insuline glargine, recombinant (subcutaan) voorzorgsmaatregelen

Nooit delen insulinepennen of cartridges met anderen, onder alle omstandigheden. Het is niet veilig voor pen te worden gebruikt voor meerdere personen. Het delen van naalden of pennen kan leiden tot de overdracht van hepatitis virussen, HIV of andere via bloed overdraagbare ziekten.

Uw arts wilt uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken, vooral tijdens de eerste weken van dit geneesmiddel neemt u. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Het is zeer belangrijk om zorgvuldig instructies van uw zorgteam over de te volgen

In geval van nood-Er kan een moment dat u noodhulp voor een probleem veroorzaakt door uw diabetes nodig hebben. U moet worden voorbereid op noodsituaties. Het is een goed idee om

Teveel insuline glargine kan hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel) veroorzaken. Lage bloedsuikerspiegel kan ook optreden als u insuline glargine gebruiken met een ander middel tegen diabetes, vertraging of een maaltijd overslaat of een snack, meer bewegen dan normaal, of alcohol drinkt. Symptomen van een lage bloedsuikerspiegel moeten worden behandeld voordat ze leiden tot bewusteloosheid (flauwvallen). Verschillende mensen kunnen verschillende symptomen van een lage bloedsuikerspiegel te voelen. Het is belangrijk dat je leert welke symptomen van een lage bloedsuikerspiegel heb je meestal, zodat u deze snel kunnen behandelen.

Symptomen van een lage bloedsuikerspiegel onder meer angst, gedrag vergelijkbaar met dronken, wazig zicht, koud zweet, verwarring, moeite met denken, duizeligheid of duizeligheid, sufheid, overmatig hongergevoel, snelle hartslag, hoofdpijn, prikkelbaarheid of abnormaal gedrag, nervositeit, nachtmerries veranderen, onrustige slaap, trillen, onduidelijke spraak, en tintelingen in de handen, voeten, lippen, of de tong.

Als de symptomen van een lage bloedsuikerspiegel ontstaan, eet glucose tabletten of gel, glucosestroop, honing, of suikerklontjes, of drinken vruchtensap, niet dieet frisdrank of suiker opgelost in water om de symptomen te verlichten. Controleer ook uw bloed te lage bloedsuikerspiegel. Krijgen om een ​​arts of een ziekenhuis meteen als de symptomen niet verbeteren. Iemand moet bellen voor dringende hulp onmiddellijk als ernstige symptomen zoals stuipen (aanvallen) of bewusteloosheid optreden. Heeft u een glucagon kit beschikbaar, samen met een spuit en naald en weet hoe het te gebruiken. De leden van uw huishouden moet ook weten hoe het te gebruiken.

Hyperglykemie (hoge bloedsuikerspiegel) kan optreden als u niet genoeg nemen of overslaan van een dosis van uw bloedglucoseverlagende geneesmiddelen, te veel eten of niet uw maaltijd plan niet volgen, koorts of infectie, of niet zo veel als normaal uit te oefenen.

Symptomen van een hoge bloedsuikerspiegel omvatten wazig zien, slaperigheid, droge mond, gespoeld, droge huid, fruit-achtige adem geur, vaak plassen, ketonen in de urine, verlies van eetlust, maagpijn, misselijkheid of braken, vermoeidheid, onrustige ademhaling (snelle en diep), bewusteloosheid, en ongewone dorst.

Als de symptomen van een hoge bloedsuikerspiegel optreden, controleer dan uw bloedsuikerspiegel en neem contact op met uw arts voor instructies.

Dit geneesmiddel kan u zich duizelig of slaperig maken. Rijd niet of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn totdat u weet hoe dit geneesmiddel op u heeft doen.

Dit geneesmiddel kan ernstige allergische reacties, waaronder anafylaxie veroorzaken. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Bel uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht of de mond tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Dit geneesmiddel kan lage niveaus van kalium in uw bloed. Niet geneesmiddelen, voedingssupplementen of zoutvervangers die kalium bevatten, tenzij u dit met uw arts heeft besproken gebruiken.