Ik was versteend van het passeren van psoriasis aan mijn kinderen

Ros Foreman, 56 toen geïnterviewd jaar, heeft ernstige psoriasis sinds zijn jeugd gehad. Hier praat ze over hoe de zwangerschap, zon en medicijnen hebben geholpen.

“Als ik kon nog een wens uitkomen, zou het zijn om duidelijk ellebogen en knieën

“Ik werd gediagnosticeerd met psoriasis toen ik negen was. Ik had overslaan naar school en viel over begraasd mijn knieën en ellebogen. De schaafwonden niet genezen en binnen een korte tijd, werden mijn benen en armen bedekt met psoriasis.

“De diagnose was geen verrassing. Psoriasis loopt in mijn familie. Mijn tantes en ooms aan beide zijden had het – een oom was zo zwaar getroffen dat hij regelmatig werd in het ziekenhuis.

Droge warmte en zonneschijn helpt psoriasis

“Veel van mijn familie hebben astma ook, en er is een sterk verband tussen astma en psoriasis; mijn broer overleed na een zware astma-aanval toen hij 13 was (ik was negen).

“Het was moeilijk opgroeien met psoriasis. Ik leed op school, omdat je gezien bent als een ‘vreemd’ kind, en het maakte me heel verlegen en geremd.

“Ik was heen en weer naar de artsen de hele tijd en geprobeerd alle gebruikelijke lotions en drankjes, maar ze hielpen alleen maar een beetje.

“Een doorbraak kwam in mijn vroege jaren ’20, toen mijn man had een vacature en we zijn verhuisd naar het zuiden van Californië. Binnen zes maanden na aankomst, had mijn psoriasis nagenoeg verdwenen. Het droge, zonnige, warme klimaat – en in staat zijn om rond te lopen in korte broek en T-shirts de hele tijd – echt geholpen.

“Na zeven jaar, keerden we terug naar het Verenigd Koninkrijk en binnen een paar maanden mijn psoriasis terug was – en met een wraak. Het is al met mij het meest van de tijd sinds die tijd.

“Ik heb cursussen van de UV-licht therapie, die tijdelijk helpen, en ik ben nu het nemen van een mondelinge behandeling genaamd methotrexaat, die zeker onderdrukt de symptomen. Maar ik weet niet wat er zal gebeuren in de toekomst. Mijn psoriasis lijkt erger te worden met de leeftijd. ”

Zwangerschap en psoriasis

Afgezien van de fysieke uitdagingen van het leven met en de behandeling van psoriasis, Ros zegt dat de toestand echt krijgt haar psychologisch beneden.

“Ik ben van nature een sociaal persoon, maar soms sluit ik mij in het huis en zinken in een diepe, donkere plaats. Ik vaak geen goed gevoel over mezelf en mijn vertrouwen daalt naar een dieptepunt.

“Het is triest, maar ik voel dat het beperkt mijn leven op vele manieren. Bijvoorbeeld, ik wilde altijd al een stewardess toen ik jonger was, maar ik wist dat ze me nooit te nemen vanwege mijn huid. ”

Ros herinnert eraan dat zij absoluut versteend van het hebben van kinderen in het geval ze overleed psoriasis, en andere verwante ziekten zoals astma, aan hen was. “Het was een grote, grote aandacht en ik afschrikken zwangerschap gedurende 10 jaar, omdat ik geen kinderen wilde deze afschuwelijke ziekte hebben en om te gaan door wat ik heb.

“Gelukkig heb ik besloten om te gaan en ik heb nu drie zonen – die geen van allen hebben psoriasis op het moment, gelukkig. Ironisch genoeg, mijn psoriasis verbeterde tijdens de zwangerschap.

Hydraterende en voeding

Roz, die komt uit Woking in Surrey, zegt ze vertrouwt op een dagelijkse huidverzorging regime in aanvulling op haar medicijnen.

“Elke dag dat ik vochtinbrengende crèmes van toepassing op mijn hele lichaam, bij voorkeur ‘s ochtends,’ s middags en ‘s avonds. Het is tijdrovend en rommelig, maar ik moet het doen. Ik heb ook uit de buurt van zure dranken, zoals sinaasappelsap te sturen, omdat ik denk dat maakt het nog erger in mijn geval.

“Het weer maakt een groot verschil. Koude winters zijn de slechtst mogelijke klimaat voor mij. Bedekken met lagen van kleding en het hebben van de verwarming aan betekent dat mijn huid uitdroogt en ik moet voortdurend te hydrateren, dat is echt tijdrovend.

Lente en zomer zijn zo veel mooier, want mijn huid verbetert met de warmte en ik vind het makkelijker om te kijken na mijn huid als ik het dragen van de zomer kleding.

Lees meer over psoriasis.

18/02 /

18/02 /

Acteur en komiek Toby Hadoke praat over leven met ernstige psoriasis en geeft hij tips voor het nemen van controle van deze vervelende huidaandoening

Houden de huid gezond in alle weersomstandigheden. Plus voorkomende huidaandoeningen en behandelingen, met inbegrip van acne

Maria Angel praat over opgroeien met een gezichtsbehandeling moedervlek en hoe de Changing Faces huid camouflage dienst heeft geholpen

Psoriasis: ‘Niet lijden in stilte

Houden de huid gezond

Huid camouflage: Maria’s verhaal