insuline glulisine (subcutaan) het juiste gebruik

doseren

gemiste Dosis

Een verpleegkundige of andere opgeleide gezondheidswerker kunt u geven dit geneesmiddel. U kan ook worden geleerd hoe om uw geneesmiddel te geven thuis. Dit geneesmiddel wordt gegeven als een schot onder de huid of in een ader.

Elk pakket van insuline glulisine bevat een bijsluiter. Lees deze bijsluiter goed en zorg ervoor dat je begrijpt

Het beste is om een ​​andere plaats te gebruiken op het lichaam voor elke injectie (bijvoorbeeld onder de huid van de buik of de maag, dij, of bovenarm). Als u vragen over dit hebben, contact opnemen met een lid van uw gezondheidszorg team.

Bij gebruik als een maaltijd insuline, dient insuline glulisine worden genomen binnen 15 minuten voor een maaltijd of binnen 20 minuten na een maaltijd te beginnen.

De insuline oplossing moet helder en kleurloos uitzien. Gebruik geen insuline glulisine als het bewolkt of verdikt.

opslagruimte

Bij gebruik in een insulinepomp: lees en volg de externe insulinepomp zorgvuldig door. Deze insuline moet niet worden gemengd met andere insuline of verdund bij gebruik in een insulinepomp. De insuline glulisine in de pomp moet worden veranderd ten minste elke 48 uur. Als je niet begrijpt hoe u zich bij de insulinepomp gebruikt of zich zorgen maakt, neem dan contact op met uw arts of apotheker.

Volg zorgvuldig de speciale maaltijd plan uw arts u gaf. Dit is het belangrijkste onderdeel van de controle van uw conditie en is nodig als het geneesmiddel niet goed. Ook, regelmatig sporten en test voor suiker in uw bloed of urine zoals aangegeven.

Heeft het merk, type, of de dosering van uw insuline niet veranderen, tenzij uw arts u dat zegt. Wanneer u een nieuw aanbod van insuline ontvangen, controleer het etiket om zeker te zijn als het de juiste soort insuline.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Bel uw arts of apotheker om instructies.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar ongebruikte ampullen of SoloStar® voorgevulde pennen in de koelkast. Beschermen tegen licht. Niet bevriezen.

De flesjes die u momenteel gebruikt kan in de koelkast of op kamertemperatuur worden bewaard op een koele plaats, weg van zonlicht en warmte, en moet worden gebruikt binnen 28 dagen.

De SoloStar® voorgevulde pen die u momenteel gebruikt mag niet worden gekoeld. U moet de pen op te slaan op kamertemperatuur, uit de buurt van directe warmte en licht. Gooi geopende voorgevulde pen na 28 dagen.