icodextrine (intraperitoneale route) voorzorgsmaatregelen

Uw arts zal uw voortgang nauwlettend te controleren terwijl u dit geneesmiddel. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Als u uw bloedsuikerspiegel te meten, kan deze oplossing valse hoge bloedsuikerspiegel lezingen voor sommige soorten monitors en teststrips veroorzaken. U mag alleen een glucose-specifieke monitor en teststrips te gebruiken. Vraag uw arts of verpleegkundige om te helpen bij het kiezen van de juiste monitor en teststrips. Uw verzorger kan u adviseren een portemonnee kaart met uitleg over uw behoefte aan een specifieke vorm van de monitor en de teststrips te dragen.

Icodextrine kan een infectie in de buikholte genoemd peritonitis veroorzaken. Dit komt vaak voor bij pati├źnten die peritoneale dialyse. Vertel uw arts als u pijn, roodheid, koorts, of bewolkt uitgelekt vloeistof.

Icodextrine kunnen ernstige allergische reacties, waaronder anafylaxie veroorzaken. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Vertel het uw arts meteen als u blaren hebt, peeling, of rode huiduitslag, jeuk, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht of de mond tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Het is belangrijk voor u om bij te houden hoeveel vocht je hebt in je lichaam te allen tijde te houden. Vraag uw gezondheid zorgverlener over hoe dit te doen, en wat te doen als u te veel of te weinig vocht. Een manier om bij te houden hoeveel vocht houden is in je lichaam is om jezelf vaak te wegen, en schrijf het nummer naar beneden.

Vertel uw arts over alle andere geneesmiddelen die u gebruikt. Icodextrine kunnen sommige medicijnen te verwijderen uit uw lichaam, zodat uw arts nodig heeft om uw dosis van andere geneesmiddelen veranderen. Laat de dosis van een van uw andere geneesmiddelen niet veranderen, tenzij uw arts u dat zegt.