hysingla er: toepassingen, bijwerkingen en waarschuwingen

Wat is Hysingla ER?

Hysingla ER is een langdurige afgifte vormen van hydrocodon die worden gebruikt voor rond-de-klok behandeling van ernstige pijn.

Hysingla ER is niet voor gebruik op een als een noodzakelijke basis voor pijn.

Hysingla ER kan vertragen of stoppen met je ademhaling. Gebruik nooit hydrocodon in grotere hoeveelheden of langer dan voorgeschreven. Do not crush, breken, of open een verlengde afgifte Hysingla ER tablet. Slikken het geheel om de blootstelling aan een potentieel fatale dosis te voorkomen. Hydrocodon kan verslavend zijn, zelfs op regelmatige doses. Deel nooit dit medicijn met een ander persoon, in het bijzonder iemand met een geschiedenis van drugsgebruik of verslaving. Bewaar de medicatie op een plaats waar anderen niet aan het kan krijgen.

Belangrijke gegevens

MISBRUIK van verdovende medicatie kan VEROORZAKEN Verslaving, Overdosering of overlijden, vooral in een kind of een andere persoon met behulp van het medicijn zonder recept verkrijgbaar.

U dient dit geneesmiddel niet als u ernstige astma of ademhalingsproblemen, of een blokkade in uw maag of darmen.

Vertel uw arts als u zwanger bent. Hydrocodon kan levensbedreigende ontwenningsverschijnselen bij een pasgeborene veroorzaken.

Drink geen alcohol. Gevaarlijke bijwerkingen of dood kan optreden wanneer de alcohol wordt gecombineerd met hydrocodon.

Voordat u dit geneesmiddel

Je moet Hysingla ER niet gebruiken als u allergisch bent voor hydrocodon zijn, of als u

ernstige astma of ademhalingsproblemen; of

een darmobstructie genoemd paralytische ileus.

Hysingla ER kan verslavend. Deel nooit Hysingla ER met een andere persoon, in het bijzonder iemand met een geschiedenis van drugsgebruik of verslaving. Bewaar de medicatie op een plaats waar anderen niet aan het kan krijgen. Verkopen of weggeven Hysingla ER is tegen de wet.

Sommige geneesmiddelen kunnen interageren met hydrocodon en leiden tot een ernstige aandoening, de zogenaamde serotoninesyndroom. Zorg ervoor dat uw arts weet of u ook medicijnen tegen depressie, geestelijke ziekte, de ziekte van Parkinson, migraine, ernstige infecties, of het voorkomen van misselijkheid en braken. Vraag uw arts voordat u wijzigingen aanbrengt in de manier waarop of wanneer u uw medicijnen te nemen.

Om ervoor te zorgen Hysingla ER veilig is voor u, vertel uw arts als u

elk type van de ademhaling probleem of longziekte

een geschiedenis van hoofdletsel, hersentumor of epileptische aanvallen

een geschiedenis van drugsgebruik, alcohol verslaving of psychische aandoening

urineren problemen

lever- of nierziekte

een hartritmestoornis genaamd lange QT-syndroom

een blokkade in uw maag of darmen; of

problemen met uw galblaas, pancreas, of schildklier.

Het is niet bekend of Hysingla ER een ongeboren baby zal schaden. Als u hydrocodon gebruiken terwijl je zwanger bent, kan je baby afhankelijk van de drug geworden. Dit kan levensbedreigende ontwenningsverschijnselen veroorzaken in de baby na de geboorte. Baby’s geboren afhankelijk verslavend geneesmiddel kan medische behandeling gedurende enkele weken nodig hebben. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden.

Hydrocodon kan overgaan in de moedermelk en kan een zogende baby schaden. U mag geen borstvoeding geven tijdens het gebruik Hysingla ER.

Hysingla ER kan verslavend zijn, zelfs op regelmatige doses. Deel nooit dit medicijn met een ander persoon, in het bijzonder iemand met een geschiedenis van drugsgebruik of verslaving. MISBRUIK van verdovende medicatie kan VEROORZAKEN Verslaving, Overdosering of overlijden, vooral in een kind of een andere persoon met behulp van het medicijn zonder recept verkrijgbaar. Verkopen of weggeven Hysingla ER is tegen de wet.

Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Hysingla ER kan vertragen of stoppen met je ademhaling, vooral wanneer u dit geneesmiddel gaat gebruiken of wanneer uw dosis is veranderd. Gebruik nooit Hysingla ER in grotere hoeveelheden of langer dan voorgeschreven. Vertel uw arts als het medicijn lijkt te stoppen met werken en ook in het verlichten van de pijn.

Uw dosis behoeften kan anders zijn als u onlangs hebt gebruikt een soortgelijke opioïde (verdovende) pijnstillers en je lichaam is tolerant voor het. Praat met uw arts als u niet zeker bent u opioïd-tolerant.

Hoe moet ik Hysingla ER?

Do not crush, breken, of open een verlengde afgifte pil. Slikken het geheel om de blootstelling aan een potentieel fatale dosis te voorkomen.

Niet stoppen met het gebruik Hysingla ER plotseling na langdurig gebruik, of je kan onaangename ontwenningsverschijnselen hebben. Vraag uw arts hoe u ontwenningsverschijnselen te vermijden als u stopt met het gebruik Hysingla ER.

verpletteren of breken een Hysingla ER tablet om het poeder inhaleren of mengen in een vloeistof om de drug te injecteren in uw ader nooit. Deze praktijk heeft geleid tot de dood met het misbruik van hydrocodon en soortgelijke geneesmiddelen op recept.

Bewaren bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en licht. Bewaar de medicatie op een plaats waar anderen niet aan het kan krijgen.

Blijf op de hoogte van het bedrag van het geneesmiddel dat wordt gebruikt van elke nieuwe fles. Hydrocodone is een drug en u moet zich bewust zijn als iemand met behulp van uw geneesmiddel niet goed of zonder voorschrift.

Bewaar geen restjes Hysingla ER tabletten. Vraag uw apotheker waar een drug take-back programma ter beschikking te lokaliseren. Als er geen terugname-programma, spoelen ongebruikte tabletten door het toilet. Verwijdering van geneesmiddelen door te spoelen wordt aanbevolen om het risico van accidentele overdosis veroorzaken van de dood te verminderen. Dit advies geldt voor een zeer klein aantal van slechts medicijnen. De overheid, in samenwerking met de fabrikant, heeft deze methode bepaald om de meest geschikte route voor de verwijdering en presenteert de minste risico’s voor de menselijke veiligheid.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen voor Pain

Hysingla ER moet worden voorgeschreven door zorgverleners die bekend zijn met het gebruik van krachtige opioïden voor de behandeling van chronische pijn .; Aanvangsdosering: 10 mg oraal om de 12 uur; Getitreerd De dosis moet in stappen van 10 mg worden verhoogd oraal om 12 uur elke 3-7 dagen om een ​​adequate analgesie te bereiken. Hysingla ER moet worden opgebouwd tot een dosis die adequate analgesie biedt en minimale bijwerkingen. Patiënten moeten regelmatig worden gecontroleerd om de handhaving van de pijnbestrijding en de incidentie van bijwerkingen, alsmede het toezicht op de ontwikkeling van verslaving, misbruik of verkeerd gebruik te beoordelen. Patiënten die doorbraak pijn kan een dosisverhoging nodig, of kan een rescue medicatie nodig met een passende dosis van een directe afgifte pijnstillende .; -Als Onacceptabele bijwerkingen worden waargenomen, kan de dosering worden verlaagd. De dosis moet worden aangepast om een ​​goed evenwicht tussen het beheer van de pijn en bijwerkingen te verkrijgen .; Maximale dosering: Een enkelvoudige dosis Hysingla ER groter dan 40 of 50 mg of een totale dagelijkse dosis hoger dan 80 mg zijn alleen die patiënten waarbij tolerantie voor een opioïde vergelijkbare potentie vaststaat .; Goedgekeurde indicatie: Voor het beheer van de pijn ernstig genoeg om dagelijks nodig heeft, rond-de-klok, langdurige opioïde behandeling en waarvoor alternatieve behandelingsopties zijn ontoereikend

Aangezien Hysingla ER wordt gebruikt voor pijn, je bent het niet waarschijnlijk dat een dosis mist. Sla elke gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Gebruik geen extra medicijnen om de gemiste dosis.

 Een hydrocodon overdosis kan fataal zijn, vooral bij een kind of een andere persoon met behulp van het medicijn zonder recept verkrijgbaar. Overdosering symptomen kunnen langzame ademhaling en hartslag, ernstige slaperigheid, spierzwakte, koude en klamme huid omvatten, lokaliseren leerlingen, en flauwvallen.

Drink geen alcohol. Gevaarlijke bijwerkingen of dood kan optreden wanneer de alcohol wordt gecombineerd met hydrocodon. Controleer uw voedsel en medicijnen labels om zeker te zijn deze producten geen alcohol bevatten.

Deze medicatie kan uw denken of reacties aantasten. Vermijd het rijden of het bedienen van machines totdat u weet hoe Hysingla ER u zal beïnvloeden. Duizeligheid of ernstige sufheid kunnen vallen of andere ongelukken veroorzaken.

Hysingla ER dosering informatie

Get dringende medische hulp als u tekenen van een allergische reactie op Hysingla ER: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

Stop met het gebruik hydrocodon en bel uw arts onmiddellijk als u

zwak of oppervlakkige ademhaling

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

pijn of een branderig gevoel bij het plassen

verwarring, tremoren, ernstige slaperigheid

een licht gevoel in het hoofd, zoals u misschien flauwvalt

Wat moet ik vermijden, waarbij rekening Hysingla ER?

onvruchtbaarheid, gemiste menstruatie

impotentie, seksuele problemen, verlies van interesse in seks; of

lage cortisol levels – misselijkheid, braken, verlies van eetlust, duizeligheid, verergering vermoeidheid of zwakte.

Raadpleeg een arts meteen als u symptomen van het serotoninesyndroom, zoals: agitatie, hallucinaties, koorts, zweten, rillingen, snelle hartslag, spierstijfheid, spiertrekkingen, verlies van coördinatie, misselijkheid, braken of diarree.

Hydrocodon meer kans op ademhalingsproblemen veroorzaken bij oudere volwassenen en mensen die ernstig ziek, ondervoed of anderszins verzwakte.

Vaak Hysingla ER bijwerkingen kunnen zijn

constipatie, maagpijn, misselijkheid, braken

droge mond

jeuk

zwelling in uw handen of voeten

spierpijn, rugpijn

koude symptomen zoals verstopte neus, niezen, keelpijn

milde sufheid, vermoeidheid; of

hoofdpijn, duizeligheid.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Sommige geneesmiddelen kunnen ongewenste of gevaarlijke effecten veroorzaken bij gebruik met hydrocodon. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u nu, en eventuele medicijnen die u start of stopt met het gebruik.

Inname van dit medicijn met andere medicijnen die u slaperig of langzaam je ademhaling kan gevaarlijk of levensbedreigende bijwerkingen veroorzaken. Vraag uw arts voordat u Hysingla ER met een slaappil, spier relaxer, andere pijnstillers of medicijnen voor angst, depressie of epileptische aanvallen.

Andere geneesmiddelen kunnen interageren met hydrocodon, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u nu en eventuele medicijnen die u start of stopt met het gebruik.

1.06.2016-03-30, 09:32:50.

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

Hysingla ER bijwerkingen

CSA Schedule 2 High potentieel voor misbruik

Pijn tramadol, oxycodon, paracetamol, Tylenol, naproxen, aspirine, ibuprofen, hydrocodon, amitriptyline, Percocet, hydroxyzine, clonidine, diclofenac, Norco, fentanyl, Celebrex, morfine, Vicodin, Voltaren, lidocaine actueel, Dilaudid, difenhydramine actueel, OxyContin, Paracetamol

Welke andere drugs zullen beïnvloeden Hysingla ER?

Hysingla ER (hydrocodon)