iloprost (inademing) beschrijving en merknamen

Iloprost inhalatie wordt gebruikt om de symptomen van pulmonale arteriële hypertensie (PAH) te behandelen. Dit is hoge bloeddruk die optreedt in de voornaamste slagader die bloed transporteert op de rechterkant van het hart (ventrikel) naar de longen. Wanneer hoge bloeddruk aanwezig is, de bloedvaten in de longen strakker en kleinere openingen. Dit betekent dat de rechterventrikel harder moet werken om voldoende bloed door de longen. Iloprost is een synthetische (kunstmatige) soort hormoon prostacycline. Prostacycline wordt geproduceerd in de longen en houdt de bloedvaten ontspannen. Mensen met PAH niet genoeg prostacycline te maken in de longen. Iloprost zorgt ervoor dat de bloedvaten ontspannen, waardoor de toevoer van bloed naar de longen verhoogt en vermindert de belasting van het hart.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van iloprost inademing in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Oplossing

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van iloprost inhalatie bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde lever-, nier- of hartproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die iloprost inademing kan eisen.

allergieën

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Pediatric

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

geriatrisch

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

andere interacties

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Andere medische problemen

Gebruik van dit geneesmiddel alleen zoals voorgeschreven door uw arts om uw conditie zo veel mogelijk ten goede komen. Niet meer van het te gebruiken, gebruik het dan niet vaker, en niet te gebruiken voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

doseren

Iloprost inhalatie-oplossing wordt ingeademd (geïnhaleerd) via de mond en in de longen. Het moet worden gebruikt als je wakker wordt en voordat er een fysieke activiteit, maar niet meer dan eenmaal per 2 uur.

Het iloprost inhalatieoplossing (Ventavis®) gebruikt met een verstuiver die is aangesloten op een luchtcompressor. De vernevelaar is een nevel die wordt ingeademd in de longen met behulp van een mondstuk te creëren. Ventavis® oplossing mag alleen worden gebruikt met de I-neb® AAD® System. De oplossing en de vernevelaar zal komen met de patiënt instructies. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt. Laat de iloprost-oplossing met andere geneesmiddelen in de vernevelaar niet mengen.

Om te voorkomen dat het missen van een dosis, houd altijd een extra vernevelaar bij de hand voor het geval dat er problemen zijn met de machine.

Drink niet dit geneesmiddel en niet toestaan ​​dat de oplossing in contact komt met de huid of ogen. Als dat zo is, spoel af met water meteen.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

gemiste Dosis

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

opslagruimte

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit geneesmiddel goed werkt.

Dit geneesmiddel kan uw bloeddruk naar beneden te gaan leiden. Uw arts zal uw bloeddruk te controleren voordat u het geneesmiddel te starten en kan het te controleren tijdens uw reguliere kantoor bezoeken. U kan ook nodig zijn om uw bloeddruk thuis monitoren. Als u eventuele wijzigingen in uw aanbevolen bloeddruk opmerkt, bel dan uw arts meteen.

Duizeligheid, duizeligheid, of flauwvallen kan optreden nadat u dit geneesmiddel gebruiken, met name bij het opstaan ​​plotseling vanuit een liggende of zittende positie. Opstaan ​​langzaam kan helpen, maar als het probleem blijft bestaan ​​of erger wordt, raadpleeg dan uw arts. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als u zich duizelig of licht in het hoofd zijn te doen.

Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en raadpleeg uw arts meteen als u pijn op de borst, moeilijk, snel, of luidruchtige ademhaling, soms met piepende ademhaling, blauwe lippen en nagels, bleke huid, overmatig zweten, hoesten die soms produceert een roze schuimend sputum, kortademigheid van de adem, of zwelling in de benen en enkels. Dit kunnen tekenen van longoedeem (vloeistof in de longen) zijn.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.