ICAR

Carbonyl ijzer is een ijzeren vervangend product. Je krijgt normaal ijzer uit het voedsel dat je eet. IJzer helpt je lichaam produceren rode bloedcellen die zuurstof door je bloed naar de weefsels en organen.

Carbonylijzer wordt gebruikt voor de behandeling of preventie ijzerdeficiëntie en ijzergebreksanemie.

Carbonylijzer kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Houd dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Een toevallige overdosis van carbonyl ijzer kan fataal zijn voor een kind.

Je moet geen gebruik maken van carbonyl ijzer als je allergisch bent, of als u

een maagzweer of colitis ulcerosa

hemochromatose

hemolytische anemie; of

bloedarmoede die niet wordt veroorzaakt door ijzertekort.

Vraag uw arts of apotheker of het veilig is voor u om dit geneesmiddel te gebruiken als u niet beschikt over een ijzertekort hebben. Carbonylijzer is doorgaans niet voor gebruik door mensen met een normale ijzerevenwicht.

Carbonyl ijzer tabletten kunnen melk bevatten. Vertel uw arts als u een lactose-intolerantie of een melk allergie.

Het is niet bekend of carbonyl ijzer een ongeboren baby zal schaden. Gebruik dit geneesmiddel niet zonder advies van een arts als u zwanger bent.

Carbonyl ijzer kan overgaan in de moedermelk en kan een zogende baby schaden. Gebruik dit geneesmiddel niet zonder advies van een arts als u borstvoeding geeft een baby zijn.

Uw dosis behoeften kan anders zijn tijdens de zwangerschap of tijdens borstvoeding geeft.

Neem dit geneesmiddel aan een kind jonger dan 12 niet te geven zonder medisch advies.

Gebruik precies zoals aangegeven op het etiket, of zoals voorgeschreven door uw arts. Niet gebruiken in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Carbonyl ijzer kunnen worden genomen met voedsel als het verstoort je maag.

De kauwtablet moet worden gekauwd voordat je het slikken.

Schud de orale suspensie (vloeibaar) en net voordat je een dosis af te meten. Meet vloeibare medicijn met de doseerspuit voorzien, of met een speciale dosis maatlepel of medicijnen beker. Als u niet beschikt over een dosis-meetapparaat, vraag dan uw apotheker om een.

Als u een bloedtransfusie nodig hebt, vertel uw zorgverleners dat u carbonyl ijzer.

Neem dit geneesmiddel langer dan 6 maanden niet nemen zonder advies van uw arts.

Bewaren bij kamertemperatuur, weg van vocht en warmte. Houd dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Een toevallige overdosis van ijzer kan fataal zijn voor een kind.

Neem de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Echter, als het bijna tijd is voor de volgende dosis, sla de dosis die u gemist en neem de volgende geplande dosis zoals voorgeschreven. Neem geen dubbele dosis niet innemen.

Seek dringende medische aandacht of bellen met de Poison Hulplijn op 1-800-222-1222. Een overdosis van carbonylijzer kan fataal zijn, vooral voor een kind.

Overdosering symptomen kunnen diarree, bloederige of teerachtige ontlasting, koorts, braken, ernstige maagpijn, bleke huid, blauwe lippen of vingernagels, zwak, maar snelle hartslag, oppervlakkige ademhaling, en inbeslagneming (convulsies).

Vermijd het nemen van carbonyl ijzer binnen 2 uur vóór of 2 uur na andere geneesmiddelen. Carbonyl ijzer kan het moeilijker maken voor je lichaam om andere geneesmiddelen te absorberen.

Get dringende medische hulp als u tekenen van een allergische reactie: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Vaak voorkomende bijwerkingen kunnen zijn

diarree, constipatie

misselijkheid, braken, buikpijn

verkleuring van de tanden; of

donker gekleurde ontlasting.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de FDA op 1-800-FDA-1088.

Vraag uw arts of apotheker of het veilig is voor u om te carbonyl ijzer als u ook met behulp van een van de volgende geneesmiddelen gebruiken

een antacidum

een antibioticum zoals ciprofloxacine, levofloxacine, doxycycline of tetracycline; of

een maagzuur verloopstuk zoals cimetidine (Tagamet), famotidine (Pepcid), of ranitidine (Zantac).

Deze lijst is niet compleet. Andere geneesmiddelen kunnen interageren met carbonyl ijzer, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Niet alle mogelijke interacties worden vermeld in deze medicatie gids.

 Cerner Multum, Inc. Versie: 3.01. Herzien: 2016/01/13, 10:10:44.