imbruvica

Therapeutische klasse: Antineoplastische Agent

Gebruikt Voor Imbruvica

Farmacologische klasse: tyrosinekinaseremmer

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van ibrutinib in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van ibrutinib bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op ongewenste effecten (bijvoorbeeld boezemfibrilleren, hypertensie, infecties, diarree), dat voorzichtigheid bij patiënten die dit medicijn nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Voordat u Imbruvica

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende is doorgaans niet aanbevolen, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een bijsluiter. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Neem dit geneesmiddel op hetzelfde tijdstip iedere dag.

Slik de capsule in zijn geheel met een glas water. Doe niet open, pletten, breken of kauwen.

Eet geen grapefruit of Sevilla sinaasappels, of grapefruitsap drinken tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Correct gebruik van Imbruvica

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te beslissen of u moet blijven om het te nemen. Bloed- en urinetests kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap kan uw ongeboren kind schadelijk zijn. Gebruik een effectieve vorm van anticonceptie tijdens het gebruik van dit geneesmiddel tegen zwangerschap te houden. Als u denkt dat u zwanger bent, vertel uw arts meteen.

Dit geneesmiddel kan bloedingen veroorzaken. Neem contact op met uw arts meteen als u bloederige of zwarte, teerachtige ontlasting, rood of donkerbruin urine, ernstige maagpijn, ongewone bloeden, blauwe plekken, of zwakte, of braken van bloed of materiaal dat lijkt op koffiedik.

Zorg ervoor dat elke arts of tandarts die behandelt je weet dat je het gebruik van dit geneesmiddel. Het kan nodig zijn om te stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel enkele dagen voor en na de operatie.

Bel uw arts meteen als u een hoest die niet weg zal gaan, gewichtsverlies, nachtzweten, koorts, koude rillingen, of griepachtige symptomen, zoals een loopneus of verstopte neus, hoofdpijn, wazig zicht, of een algemeen gevoel van ziek zijn . Dit kunnen symptomen van een infectie.

Ibrutinib kan het aantal witte bloedcellen in het bloed tijdelijk te verlagen, waardoor de kans op het krijgen van een infectie. Ook kan het aantal bloedplaatjes, die noodzakelijk zijn voor een goede bloedstolling zijn verlagen. Als dit gebeurt, zijn er bepaalde voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen, vooral wanneer uw bloedcellen laag is, om het risico van infectie of bloeden te verminderen

Dit geneesmiddel kan atriale flutter of atriale fibrillatie veroorzaken. Neem contact op met uw arts meteen als u snel of onregelmatige hartslag, moeite met ademhalen, duizeligheid, duizeligheid, of flauwvallen na het gebruik van dit geneesmiddel.

Het gebruik van dit geneesmiddel kan uw risico op het krijgen van nieuwe vormen van kanker, waaronder huidkanker verhogen. Praat met uw arts als u zich zorgen over dit risico.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Imbruvica

Dit geneesmiddel kan een ernstige vorm van reactie genoemd tumorlysissyndroom veroorzaken. Uw arts kan u een geneesmiddel om te helpen dit te voorkomen. Bel uw arts meteen als u een afname of een verandering in de urine hoeveelheid, gewrichtspijn, stijfheid, of zwelling, onderrug, zijkant of maagpijn, een snelle gewichtstoename, zwelling van de voeten of onderbenen, of ongewone vermoeidheid of zwakheid.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden (bv St. Janskruid) of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Imbruvica Side Effects

Imbruvica (ibrutinib)

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie D Positief bewijs van de risico’s

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Chronische Lymfatische Leukemie Rituxan, rituximab, cyclofosfamide, Cytoxan, ibrutinib, chlorambucil

Ziekte van Waldenström ibrutinib

Non-Hodgkin lymfoom methotrexaat, Rituxan, rituximab, cyclofosfamide, Cytoxan, vincristine

Mantelcellymfoom Rituxan, cyclofosfamide, rituximab, Revlimid, Cytoxan, Velcade