imatinib (oraal) beschrijving en merknamen

Imatinib alleen of samen met andere geneesmiddelen om verschillende soorten kanker of beenmerg aandoeningen. Het voorkomt of stopt de groei van kankercellen en een antineoplastische (kanker) agens genoemd. Imatinib wordt gebruikt voor deze aandoeningen

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van imatinib voor de behandeling van Philadelphia-chromosoom positieve chronische myeloïde leukemie (Ph + CML) en acute lymfatische leukemie (Ph + ALL) bij kinderen jonger dan 1 jaar oud. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Tablet; Capsule

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van imatinib bij ouderen zou beperken. Echter, ernstige bijwerkingen (bv, zwelling van het gezicht, handen, vingers, voeten en / of onderbenen, en ongewone gewichtstoename) kunnen vaker voorkomen bij oudere patiënten, die gevoeliger zijn dan jongere volwassenen om het kan zijn effecten van imatinib.

allergieën

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Pediatric

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

geriatrisch

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

andere interacties

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Andere medische problemen

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

doseren

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende is doorgaans niet aanbevolen, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Het nemen van teveel kan de kans op bijwerkingen verhogen, terwijl het nemen van te weinig kan niet het verbeteren van je conditie.

Dit geneesmiddel moet worden genomen met een groot glas water en een maaltijd om te voorkomen dat de maag irritatie.

Slik de tablet in zijn geheel. Niet breken of pletten.

Als u de tablet niet kunnen slikken, mag u de tablet in een glas water of appelsap te ontbinden. Als u het nemen van de 100 mg tablet, oplossen in 2 ounces (1/4 cup) water of sap. Als u het nemen van de 400 mg tablet, oplossen in 7 ounces (ongeveer 1 kopje) water of sap. Roer met een lepel te drinken en onmiddellijk nadat de tablet is opgelost.

Do grapefruit niet eten of drinken van grapefruitsap tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Grapefruit en grapefruitsap kunnen de bloedspiegels van het geneesmiddel veroorzaken hoger dan normaal.

Wees voorzichtig gebroken of gebroken tabletten niet te hanteren. Als u contact met gebroken of geplette tabletten, wast u uw huid met water en zeep meteen.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

gemiste Dosis

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

opslagruimte

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit geneesmiddel goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten. Zorg ervoor dat alle afspraken houden.

Het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap kan uw ongeboren kind schadelijk zijn. Gebruik een zeer effectieve vorm van anticonceptie (vooral als u een seksueel actieve vrouwelijke patiënt) uit om zwanger te houden. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van het geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Ernstige huidreacties kunnen optreden tijdens de behandeling met dit geneesmiddel. Neem contact op met uw arts meteen als u blaarvorming, peeling of versoepeling van de huid, rode huid laesies, ernstige acne of huiduitslag, zweren of zweren op de huid, of koorts of rillingen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Sommige ernstige bijwerkingen, zoals zwarte, teerachtige ontlasting, ernstige maagpijn of braken van bloed of materiaal dat lijkt op koffiedik kan optreden tijdens de behandeling met dit geneesmiddel.

Terwijl u wordt behandeld met imatinib, en na het stoppen met de behandeling met het, geen inentingen (vaccinaties) zonder goedkeuring van uw arts te hebben. Imatinib kan de weerstand van uw lichaam te verlagen en er is een kans dat je misschien de infectie de immunisatie is bedoeld om te voorkomen krijgen. Daarnaast moeten andere personen die in uw huishouden niet oraal poliovaccin nemen omdat er een kans dat ze konden de polio-virus doorgeven aan jou. Vermijd ook personen die recentelijk oraal poliovaccin hebben genomen. Niet dicht bij hen te komen en blijf niet in dezelfde kamer met hen voor zeer lang. Als u deze voorzorgsmaatregelen kunnen nemen, moet u overwegen het dragen van een beschermend masker dat de neus en mond bedekt.

Imatinib kan het aantal witte bloedcellen in het bloed tijdelijk te verlagen, waardoor de kans op het krijgen van een infectie. Ook kan het aantal bloedplaatjes, die noodzakelijk zijn voor een goede bloedstolling zijn verlagen. Als dit gebeurt, zijn er bepaalde voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen, vooral wanneer uw bloedcellen laag is, om het risico van infectie of bloeden te verminderen

Als je snel gewicht toeneemt, met pijn op de borst of ongemak, extreme vermoeidheid of zwakte, moeilijkheden met ademhalen, onregelmatige hartslag, of overmatige zwelling van de handen, polsen, enkels of voeten, contact op met uw arts onmiddellijk. Dit kunnen symptomen van hartproblemen of uw lichaam houden van te veel water zijn.

Neem contact op met uw arts meteen als u pijn of gevoeligheid in de bovenste maag, bleke ontlasting, donkere urine, verlies van eetlust, misselijkheid, ongewone vermoeidheid of zwakte, of gele ogen of huid. Dit kunnen symptomen van een ernstige leveraandoening probleem.

Dit geneesmiddel kan een trage groei veroorzaken. Als uw kind is het gebruik van dit geneesmiddel, zal de arts nodig hebben om bij te houden van de lengte en het gewicht van uw kind te houden om ervoor te zorgen dat uw kind goed groeit.

Dit geneesmiddel kan een ernstige vorm van reactie genoemd tumorlysissyndroom veroorzaken. Uw arts kan u een geneesmiddel om te helpen dit te voorkomen. Bel uw arts meteen als u een afname of een verandering in de urine hoeveelheid, gewrichtspijn, stijfheid, of zwelling, onderrug, zijkant of maagpijn, een snelle gewichtstoename, zwelling van de voeten of onderbenen, of ongewone vermoeidheid of zwakheid.

Dit geneesmiddel kan duizeligheid, slaperigheid of problemen te veroorzaken in helder zien. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat autorijden, machines bedienen, of doen andere taken die u nodig alert of in staat om goed te zien zijn.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden (bv St. Janskruid) of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.