insuline parenterale

Gebruikt Voor dit geneesmiddel

Diabetes mellitus (suikerziekte) is een aandoening waarbij het lichaam niet voldoende insuline leveren aan zijn behoeften te voldoen of niet goed van de insuline maakt gebruik. Zonder insuline kan glucose niet in de cellen van het lichaam. Zonder glucose, zullen de cellen niet goed werken.

Goed te laten werken, moet de hoeveelheid insuline die u gebruikt worden afgewogen tegen de hoeveelheid en het type voedsel dat je eet en de hoeveelheid beweging je doet. Als u uw dieet, uw training, of allebei veranderen zonder dat uw dosis insuline, kan uw bloedsuikerspiegel te laag of te hoog oplopen. Een recept is niet noodzakelijk om de meeste insuline schaffen. Echter, moet uw arts eerst bepalen van uw insuline behoeften en u voorzien van speciale instructies voor de controle van uw diabetes

Insuline kan worden verkregen van rund- of varkensvlees alvleesklier klieren. Een ander type van insuline die u kunt gebruiken heet humane insuline. Het is net als de insuline die door de mens, maar het is gemaakt door de methoden wel semi-synthetisch of recombinant DNA. Alle soorten insuline moet worden geïnjecteerd omdat, indien oraal ingenomen insuline wordt vernietigd in de maag.

Voordat u dit geneesmiddel

Insuline is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Zodra een geneesmiddel voor marketing goedgekeurd voor een bepaalde toepassing, kan ervaring blijkt dat het ook bruikbaar voor andere medische problemen. Hoewel dit gebruik niet bij productetiket wordt standaard insuline gebruikt in bepaalde patiënten met de volgende aandoeningen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op geneesmiddelen in deze groep of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals aan levensmiddelen kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Kinderen zijn bijzonder gevoelig voor de effecten van insuline voor de puberteit (het tijdstip waarop seksuele veranderingen optreden). Daarom kan een lage bloedsuikerspiegel in het bijzonder waarschijnlijk zijn.

Gebruik bij tieners is vergelijkbaar met het gebruik bij oudere leeftijdsgroepen. De insulinebehoefte kan hoger puberteit en lager na puberteit.

Gebruik bij ouderen is gelijk aan het gebruik in andere leeftijdsgroepen. Echter, soms de eerste tekenen van een lage of hoge bloedsuikerspiegel ontbreken of niet goed te zien bij oudere patiënten. Dit kan tijdens de behandeling de kans op een lage bloedsuikerspiegel verhogen. Ook kunnen sommige ouderen problemen met het gezichtsvermogen of andere medische problemen die het voor hen moeilijker om te meten en te injecteren de geneeskunde. Speciale opleiding en uitrusting nodig zijn.

De hoeveelheid insuline die u nodig hebt veranderingen tijdens en na de zwangerschap. Het is vooral belangrijk voor uw gezondheid en de gezondheid van uw baby die uw bloedsuikerspiegel nauwlettend worden gecontroleerd. Sluit de controle van uw bloedsuiker kan de kans dat je baby het verkrijgen van te veel gewicht, met aangeboren afwijkingen, of het hebben van een hoge of lage bloedsuikerspiegel. Zorg ervoor dat u uw arts als u van plan bent zwanger te worden of als u denkt dat u zwanger bent.

Juiste gebruik van dit geneesmiddel

Insuline niet in de moedermelk en heeft geen invloed op de zuigeling. Echter, de meeste vrouwen hebben minder behoefte aan insuline tijdens het geven van borstvoeding dan voorheen nodig. U moet uw bloedsuiker vaak te testen voor een aantal maanden in het geval dat uw insulinedosis moet worden veranderd.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u één van deze geneesmiddelen, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Geneesmiddelen gebruikt in deze klasse met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Geneesmiddelen gebruikt in deze klasse met een van de volgende is doorgaans niet aanbevolen, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u uw geneesmiddel te gebruiken, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van geneesmiddelen in deze klasse beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Zorg ervoor dat u het type (rund- en varkensvlees, varkensvlees, of mens) en de sterkte van de insuline die uw arts voor u besteld. Misschien vindt u dat het houden van een insuline-label met u is nuttig bij het kopen van insuline benodigdheden.

De concentratie (sterkte) insuline wordt gemeten in USP eenheden insuline en USP Insulin Human eenheden en wordt gewoonlijk uitgedrukt als U-100 insuline. Insulinedosissen worden gemeten en geïnjecteerd met speciaal gemarkeerde insuline spuiten. De juiste spuit wordt gekozen op basis van uw insulinedosis om het meten van de dosis gemakkelijk te lezen. Dit helpt u de dosis nauwkeurig te meten. De spuiten zijn verkrijgbaar in drie maten: 3/10 kubieke centimeter (cc) het meten van maximaal 30 USP eenheden insuline, ½ cc meten tot 50 USP eenheden insuline, en 1 cc meten van maximaal 100 USP eenheden insuline.

Het is belangrijk om de instructies van uw arts te volgen over de zorgvuldige selectie en rotatie van de injectieplaats op je lichaam.

Er zijn een aantal belangrijke stappen die u zullen helpen met succes de voorbereiding van uw insuline-injectie. Om de insuline op in de spuit correct te trekken, moet u deze stappen te volgen

Hoe kunt u uw insulinedosis te bereiden als je gebruik maakt van een soort insuline

Hoe kunt u uw insulinedosis te bereiden als u twee soorten insuline

Hoe kunt u uw dosis insuline

Hoe speciale injectie apparaten

Voor patiënten met een automatische injector (met een wegwerpspuit)

Voor patiënten met een continue subcutane infusie insulinepomp

Voor patiënten met behulp van beschikbare spuiten

Voor patiënten met behulp van een insuline-pen-apparaat (cartridge en wegwerpnaalden)

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel

Voor patiënten die nondisposable spuiten (glas spuit en metaal naald)

Voor patiënten met behulp van een spray verstuiver (apparaat zonder naalden)

Wet- en regelgeving in sommige staten eisen dat de gebruikte insuline spuiten en naalden worden vernietigd. Wees voorzichtig wanneer je recapituleren, buigen of breken een naald, omdat deze acties verhogen de kans op een naald-prikt. Het beste is om gebruikte spuiten en naalden in een wegwerp container die wordt prikbestendige zetten (zoals een lege plastic vloeibaar wasmiddel of bleekmiddel fles) of om een ​​naald knippen apparaat te gebruiken. De kans van een injectiespuit worden hergebruikt door iemand anders is kleiner als de plunjer uit het vat wordt genomen en gebroken in de helft als je de beschikking over een spuit.

Gebruik van dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven. Gebruik niet meer of minder insuline dan aanbevolen door uw arts. Om dit te doen kan zodat de kans op ernstige bijwerkingen.

Uw arts zal u instructies over voeding, lichaamsbeweging, hoe u uw bloedsuikerspiegel te testen, en hoe u uw dosering aan te passen als je ziek bent geven.

De dosis medicijnen in deze categorie verschillend voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses van deze geneesmiddelen. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Bewaar in de koelkast. Niet bevriezen.

Ongeopende flessen insuline moet worden gekoeld totdat het nodig is en kan worden gebruikt tot de gedrukte vervaldatum op het etiket. Insuline mag nooit worden bevroren. Haal de insuline uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen alvorens te injecteren.

Een insulineflesje gebruikt kan bij kamertemperatuur worden bewaard tot 1 maand. Insuline die bij kamertemperatuur bewaard langer dan een maand moet worden weggegooid.

Opslaan voorgevulde spuiten in de koelkast met de naald omhoog gericht vermindert problemen die kunnen optreden, zoals kristalvorming in de naald en blokkeren op.

Do insuline niet bloot aan extreem hoge temperaturen of aan zonlicht. Extreme hitte zorgt ervoor dat insuline veel sneller minder effectief geworden.

Nooit delen insulinepennen of cartridges met anderen, onder alle omstandigheden. Het is niet veilig voor pen te worden gebruikt voor meerdere personen. Het delen van naalden of pennen kan leiden tot de overdracht van hepatitis virussen, HIV of andere via bloed overdraagbare ziekten.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken, vooral tijdens de eerste weken van de behandeling met insuline.

Het is zeer belangrijk om zorgvuldig instructies van uw zorgteam over de te volgen

insuline

In geval van nood -Er kan een moment dat u noodhulp voor een probleem veroorzaakt door uw diabetes nodig hebben. U moet worden voorbereid op noodsituaties. Het is een goed idee om

Teveel insuline kan een lage bloedsuikerspiegel veroorzaken (ook wel hypoglykemie of insuline reactie). Symptomen van een lage bloedsuikerspiegel moeten worden behandeld voordat ze leiden tot bewusteloosheid (flauwvallen). Verschillende mensen kunnen verschillende symptomen van een lage bloedsuikerspiegel te voelen. Het is belangrijk dat je leert wat de symptomen van een lage bloedsuikerspiegel heb je meestal, zodat u deze snel kunnen behandelen.

Hoge bloedsuiker (hyperglycemie) is een ander probleem met betrekking tot ongecontroleerde diabetes. Als u symptomen van een hoge bloedsuikerspiegel hebben, contact op met uw gezondheidszorg team meteen. Als een hoge bloedsuikerspiegel niet wordt behandeld, kan leiden tot ernstige hyperglykemie optreden, wat leidt tot ketoacidose (diabetisch coma) en de dood.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Niet alle hierboven genoemde bijwerkingen gerapporteerd voor elk van deze middelen, maar ze zijn gemeld voor ten minste een van hen. Alle insulines zijn vergelijkbaar, zodat een van de bovenstaande bijwerkingen kunnen optreden met een van deze geneesmiddelen.

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Beschikbaarheid assortiment Discontinued

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug