indinavir (oraal) beschrijving en merknamen

Indinavir wordt alleen of in combinatie met andere anti-HIV geneesmiddelen tegen infectie met het humane immunodeficiëntievirus (HIV) gebruikt. HIV is het virus dat het verworven immunodeficiëntiesyndroom (AIDS) veroorzaakt.

Indinavir zal niet genezen of voorkomen van HIV-infectie of AIDS. Het helpt om HIV voortplanten en lijkt te vertragen de afbraak van het immuunsysteem. Dit kan helpen vertragen problemen die gewoonlijk verband houden met AIDS of HIV ziekte te voorkomen. Indinavir zul je er niet van weerhouden de verspreiding van HIV naar andere mensen. Mensen die dit geneesmiddel ontvangen kunnen blijven andere problemen meestal gerelateerd aan aids of HIV ziekte.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Capsule

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van indinavir in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

allergieën

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van indinavir bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nier-, lever- of hartproblemen, die voorzichtigheid bij patiënten die indinavir nodig hebben.

Pediatric

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

geriatrisch

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

andere interacties

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Andere medische problemen

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

doseren

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Ook niet stoppen met het innemen van dit geneesmiddel zonder eerst met uw arts.

Indinavir wordt gebruikt in combinatie met andere geneesmiddelen voor de behandeling van HIV-infectie. Neem alle andere geneesmiddelen die uw arts heeft voorgeschreven als onderdeel van uw combinatie behandeling. Uw dosis indinavir kan afhangen van de andere geneesmiddelen die u gebruikt.

Dit geneesmiddel moet worden genomen met water op een lege maag (1 uur vóór of 2 uur na een maaltijd) of met een lichte maaltijd. Indinavir kan ook rekening worden gehouden met andere vloeistoffen (bijvoorbeeld magere melk, sap, koffie of thee) of met een lichte maaltijd (bv droge toast met jam, sap, koffie met magere melk en suiker, of cornflakes met magere melk en suiker).

Terwijl u indinavir, is het belangrijk dat je extra te drinken, zodat u meer urine passeert. Dit zal helpen voorkomen dat mogelijke nierstenen. Volg de instructies van uw arts zorgvuldig over hoe veel vocht te drinken. Meestal moet u ten minste 48 ounces (1,5 liter of 6 volle glazen) vocht per dag te drinken tijdens de behandeling.

Houd rekening indinavir voor het volledige moment van de behandeling, zelfs als u zich beter begint te voelen.

Dit geneesmiddel werkt het beste wanneer er een constante hoeveelheid in het bloed. Om te voorkomen dat de hoeveelheid constant, geen enkele dosis over te slaan. Ook is het best om de doses op gelijkmatig momenten, dag en nacht,. Bijvoorbeeld, als je drie doses per dag neemt, de doses moeten ongeveer 8 uur na elkaar. Als u hulp nodig bij de planning van de beste tijden om uw geneesmiddel nodig hebben, contact op met uw arts.

nemen alleen medicijnen die uw arts speciaal voor u heeft voorgeschreven. Zijn het niet eens uw geneesmiddel met anderen.

opslagruimte

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een patiënt informatie insert. Lees en volg de instructies in het inzetstuk voorzichtig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Als u een dosis of vergeet te gebruiken uw geneesmiddel minder dan 2 uur, gebruik het zo snel als je kunt. Als uw volgende normale dosis is meer dan 2 uur wachten tot dan om het geneesmiddel te gebruiken en sla dan de gemiste dosis.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Indinavir capsules zijn zeer gevoelig voor vocht. Bewaar ze in hun oorspronkelijke verpakking en laat het drogen worden aangebracht in de houder.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit geneesmiddel goed werkt. Bloed- en urinetests kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Gebruik geen andere geneesmiddelen niet nemen zonder eerst met uw arts. Om dit te doen kan de kans op bijwerkingen van indinavir of andere geneesmiddelen vergroten.

U dient dit geneesmiddel niet gebruiken als u ook gebruik maakt van medicijnen voor hartritmestoornissen (bv amiodaron, Cordarone®), ergot geneesmiddelen (bijvoorbeeld, dihydroergotamine, ergonovine, ergotamine, methylergonovine, Cafergot®, DHE 45®, Ergotrate®, Methergine® , Migranal® of Wigraine®), medicijnen om cholesterol te verlagen (bv lovastatine, simvastatine, rosuvastatine, Crestor, Mevacor® of Zocor®), alfuzosine (Uroxatral®), alprazolam (Xanax®), astemizol (Hismanal®) , atazanavir (Reyataz®), cisapride (Propulsid®), oraal midazolam (Versed®), pimozide (Orap®), rifampicine (Rifadin®, Rifamate®, Rifater®, Rimactane®), salmeterol (Advair®, Serevent®), sildenafil (Revatio®), St. janskruid, of triazolam (HALCION®). Met behulp van een van hen, samen met dit geneesmiddel kan de kans op ernstige bijwerkingen.

Dit geneesmiddel zal je niet beschermen tegen HIV / AIDS en andere seksueel overdraagbare aandoeningen. Ook zal het niet houden u van het geven van HIV naar je partner tijdens de seks. Zorg ervoor dat u begrijpt en de praktijk veilig vrijen, zelfs als uw partner heeft ook HIV. Niet naalden delen met iedereen.

Dit geneesmiddel kan uw bloedsuikerspiegel verhogen. Neem contact op met uw arts als u een verandering in de resultaten van uw bloed of urine suiker testen merken.

Dit geneesmiddel kan uw risico op nierstenen verhogen. Neem contact op met uw arts meteen en stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel als u bloed in de urine, misselijkheid en braken, pijn in de lies of geslachtsdelen, of scherpe pijn in de rug net onder de ribben.

Wanneer u start met hiv-medicijnen, kan uw immuunsysteem sterker te krijgen. Als u infecties die zijn verborgen in je lichaam, zoals longontsteking of tuberculose hebt, kunt u nieuwe symptomen opmerkt wanneer je lichaam probeert om ze te bestrijden. Als dit gebeurt, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts.

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat u overtollig lichaamsvet hebben. Vertel uw arts als u veranderingen in je lichaam vorm, zoals een verhoogde hoeveelheid vet in de bovenrug en de nek, of rond de borst en buik gebied opmerken. Je zou ook vet te verliezen uit de benen, armen en gezicht.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.