niet redden. Als het medicijn kleur is veranderd of heeft deeltjes bevat, gebruik het dan niet.

De oplossing in de flacon of voorgevulde injectiespuit worden opgewarmd tot kamertemperatuur alvorens te injecteren.

Gebruik een nieuwe naald en spuit elke keer dat u uw geneesmiddel injecteert.

Drink extra vocht, zodat u meer urine passeert tijdens het gebruik van interferon alfa-2b. Dit zal uw nieren te houden goed werkt en helpen bij het voorkomen nierproblemen.

interferon alfa-2b wordt geleverd met een Medication Guide. Lees deze informatie zorgvuldig en zorg ervoor dat je begrijpt

Als u vragen hebt over een van deze informatie, praten met uw arts.

interferon alfa-2b moet worden op een vast schema. Als u een dosis of vergeet uw geneesmiddel te gebruiken, contact op met uw arts of apotheker om instructies.

Bewaar in de koelkast. Niet bevriezen.

Correct gebruik van interferon alfa-2b

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Gooi gebruikte naalden in een harde, gesloten container die de naalden niet kan steken door. Houd deze container buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om er zeker van interferon alfa-2b goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Het gebruik van interferon alfa-2b injectie in combinatie met ribavirine, terwijl je zwanger kunt uw ongeboren kind schadelijk zijn. Deze geneesmiddelen kunnen ook leiden tot aangeboren afwijkingen als de vader wordt gebruikt als zijn seksuele partner zwanger wordt. Als een zwangerschap optreedt tijdens het gebruik van deze geneesmiddelen, raadpleeg dan uw arts meteen.

Een negatieve zwangerschapstest is nodig voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd voordat combinatietherapie met interferon alfa-2b en ribavirine injectie. Vrouwelijke patiënten en vrouwelijke partners van mannelijke patiënten moeten 2 vormen van anticonceptie te gebruiken tijdens de behandeling en gedurende 6 maanden na de behandeling eindigt. Vrouwelijke patiënten moeten regelmatig zwangerschapstests tijdens combinatietherapie hebben.

interferon alfa-2b kan leiden tot ernstige vormen van allergische reacties, waaronder anafylaxie veroorzaken. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Bel uw arts meteen als je jeuk, huiduitslag, heesheid, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht, mond of keel.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van interferon alfa-2b

Interferon alfa-2b injectie kan het aantal witte bloedcellen in het bloed tijdelijk te verlagen, waardoor de kans op het krijgen van een infectie. Ook kan het aantal bloedplaatjes, die noodzakelijk zijn voor een goede bloedstolling zijn verlagen. Als dit gebeurt, zijn er bepaalde voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen, vooral wanneer uw bloedcellen laag is, om het risico van infectie of bloeden te verminderen

interferon alfa-2b kunnen gedachten aan zelfdoding te verhogen bij mensen met of zonder voorgeschiedenis van een psychische aandoening. interferon alfa-2b kan ook terugval veroorzaken bij mensen met een geschiedenis van drugsmisbruik. Vertel het uw arts meteen als je begint meer depressief te voelen of vertonen agressief gedrag. Vertel uw arts meteen als u gedachten van kwetsen jezelf of anderen te hebben. Het rapporteren van ongewone gedachten of gedrag, die u ontroeren, vooral als ze nieuw of erger snel. Zorg ervoor dat uw zorgverlener weet als je problemen hebt met slapen, boos gemakkelijk, hebben een grote toename van de energie, of start roekeloos handelen. Vertel uw arts als u plotselinge of sterke gevoelens, zoals het gevoel nerveus, boos, rusteloos, gewelddadig, of bang. Als u, uw kind of uw zorgverlener een van deze bijwerkingen tijdens de behandeling en tot 6 maanden na de behandeling, vertel uw arts meteen.

De poedervorm van interferon alfa-2b bevat albumine, dat uit menselijk bloed. Sommige menselijk bloed producten zijn bepaalde virussen aan mensen die ze hebben ontvangen verzonden, hoewel het risico laag is. Human donoren en donorbloed zijn beide getest op virussen om de overdracht risico laag te houden. Praat met uw arts over dit risico als u vragen hebt.

Neem contact op met uw arts als wazig zien, verminderd gezichtsvermogen, of elke andere verandering in het gezichtsvermogen optreedt tijdens uw behandeling. Uw arts kan wilt u hebt uw ogen laten controleren door een oogarts (oogarts).

Neem contact op met uw arts meteen als u pijn of gevoeligheid in de bovenste maag, bleke ontlasting, donkere urine, verlies van eetlust, misselijkheid, ongewone vermoeidheid of zwakte, of gele ogen of huid. Dit kunnen symptomen van een ernstige leveraandoening probleem.

interferon alfa-2b kan je moe of niet in staat om zich te concentreren te maken. Rijd niet of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn totdat u weet hoe interferon alfa-2b invloed op je doet.

Interferon alfa-2b en ribavirine injectie kan een droge mond veroorzaken. Voor tijdelijke verlichting van droge mond, gebruik suikervrije snoep of kauwgom, smelten stukjes ijs in je mond, of gebruik een speeksel vervanger. Echter, als uw mond blijft droog langer dan 2 weken te voelen, contact op met uw arts of tandarts. Voortzetting van een droge mond kan de kans van tandheelkundige ziekte, met inbegrip van tandbederf, tandvleesontsteking en schimmelinfecties te verhogen.

interferon alfa-2b bijwerkingen

interferon alfa-2b

Sommige patiënten die interferon-alfa-2b gebruikt en ribavirine braken gehad. Als u braken tijdens of na uw behandeling, spoel je mond met water. Dit kan ook schade aan uw tanden en tandvlees te voorkomen.

Kinderen die interferon-alfa-2b en ribavirine gebruiken kan gewichtsverlies en vertraagde groei. De meeste kinderen hebben een groeispurt en gewichtstoename na de therapie is afgelopen. Als u vragen over dit hebt, raadpleeg dan uw arts.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Conjunctivale slijmvlies-geassocieerde lymfeweefsel lymfoom interferon alfa-2b, Intron A

Melanoom Opdivo, nivolumab, Keytruda, pembrolizumab, dacarbazine, Yervoy

Haarcelleukemie interferon alfa-2b, Intron A, cladribine, Roferon-A pentostatine

Folliculair lymfoom Rituxan, rituximab, Gazyva, interferon alfa-2b, Zydelig, idelalisib