ibandronaat (intraveneuze route) voorzorgsmaatregelen

Het is belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt. Bloed- en urinetests kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Dit geneesmiddel kan leiden tot een ernstige vorm van allergische reactie genaamd anafylaxie. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Bel uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht of de mond nadat u de injectie krijgt.

Dit geneesmiddel kan de hoeveelheid calcium in uw bloed verminderen. Bel uw arts meteen als u tekenen van laag calciumgehalte, zoals spierkrampen of spiertrekkingen, of gevoelloosheid of tintelingen in de vingers, tenen, of lippen te ontwikkelen.

Het is belangrijk dat u al uw zorgverleners die u ontvangt ibandronaat injectie vertellen. Als u onder tandheelkundige procedures tijdens het gebruik van ibandronaat injectie, kunt u een verhoogde kans op het krijgen van een ernstig probleem met uw kaak te hebben.

Zorg ervoor dat u uw arts te vertellen over nieuwe medische problemen, vooral met je tanden en kaken. Vertel uw arts als u ernstige bot-, gewrichts- of spierpijn tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Dit geneesmiddel kan uw risico op het ontwikkelen breuken van het dijbeen te verhogen. Dit kan vaker zijn als je het gebruikt voor een lange tijd. Neem contact op met uw arts meteen als u een doffe pijn of pijn in de dijen, lies of de heupen.

Dit geneesmiddel kan interageren met de kleurstof gebruikt voor bot-scans.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.