influenza virus vaccin, levend neus

Therapeutische klasse: Vaccin

Gebruikt voor influenza virus vaccin, levend

Er zijn vele soorten influenzavirussen, maar niet alle problemen zullen in een gegeven jaar veroorzaken. Daarom, voordat het griepvaccin elk jaar wordt geproduceerd, de World Health Organization (WHO) en de Verenigde Staten en de Canadese Public Health Services beslissen welke virussen zal ongetwijfeld leiden tot influenza-infecties voor dat jaar. De antigenen, welke stoffen dat beschermende antilichamen veroorzaken te vormen voor deze virussen zijn in het griepvaccin. Meestal, de Verenigde Staten en Canada gebruiken dezelfde influenzavaccin, maar ze zijn niet vereist is.

Er moet jaarlijks een influenzavaccin, aangezien influenza infecties worden meestal veroorzaakt door verschillende soorten virussen en de bescherming verkregen door het vaccin tijdsbestek van een jaar.

Influenza is een virusinfectie van de keel, bronchiën en longen. Influenza-infectie veroorzaakt koorts, koude rillingen, hoesten, hoofdpijn, spierpijn, en pijn in je rug, armen en benen. Bovendien, volwassenen en kinderen verzwakt door andere ziekten of aandoeningen, en personen die 50 jaar en ouder, zelfs als ze gezond zijn, kan een meer ernstige ziekte waarmee in een ziekenhuis te behandelen krijgen. Elk jaar worden duizenden mensen sterven als gevolg van een influenza-infectie.

De beste manier om te voorkomen dat influenza-infecties is om elk jaar een griepprik krijgen, meestal in begin november. Immunization (het krijgen van een vaccin) tegen griep is goedgekeurd voor kinderen van 6 maanden en ouder, alle kinderen en alle volwassenen.

Dit vaccin is om alleen door of onder toezicht van uw arts of andere zorgverlener worden toegediend.

Bij de beslissing om een ​​vaccin te gebruiken, moeten de risico’s van het nemen van het vaccin worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit vaccin, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op het influenza virus vaccin hebben gehad, live of andere geneesmiddelen. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Voordat u influenzavirus vaccin, levend

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van de nasale influenza virus vaccin bij kinderen van 2 jaar en ouder zou beperken. Echter wordt dit vaccin niet bedoeld voor kinderen jonger dan 2 jaar.

Kinderen jonger dan 5 jaar met één of meer episodes van piepen in het afgelopen jaar kunnen een verhoogd risico van een piepende ademhaling na ontvangst vaccinatie

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie oud zijn om de effecten van nasale influenzavirusvaccin bij volwassenen 50 jaar en ouder. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit vaccin krijgt toegediend, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het ontvangen van dit vaccin samen met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten dit vaccin niet te gebruiken of te wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

dit vaccin ontvangen met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het ontvangen van dit vaccin samen met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico van bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit vaccin beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Een verpleegkundige of andere opgeleide zorgverlener zal u of uw kind dit vaccin te geven. Dit vaccin wordt toegediend als een neusspray.

Gebruik de neusspray alleen in de neus. Geen van het in uw ogen of op uw huid te krijgen. Als het niet te krijgen op deze gebieden, spoel het af meteen.

Voordat u de neusspray, blaas je neus om de neusgaten te wissen.

Kinderen van 2 tot 8 jaar en ouder die niet de nasale vaccin hebben gekregen voordat moet apart ontvangen 2 doses ten minste 1 maand.

Dit vaccin wordt geleverd met een patiënt informatie insert. Het is zeer belangrijk dat u lezen en begrijpen van deze informatie. Zorg ervoor dat u uw arts te vragen over alles wat je niet begrijpt.

Het is zeer belangrijk dat uw kind terug te keren naar het kantoor van uw arts op het juiste moment voor de tweede dosis. Zorg ervoor dat u uw arts van eventuele bijwerkingen die optreden nadat u dit vaccin ontvangt kennis.

Dit vaccin mag niet worden gegeven aan kinderen en jongeren (2-17 jaar) die ook gebruik maakt van aspirine of een geneesmiddel dat aspirine bevat (bijv Aggrenox®, Ecotrin®, Excedrin®, Soma® Compound, en veel koude geneesmiddelen) . Ook kinderen en jongeren mag niet worden aspirine gegeven gedurende 4 weken na het krijgen van FluMist® of FluMist® Quadrivalent tenzij uw arts u anders.

Kinderen jonger dan 2 jaar zijn meestal niet gegeven het griepvaccin neusspray. Jonge kinderen die het griepvaccin moet worden meestal gegeven het griepvaccin injectie (een schot).

Correct gebruik van influenza vaccin, levend

Dit vaccin kan leiden tot een ernstige vorm van allergische reactie genaamd anafylaxie. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Vertel het uw arts meteen als u of uw kind een uitslag, jeuk, zwelling van de tong en keel, of moeite met ademhalen nadat u het vaccin ontvangen.

De nasale mist vaccin (FluMist® of FluMist® Quadrivalent) bevat een levend virus. contact met mensen die ziek zijn of een verhoogd risico op het krijgen van de infectie nadat u of uw kind dit vaccin zijn te voorkomen. Praat met uw arts over dit als u zich zorgen.

Influenza virus vaccin biedt geen griepsymptomen te behandelen als je al het virus. Ook kan dit vaccin niet alle personen die gezien het vaccin te beschermen.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

In 1976, een aantal mensen die de “Mexicaanse griep” influenzavaccin ontwikkelde Guillain-Barré (GBS), een ziekte die kan leiden tot verlamming ontvangen. De meeste van deze mensen waren ouder dan 25 jaar. Hoewel slechts 10 van elk een miljoen mensen die het vaccin kregen eigenlijk GBS ontwikkeld, dit aantal was 6 maal hoger dan zou normaal verwacht. Het merendeel van de mensen die GBS kregen volledig hersteld.

Aangenomen wordt dat de “varkensgriep” virus in het vaccin 1976 het probleem veroorzaakt, maar dit is niet bewezen. Sinds die tijd heeft de “varkensgriep” virus niet gebruikt in griepvaccins, en er is geen herhaling van GBS die werd geassocieerd met influenza vaccinaties geweest.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van influenza virus vaccin, levend

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

influenza virus vaccin, levend Side Effects

influenza virus vaccin, levend, drie-

Influenza Preventie Tamiflu, amantadine, Fluzone, Fluvirin, oseltamivir, Afluria, Fluzone hoge dosis, Symmetrel, rimantadine, influenza virus vaccin, geïnactiveerd, Fluarix, zanamivir, Flumadine, Fluzone 2015-2016, Fluzone hoge dosis 2015-2016, Flucelvax, Relenza, Fluzone Quadrivalent Intradermal 2015-2016, Fluzone Intradermal, FluLaval, Fluarix Quadrivalent 2015-2016, Flublok, Agriflu

 of gaan deelnemen aan het influenza virus vaccin, wonen, driewaardige steungroep te verbinden met anderen die dezelfde interesses hebben.