Ik voel me gezonder als een veganistisch ‘

Getrouwde vader-van-één David Scott, 46, uit Glasgow, vertelt over zijn beslissing om een ​​veganist te worden en hoe hij zorgt ervoor dat zijn dieet is evenwichtig en gevarieerd.

Het is een geleidelijk proces dat ongeveer 18 jaar geleden begonnen. Ik ben 6ft 3in lang, ik weeg 14 stenen en gebruikt om te genieten van body building. Voeg daar ben ik Schots en bracht 17 jaar in de Territorial Army, en je hebt een onwaarschijnlijke veganistisch.

Mijn werk bestaat uit het gaan naar verschillende zakelijke evenementen per week, waar ik stevige maaltijden, zoals steak, rode wijn en kaas zou hebben. Na verloop van tijd, te veel zware maaltijden liet me opgeblazen en lusteloos voelt.

Om dingen in evenwicht te houden, thuis mijn vrouw en ik besloten om lichtere maaltijden, zoals soepen en vlees-vrij gerechten te bereiden. Maar ik was nog steeds opgeblazen gevoel, dus hebben we besloten om uit te snijden melk en kaas, en dat maakte een groot verschil.

Ik voel me veel gezonder. Mijn energie niveaus zijn, en ik niet meer het gevoel lusteloos. Ik slaap beter en ik ben begonnen met het lopen regelmatig, wat ik vroeger deed.

Vroeger was ik een probleem houden van mijn gewicht onder controle te hebben. Mijn gewicht neiging om jojo op en neer. Nu, mijn gewicht stabiel is. Ik kan nog steeds passen in pakken die ik 10 jaar geleden had gemaakt.

We zijn van plan onze maaltijden en doe een grote supermarkt winkel een keer per week. We zijn zeker zet meer gedacht in wat we nodig hebben om te eten om ervoor te zorgen dat onze maaltijden zijn gevarieerd en evenwichtig.

In de winter, hebben we de neiging om veel meer soep te eten, dus we zullen peulvruchten en chunky groenten te kopen. We moeten appel brokkelt in plaats van fruitsalades. We gaan door middel van het volledige scala van voedingsmiddelen, geschikt voor veganisten.

Aanvankelijk leek duurder omdat we kopen werden voedingsmiddelen geschikt voor vegetariërs, naast niet-veganistisch ingrediënten. Maar zodra we overgestapt naar een volledig veganistisch dieet, onze winkels rekening kwam naar beneden.

Als een veganist, heb ik de neiging niet te junk food eten, dus onze wekelijkse winkels zijn goedkoper. De planning van onze maaltijden is een groot verschil voor onze uitgaven gedaan, want het betekent dat we niet gooien zo veel voedsel weg als we gewend zijn.

Extra promotie

Plantaardige biryani is mijn all-time favoriete gerecht. Het is een persoonlijke favoriet sinds ik een kind was. Ik hou ook van soepen, zowat elke variëteit, maar vooral broccoli en veganistische blauwe kaas soep.

Sinds gaan veganist, ik heb een echte liefde voor eten ontdekt. Het te weten komen over de nieuwe ingrediënten en gerechten is mijn smaakpapillen kennis met een heel nieuw scala aan smaken.

Het is perfect mogelijk om ongezond te eten als een veganistisch, zoals met elk type van dieet. Maar als je aandacht besteden aan wat er in uw maaltijden, het is heel gemakkelijk om een ​​gevarieerde en evenwichtige voeding te hebben.

Veganistisch eten is makkelijker dan het klinkt. Het vereist alleen een beetje meer planning, om ervoor te zorgen dat u een verscheidenheid aan groenten en fruit, peulvruchten, zaden en granen te krijgen.

Ik ga zeilen in het weekend het hele jaar door, dus ik krijg mijn vitamine D uit de uitgaven veel tijd buiten in het zonlicht. Ik vitamine B12 uit sojaproducten, zoals sojadranken verrijkt met vitamine B12.

Hoe om vitamine D uit zonlicht

De meeste plaatsen bieden veganistische gerechten op het menu. Maar een van de meest handige tools wanneer het gaan naar nieuwe plaatsen of bestellen van het menu is de Vegan Society Vegan Passport.

De Vegan Passport is een zakformaat boekje beschrijven wat voedsel veganisten wel en niet kan eten in zowat elke taal die u ooit nodig zult hebben.

19/10 /

19/10 /

Controleer uw BMI en krijg advies op maat

De veganistisch dieet

Zoek uit of u een voedselallergie

Scan barcode van een product om te zien hoeveel suikerklontjes bevat

Hoe krijg je genoeg zonlicht, maar niet te veel? Hier is wat de deskundigen zeggen, plus die het meest risico lopen op een lage vitamine D

Hoe gezond een veganistdieet zijn, waaronder bronnen van vitamine B12, calcium, vitamine D en ijzer

Een gezond dieet bevat voedsel uit de vijf grote groepen voedingsmiddelen om ons de energie en voedingsstoffen die we nodig hebben te geven

Advies over gezonde en evenwichtige vegetarische en veganistische diëten met inbegrip van essentiële voedingsstoffen

Gezond eten

Vegetariërs en veganisten