iloperidone

Oudere patiënten met dementie gerelateerde psychose behandeld met atypische antipsychotica hebben een verhoogd risico op overlijden. Iloperidone is niet goedgekeurd voor gebruik bij patiënten met dementie gerelateerde psychose.

Gebruikt Voor iloperidone

Therapeutische klasse: Antipsychotica

Chemische Klasse: benzisoxazool

iloperidone is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor iloperidone, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op iloperidone of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van iloperidone in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van iloperidone bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten hebben meer kans op dementie of leverproblemen leeftijdsgebonden, die voorzichtigheid bij patiënten die iloperidone nodig hebben.

Voordat u iloperidone

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van iloperidone, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Iloperidone gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt afgeraden. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Iloperidone gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Met behulp van iloperidone met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van iloperidone beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem iloperidone precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

U kunt iloperidone met of zonder voedsel.

De dosis iloperidone zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses iloperidone. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van iloperidone mist, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen iloperidone goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

iloperidone kunnen veranderingen in hartritme, zoals een aandoening genaamd QT verlenging veroorzaken. Het kan de manier waarop uw hartslag te veranderen en leiden tot flauwvallen of ernstige bijwerkingen bij sommige patiënten. Bel uw arts meteen als u symptomen van hartritmestoornissen, zoals duizeligheid, gevoel van zwakte, of een snelle, beukende, of onregelmatige hartslag hebben.

Correct gebruik van iloperidone

Stop met het innemen iloperidone en raadpleeg uw arts meteen als u een van de volgende symptomen tijdens iloperidone: convulsies (aanvallen), moeilijkheden met ademhalen, een snelle hartslag, hoge koorts, hoge of lage bloeddruk, verhoogde transpiratie, verlies van controle over de blaas, ernstige spierstijfheid, ongewoon bleke huid, of vermoeidheid. Dit kunnen symptomen van een ernstige aandoening genaamd maligne neurolepticasyndroom (NMS).

iloperidone kan tardieve dyskinesie (een bewegingsstoornis) veroorzaken. Neem contact op met uw arts meteen als u een van de volgende symptomen tijdens het gebruik van iloperidone: lippen smakken of tuiten, puffen van de wangen, snelle of worm-achtige bewegingen van de tong, ongecontroleerde kauwen bewegingen, of ongecontroleerde bewegingen van de armen en benen .

iloperidone kan de hoeveelheid suiker in uw bloed verhogen. Neem contact op met uw arts meteen als u zijn toegenomen dorst en vaak plassen. Als je diabetes hebt, kunt u een verandering in de resultaten van uw urine of bloedsuiker testen opmerken. Als u vragen heeft, contact op met uw arts.

iloperidone kan uw gewicht te verhogen. Uw arts kan het nodig zijn om uw gewicht te controleren op een regelmatige basis tijdens het gebruik van iloperidone.

Duizeligheid, duizeligheid, of flauwvallen kunnen optreden, met name bij het opstaan ​​vanuit een liggende of zittende houding plotseling. Opstaan ​​langzaam kan helpen. Als dit probleem aanhoudt of erger wordt, raadpleeg dan uw arts.

Iloperidone kan het aantal witte bloedcellen in het bloed tijdelijk te verlagen, waardoor de kans op het krijgen van een infectie. Als dit gebeurt, zijn er bepaalde voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen, vooral wanneer uw bloedcellen laag is, om het risico op infecties te verminderen

iloperidone kan het moeilijker maken voor je lichaam om zichzelf af te koelen. Wees voorzichtig niet te oververhit tijdens het sporten of warm weer, omdat oververhitting kan leiden tot een zonnesteek te worden.

Iloperidone kan ertoe leiden dat sommige mensen worden onrustig, prikkelbaar, of weer te geven andere abnormale gedrag. Het kan ook leiden tot een aantal mensen om suïcidale gedachten en neigingen te hebben of om meer depressief. Als u of uw verzorger een van deze bijwerkingen opmerkt, vertel uw arts meteen.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van iloperidone

iloperidone kunnen slaperigheid, moeite met denken, problemen te veroorzaken met het beheersen van bewegingen van het lichaam, of problemen met uw visie. Zorg dat u weet hoe u reageert op iloperidone voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of doe andere banen die vereisen dat je alert, goed gecoördineerd, of in staat om na te denken of te zien ook.

Vermijd het drinken van alcohol tijdens het gebruik van iloperidone.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

iloperidone Side Effects

iloperidone

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Schizofrenie Seroquel, Abilify, quetiapine, risperidon, olanzapine, Zyprexa, Risperdal, Latuda, aripiprazol, Geodon, clozapine, Rexulti

Psychose haloperidol, Haldol, prochlorperazine, Compazine, chloorpromazine, Thorazine, perfenazine, flufenazine, Prolixin, Trilafon, Fanapt, Haldol Decanoate