indinavir (oraal) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit geneesmiddel goed werkt. Bloed- en urinetests kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Gebruik geen andere geneesmiddelen niet nemen zonder eerst met uw arts. Om dit te doen kan de kans op bijwerkingen van indinavir of andere geneesmiddelen vergroten.

U dient dit geneesmiddel niet gebruiken als u ook gebruik maakt van medicijnen voor hartritmestoornissen (bv amiodaron, Cordarone®), ergot geneesmiddelen (bijvoorbeeld, dihydroergotamine, ergonovine, ergotamine, methylergonovine, Cafergot®, DHE 45®, Ergotrate®, Methergine® , Migranal® of Wigraine®), medicijnen om cholesterol te verlagen (bv lovastatine, simvastatine, rosuvastatine, Crestor, Mevacor® of Zocor®), alfuzosine (Uroxatral®), alprazolam (Xanax®), astemizol (Hismanal®) , atazanavir (Reyataz®), cisapride (Propulsid®), oraal midazolam (Versed®), pimozide (Orap®), rifampicine (Rifadin®, Rifamate®, Rifater®, Rimactane®), salmeterol (Advair®, Serevent®), sildenafil (Revatio®), St. janskruid, of triazolam (HALCION®). Met behulp van een van hen, samen met dit geneesmiddel kan de kans op ernstige bijwerkingen.

Dit geneesmiddel zal je niet beschermen tegen HIV / AIDS en andere seksueel overdraagbare aandoeningen. Ook zal het niet houden u van het geven van HIV naar je partner tijdens de seks. Zorg ervoor dat u begrijpt en de praktijk veilig vrijen, zelfs als uw partner heeft ook HIV. Niet naalden delen met iedereen.

Dit geneesmiddel kan uw bloedsuikerspiegel verhogen. Neem contact op met uw arts als u een verandering in de resultaten van uw bloed of urine suiker testen merken.

Dit geneesmiddel kan uw risico op nierstenen verhogen. Neem contact op met uw arts meteen en stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel als u bloed in de urine, misselijkheid en braken, pijn in de lies of geslachtsdelen, of scherpe pijn in de rug net onder de ribben.

Wanneer u start met hiv-medicijnen, kan uw immuunsysteem sterker te krijgen. Als u infecties die zijn verborgen in je lichaam, zoals longontsteking of tuberculose hebt, kunt u nieuwe symptomen opmerkt wanneer je lichaam probeert om ze te bestrijden. Als dit gebeurt, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts.

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat u overtollig lichaamsvet hebben. Vertel uw arts als u veranderingen in je lichaam vorm, zoals een verhoogde hoeveelheid vet in de bovenrug en de nek, of rond de borst en buik gebied opmerken. Je zou ook vet te verliezen uit de benen, armen en gezicht.