insuline detemir (subcutaan) het juiste gebruik

doseren

gemiste Dosis

Een verpleegkundige of andere opgeleide gezondheidswerker kunt u geven dit geneesmiddel. U kan ook worden geleerd hoe om uw geneesmiddel te geven thuis. Dit geneesmiddel wordt gegeven als een schot onder je huid.

Elk pakket van insuline detemir bevat een patiënt informatieblad. Lees dit blad aandachtig voor het begin van de behandeling en elke keer dat u vullen voor alle nieuwe informatie, en zorg ervoor dat je begrijpt

Dit geneesmiddel kan één of twee keer per dag worden gegeven. Kan worden genomen bij het avondeten of bij bedtijd voor eenmaal daagse dosering of genomen 12 uur na de ochtenddosis voor tweemaal daagse dosering.

Het beste is om een ​​andere plaats te gebruiken op het lichaam voor elke injectie (bijvoorbeeld, buik of maag, dij, bovenarm). Als u vragen over dit hebben, contact opnemen met een lid van uw gezondheidszorg team.

Volg zorgvuldig speciale instructies van uw arts gaf. Dit is het belangrijkste onderdeel van de controle van uw conditie en is nodig als het geneesmiddel niet goed. Ook, regelmatig sporten en test voor suiker in uw bloed of urine zoals aangegeven.

opslagruimte

De insuline oplossing moet helder en kleurloos uitzien. Gebruik dit geneesmiddel als het bewolkt of verdikt.

Niet verdunnen of meng insuline detemir met andere insuline of oplossingen. Hierdoor kan het geneesmiddel niet goed werkt.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Bel uw arts of apotheker om instructies.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar ongebruikte flacons of pennen in de koelkast. Niet bevriezen. De vervaldatum op de verpakking insuline vertelt u hoe lang u het geneesmiddel in de koelkast kan houden. Gooi het geneesmiddel weg na de vervaldatum is verstreken.

U kunt ook de flesjes of pennen (geopend of ongeopend) bij kamertemperatuur op te slaan voor maximaal 42 dagen. Deze moeten zo koel mogelijk en uit de buurt van directe warmte en licht worden gehouden.