influenza virus vaccin (intradermale route, intramusculair) beschrijving en merknamen

Influenzavirus vaccin wordt gebruikt ter voorkoming van infectie door influenzavirussen. Het vaccin werkt door het veroorzaken van uw lichaam om zijn eigen bescherming (antistoffen) tegen de ziekte. Het is ook bekend als een “griepprik”.

Er zijn vele soorten influenzavirussen, maar niet alle problemen zullen in een gegeven jaar veroorzaken. Daarom, voordat het griepvaccin elk jaar wordt geproduceerd, de World Health Organization (WHO) en de Verenigde Staten en de Canadese Public Health Services beslissen welke virussen zal ongetwijfeld leiden tot influenza-infecties voor dat jaar. De antigenen, welke stoffen dat beschermende antilichamen veroorzaken te vormen voor deze virussen zijn in het griepvaccin. Meestal, de Verenigde Staten en Canada gebruiken dezelfde influenzavaccin, maar ze zijn niet vereist is.

Er moet jaarlijks een influenzavaccin injectie krijgen, omdat influenza infecties worden meestal veroorzaakt door verschillende soorten virussen en de bescherming verkregen door het vaccin tijdsbestek van een jaar.

Influenza is een virusinfectie van de keel, bronchiën en longen. Influenza-infectie veroorzaakt koorts, koude rillingen, hoesten, hoofdpijn, spierpijn, en pijn in je rug, armen en benen. Bovendien, volwassenen en kinderen verzwakt door andere ziekten of aandoeningen, en personen die 50 jaar en ouder, zelfs als ze gezond zijn, kan een meer ernstige ziekte waarmee in een ziekenhuis te behandelen krijgen. Elk jaar worden duizenden mensen sterven als gevolg van een influenza-infectie.

De beste manier om te voorkomen dat influenza-infecties is om elk jaar een griepprik krijgen, meestal in begin november. Immunization (het krijgen van een vaccin) tegen griep is goedgekeurd voor kinderen van 6 maanden en ouder, alle kinderen en alle volwassenen (met inbegrip van 65 jaar en ouder).

Dit vaccin wordt alleen gegeven door of onder toezicht van uw arts of andere zorgverlener.

Vering Solution

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

allergieën

Bij de beslissing om een ​​vaccin te gebruiken, moeten de risico’s van het nemen van het vaccin worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit vaccin, moet het volgende worden overwogen

Pediatric

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

geriatrisch

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van Agriflu®, Flucelvax®, Flulaval ™, FLUZONE® hoge dosis, FLUZONE® Intradermal of FLUZONE® Intradermal Quadrivalent in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

Afluria® is niet bij kinderen jonger dan 5 jaar aangegeven. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

andere interacties

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van Fluvirin® bij kinderen jonger dan 4 jaar. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Andere medische problemen

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van Fluarix® of Fluarix® Quadrivalent bij kinderen jonger dan 3 jaar. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van FLUZONE® of FLUZONE® Quadrivalent bij kinderen jonger dan 6 maanden oud. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van influenza virus vaccin bij ouderen zou beperken.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van FLUZONE® Intradermal of FLUZONE® Intradermal Quadrivalent in de geriatrische bevolking. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit vaccin krijgt toegediend, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het ontvangen van dit vaccin samen met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico van bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit vaccin beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Een verpleegkundige of andere opgeleide zorgverlener zal u of uw kind dit vaccin te geven. Dit vaccin wordt gegeven als een schot in één van uw spieren of in uw huid, meestal in de schouder.

Soms is er niet genoeg griepvaccin voor iedereen. Als dit gebeurt en je bent een gezonde volwassene, moet u wachten tot later in het griepseizoen voordat u uw vaccinatie.

U moet ieder jaar het griepvaccin te krijgen om u te beschermen tegen de griep.

Sommige kinderen kunnen een tweede dosis van het vaccin nodig hebben. Als uw kind een tweede dosis van het vaccin nodig heeft, is het zeer belangrijk voor uw kind om de tweede dosis op schema te ontvangen. , Maak een andere afspraak zo snel mogelijk als u de afspraak moet annuleren.

FLUZONE® Intradermal Quadrivalent en FLUZONE® Quadrivalent wordt geleverd met een patiënt informatieblad. Het is zeer belangrijk dat u lezen en begrijpen van deze informatie. Zorg ervoor dat u uw arts te vragen over alles wat je niet begrijpt.

Het is zeer belangrijk dat uw kind terug te keren naar het kantoor van uw arts op het juiste moment als uw kind een tweede dosis van het vaccin nodig heeft. Zorg ervoor dat u uw arts van eventuele bijwerkingen die optreden nadat u of uw kind dit vaccin ontvangt kennis.

Dit vaccin kan leiden tot een ernstige vorm van allergische reactie genaamd anafylaxie. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Vertel het uw arts meteen als u of uw kind een uitslag, jeuk, zwelling van de tong en keel, of moeilijke ademhaling nadat u de injectie krijgt.

Kinderen die een bepaald merk van de influenzavaccin (Afluria®) hebben ontvangen koorts ontwikkeld en in sommige gevallen een koorts met convulsies. Praat met uw arts als u zich zorgen over te hebben.

Als je erg ziek en hebben een hoge koorts, zult u waarschijnlijk moeten wachten tot je goed voor je dit te ontvangen vaccin.

Influenza virus vaccin kan niet iedereen die het vaccin krijgt te beschermen. Ook zal dit vaccin niet griepsymptomen te behandelen als je al het virus.

Het dopje van de voorgevulde spuit voor bepaalde merken van de injectie (Agriflu®, Flucelvax®, Fluvirin®, FLUZONE®, FLUZONE® hoge dosis) bevat droog natuurlijk rubber (een derivaat van latex), dat allergische reacties bij mensen kan veroorzaken die gevoelig zijn voor latex. Vertel uw arts als u of uw kind een latexallergie voordat u dit vaccin krijgt.

Zorg ervoor dat uw arts weet of u of uw kind gebruik maakt van een medicijn of behandeling die uw immuunsysteem verzwakt, zoals een steroïde, straling, of de behandeling van kanker. Dit vaccin kan niet zo goed werken als u ook het gebruik van deze medicijnen. Uw arts kan toch wilt u het vaccin toegediend krijgen, omdat het je wat bescherming kan geven.

In 1976, een aantal mensen die de “Mexicaanse griep” influenzavaccin ontwikkelde Guillain-Barré (GBS), een ziekte die kan leiden tot verlamming ontvangen. De meeste van deze mensen waren ouder dan 25 jaar. Hoewel slechts 10 van elk een miljoen mensen die het vaccin kregen eigenlijk GBS ontwikkeld, dit aantal was 6 maal hoger dan zou normaal verwacht. Het merendeel van de mensen die GBS kregen volledig hersteld.

Aangenomen wordt dat de “varkensgriep” virus in het vaccin 1976 het probleem veroorzaakt, maar dit is niet bewezen. Sindsdien hebben studies aangetoond dat het risico om GBS van een influenzavaccin is zeer laag (één op de miljoen mensen).

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.