ibuprofen en famotidine (oraal)

eye-Bue-PROE-fen, fam-OH-ti-deen

NSAIDs kunnen een verhoogd risico van ernstige cardiovasculaire trombose, myocardinfarct en beroerte, die fataal kan zijn. Dit risico kan toenemen met de duur van het gebruik en bij patiënten met cardiovasculaire aandoeningen of risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Famotidine / ibuprofen is gecontra-indiceerd in de perioperatieve setting van CABG chirurgie. NSAID’s kunnen ook een verhoogd risico op ernstige gastro-intestinale bijwerkingen waaronder bloeden, ulceratie, en perforatie van de maag of darmen, die fataal kan zijn en kan op elk moment en zonder waarschuwing veroorzaken. Oudere patiënten lopen een groter risico op ernstige gastro-intestinale gebeurtenissen.

In het U.S.

Beschikbare Dosage Forms

Farmacologische klasse: NSAID

Chemische Klasse: propionzuur (klasse)

Ibuprofen en famotidine combinatie wordt gebruikt om de symptomen van reumatoïde artritis en osteoartritis. Het wordt gebruikt voor patiënten met een verhoogd risico op maagzweren en die zou een NSAID (NSAID) voordat artritis.

Ibuprofen is een NSAID (NSAID) die wordt gebruikt voor de behandeling van pijn, ontsteking, zwelling, stijfheid en gewrichtspijn. Famotidine is een histamine H2-receptor antagonist of H2-blokker. Het werkt door het verminderen van de hoeveelheid zuur door de maag.

ibuprofen en famotidine is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor ibuprofen en famotidine, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op ibuprofen en famotidine of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van ibuprofen en famotidine combinatie in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van ibuprofen en famotidine combinatie bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nierproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die ibuprofen en famotidine nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van ibuprofen en famotidine, is het vooral belangrijk dat uw arts weten als u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik ibuprofen en famotidine met een van de volgende geneesmiddelen wordt afgeraden. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik ibuprofen en famotidine met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van ibuprofen en famotidine met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van ibuprofen en famotidine beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Gebruik ibuprofen en famotidine precies zoals besteld door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan besteld door uw arts. Het nemen van te veel van ibuprofen en famotidine kan de kans op ongewenste effecten te verhogen, vooral bij oudere patiënten.

ibuprofen en famotidine wordt geleverd met een Medication Guide. Het is zeer belangrijk dat u lezen en begrijpen van deze informatie. Zorg ervoor dat u uw arts te vragen over alles wat je niet begrijpt.

Slik de tablet in zijn geheel. Geen pauze, pletten, delen, of kauwen.

ibuprofen en famotidine ibuprofen bevat. Heeft ibuprofen en famotidine geen rekening met andere producten die ibuprofen.

De dosis ibuprofen en famotidine zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses van ibuprofen en famotidine. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van ibuprofen en famotidine mist, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken tijdens het gebruik van ibuprofen en famotidine. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te beslissen of u moet blijven om het te nemen. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Ibuprofen kan uw risico op een hartaanval of beroerte vergroten. Dit komt vaker voor bij mensen die al hart-en vaatziekten. Mensen die ibuprofen en famotidine gebruiken voor een lange tijd kan ook een hoger risico.

Ibuprofen kan een bloeding in uw maag of darmen veroorzaken. Dit probleem kan gebeuren zonder waarschuwingsborden. Dit is meer waarschijnlijk als u een maagzweer in het verleden heeft gehad, als u rookt of alcohol regelmatig drinkt, als je ouder bent dan 60 jaar, zijn in slechte gezondheid, of als u bepaalde andere geneesmiddelen (zoals steroïden of een bloed- thinner).

Stop het gebruik van ibuprofen en famotidine en raadpleeg uw arts meteen als u de volgende symptomen tijdens het gebruik van het geneesmiddel: bloed in de urine; veranderen van de frequentie van urineren of hoeveelheid urine; moeilijkheden met ademhalen; slaperigheid; toegenomen dorst; verlies van eetlust; misselijkheid of braken; of zwelling van de voeten en onderbenen.

ibuprofen en famotidine kan leiden tot een ernstige vorm van allergische reactie genaamd anafylaxie. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Bel uw arts meteen als u last heeft van uitslag; jeuk; heesheid; moeite met ademhalen; problemen met slikken; of zwelling van uw handen, gezicht of de mond tijdens het gebruik van ibuprofen en famotidine.

Ernstige huidreacties kunnen optreden met ibuprofen en famotidine. Neem contact op met uw arts meteen als u een van de volgende symptomen tijdens het gebruik van ibuprofen en famotidine: blaren, peeling of versoepeling van de huid; rillingen; hoest; diarree; koorts; jeuk; gewrichtspijn of spierpijn; rode huidletsels; keelpijn; wonden, zweren of witte vlekken in de mond of op de lippen; of ongewone vermoeidheid of zwakte.

Het gebruik van ibuprofen en famotidine tijdens de late zwangerschap kan uw ongeboren kind schaden. Als u denkt dat u zwanger zijn geworden tijdens het gebruik van ibuprofen en famotidine, vertel uw arts meteen.

Neem contact op met uw arts meteen als u symptomen van leverproblemen zoals donker gekleurde urine of bleke ontlasting, misselijkheid, braken, verlies van eetlust, pijn in de bovenbuik, of gele verkleuring van uw huid of ogen.

Sommige mensen die gebruik hebben gemaakt ibuprofen en famotidine had symptomen van meningitis. Als u koorts, hoofdpijn, misselijkheid, braken, en stijve nek of rug hebben tijdens het gebruik van ibuprofen en famotidine, contact op met uw arts meteen.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als wazig zien, moeite met lezen, of een andere verandering in kleur zien optreedt tijdens of na uw behandeling. Uw arts kan wilt u hebt uw ogen laten controleren door een oogarts (oogarts).

Voordat met enige vorm van chirurgie of medische tests, vertel uw arts dat u ibuprofen en famotidine. Het kan nodig zijn voor u om het geneesmiddel te stoppen voor een tijdje, of over te schakelen naar een ander geneesmiddel voor uw procedure.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.