ichthyosis vulgaris symptomen

Droge, schilferige huid, Tile-achtige, kleine schalen; Schalen wit gekleurd, vuile grijs of bruin – met een donkere gekleurde schalen meestal op een donkere huid, schilferige hoofdhuid, Deep, pijnlijke scheurtjes in je huid

Wanneer een arts te zien

Ichthyosis vulgaris vertraagt ​​uw huid de natuurlijke vergieten proces. Dit veroorzaakt chronische, overmatige ophoping van het eiwit in de bovenste huidlaag (keratine). symptomen zijn onder meer

De schalen verschijnen meestal op je ellebogen en onderbenen en kan in het bijzonder dik en donker over je schenen te zijn. De meeste gevallen van ichthyosis vulgaris zijn mild, maar sommige kunnen ernstig zijn. De ernst van de symptomen kunnen sterk variëren tussen familieleden die de aandoening heeft.

De symptomen meestal verergeren of zijn meer uitgesproken in een koude, droge omgeving en hebben de neiging te verbeteren of zelfs op te lossen in warme, vochtige omgevingen.

Als u vermoedt dat u of uw kind ichthyosis vulgaris, overleg dan met uw huisarts of een dermatoloog. Hij of zij kan de diagnose te stellen door onderzoek van de karakteristieke schalen.

Ook moet u een arts te raadplegen als de symptomen verergeren of niet verbeteren met zelfzorg maatregelen. U kunt sterkere medicijnen nodig om de conditie te beheren.