insuline lispro protamine en insuline lispro (subcutaan) het juiste gebruik

doseren

gemiste Dosis

Een verpleegkundige of andere opgeleide gezondheidswerker kunt u geven dit geneesmiddel. U kan ook worden geleerd hoe om uw geneesmiddel te geven thuis. Dit geneesmiddel wordt gegeven als een schot onder je huid.

Elk pakket van insuline lispro protamine en insuline lispro combinatie bevat een bijsluiter. Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u begint met uw behandeling en elke keer dat u vullen voor alle nieuwe informatie, en zorg ervoor dat je begrijpt

Het beste is om een ​​andere plaats te gebruiken op het lichaam voor elke injectie (bijvoorbeeld onder de huid van uw buik of buik, billen, dijen, of bovenarm). Als u vragen over dit hebben, contact opnemen met een lid van uw gezondheidszorg team.

Bij gebruik als een maaltijd insuline, dient deze insuline combinatie worden genomen binnen 15 minuten voor de maaltijd.

Volg zorgvuldig de speciale maaltijd plan uw arts u gaf. Dit is het belangrijkste onderdeel van de controle van uw conditie en is nodig als het geneesmiddel niet goed. Ook, regelmatig sporten en test voor suiker in uw bloed of urine zoals aangegeven.

opslagruimte

Je moet nooit Meng insuline lispro protamine en insuline lispro combinatie met andere insuline-injecties zonder controle met uw arts. Deze injecties worden gewoonlijk afzonderlijk uitgevoerd. Ook moet dit geneesmiddel niet worden gebruikt in een insuline-infusiepomp. Heeft u vragen over dit, vraag dan uw arts of apotheker.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar in de koelkast. Niet bevriezen.

Bewaar insuline containers die nog niet in de koelkast hebben geopend in de originele doos. Niet bevriezen. Gebruik de insuline niet als het bevroren is geweest.

Bewaar de geopende ampul insuline in de koelkast. Niet bevriezen. Als u niet uw flesje insuline in de koelkast bewaren, kunt u deze op te slaan bij kamertemperatuur gedurende maximaal 28 dagen. De flacon zo koel mogelijk en weg van warmte en licht.

Bewaar de de KwikPen ™ die niet in de koelkast in de originele doos heeft geopend. Niet bevriezen. U mag de KwikPen ™ op te slaan bij kamertemperatuur gedurende maximaal 10 dagen. Na de KwikPen ™ is geopend moet worden weggegooid na 10 dagen