incompetente cervix behandelingen en drugs

Behandelingen voor of benaderingen voor het beheer van een incompetente cervix kunnen omvatten

Cervicale cerclage. Als u minder dan 24 weken zwanger zijn of hebben een geschiedenis van de vroege vroeggeboorte en een echo blijkt dat de baarmoederhals opent, kan een chirurgische ingreep bekend als cervicale cerclage helpen voorkomen dat vroeggeboorte. Tijdens deze procedure, de baarmoederhals dichtgenaaid met sterke hechtingen. De hechtingen zullen tijdens de laatste maand van de zwangerschap of tijdens de bevalling worden verwijderd.

Als u een voorgeschiedenis van premature geboorten dat is waarschijnlijk te wijten aan baarmoederhalskanker insufficiëntie, kan uw zorgverzekeraar raden ook aan cervicale cerclage voordat de baarmoederhals begint te openen (profylactische cerclage). Deze procedure wordt gewoonlijk uitgevoerd vóór 14 weken zwangerschap.

Cervicale cerclage is niet geschikt voor iedereen met een risico op vroeggeboorte, echter. Zo is de procedure niet aanbevolen voor vrouwen die een tweeling of meer. Zorg ervoor dat u uw zorgverzekeraar over de risico’s en voordelen van cervicale cerclage te praten.

Uw zorgverzekeraar kan ook aan het gebruik van een apparaat dat past in de vagina en is ontworpen om de baarmoeder op zijn plaats (pessarium) te houden. Een pessarium kan worden gebruikt om te helpen verminderen druk op de cervix. Echter, verder onderzoek nodig om te bepalen of een pessarium is een effectieve behandeling voor cervicale insufficiëntie.