hypothyreoïdie

hypothyreoïdie

Wat is hypothyreoïdie?

Wat is hypothyreoïdie ?; Wat is de schildklier ?; Wat zijn de oorzaken hypothyreoïdie ?; Wat zijn de symptomen van hypothyreoïdie ?; Wie is waarschijnlijk hypothyreoïdie ontwikkelen ?; Wat gebeurt er met de zwangerschap en de schildklier voorwaarden ?; Hoe wordt hypothyreoïdie gediagnosticeerd ?; Hoe wordt hypothyreoïdie behandeld ?; Het eten, dieet en voeding;

Hypothyreoïdie is een aandoening die optreedt wanneer de schildklier genoeg schildklierhormoon naar behoefte van het lichaam aan niet maakt. Schildklierhormoon metabolisme reguleert-weg het lichaam gebruikt energie en beïnvloedt bijna elk orgaan in het lichaam. Zonder voldoende schildklierhormoon, veel van de functies van het lichaam vertragen. Ongeveer 4,6 procent van de Amerikaanse bevolking 12 jaar en ouder heeft hypothyreoïdie. 1

De schildklier is een 2-inch-lange, vlindervormige klier gewicht van minder dan 1 ounce. Zich aan de voorzijde van de hals onder het strottenhoofd of strottenhoofd, heeft twee lobben, een aan elke zijde van de luchtpijp. De schildklier is een van de klieren die deel uitmaken van het endocriene systeem. De klieren van het endocriene systeem vervaardigen en opslaan hormonen en laat ze in de bloedbaan. De hormonen dan reizen door het lichaam en direct de activiteit van de cellen van het lichaam.

De schildklier maakt twee schildklierhormonen, triiodothyronine (T3) en thyroxine (T4). T 3 is gemaakt van T4 en het actieve hormoon meer direct invloed op de weefsels. Schildklierhormonen beïnvloeden metabolisme, hersenontwikkeling, ademhaling, hart en het zenuwstelsel functies lichaamstemperatuur, spierkracht, droge huid, menstruele cycli, gewicht en cholesterol.

Wat is de schildklier?

De schildklier maakt twee schildklierhormonen, T3 en 4 Schildklier hormoon wordt gereguleerd door TSH, die wordt gemaakt door de hypofyse in de hersenen.

ziekte van Hashimoto; thyroiditis, of ontsteking van de schildklier; congenitale hypothyreoïdie, of hypothyreoïdie die bij de geboorte aanwezig is; chirurgische verwijdering van een deel of alle van de schildklier; bestraling van de schildklier; sommige medicijnen

Schildklierhormoon wordt gereguleerd door schildklier-stimulerend hormoon (TSH), die wordt gemaakt door de hypofyse in de hersenen. Wanneer schildklierhormoon in het bloed laag zijn, de hypofyse releases meer TSH. Wanneer schildklierhormoon niveaus hoog zijn, de hypofyse reageert door het droppen van TSH productie.

Subacute thyroiditis. Deze voorwaarde impliceert pijnlijke ontsteking en de uitbreiding van de schildklier. Experts niet zeker wat de oorzaak subacute thyroiditis, maar kan verband houden met een virale of bacteriële infectie. De aandoening verdwijnt meestal op zijn eigen in een paar maanden .; Postpartum thyroiditis. Dit type thyroïditis ontwikkelt na een vrouw geeft geboorte. Voor meer informatie, zie de paragraaf getiteld “Wat gebeurt er met de zwangerschap en de schildklier voorwaarden? ‘; Silent thyroiditis. Dit type thyroïditis wordt “silent” omdat het pijnloos, zoals postpartum thyreoïditis, hoewel de schildklier worden vergroot. Net als postpartum thyreoïditis, stille thyroiditis is waarschijnlijk een auto-immune aandoening en soms ontwikkelt zich tot permanente hypothyreoïdie.

Hypothyreoïdie heeft verschillende oorzaken, waaronder

Minder vaak wordt hypothyreoïdie veroorzaakt door te veel of te weinig jodium in het dieet of door afwijkingen van de hypofyse.

hyperthyreoïdie; een groot struma, die een vergrote schildklier die kan de hals gezwollen verschijnen en kan interfereren met de normale ademhaling en slikken; schildklier knobbeltjes, die goedaardige tumoren, de zogenaamde adenomen, of knobbels in de schildklier dat overtollige schildklierhormoon kunnen produceren; schildklierkanker

ziekte van Hashimoto, ook wel chronische lymfocytische thyroiditis, is de meest voorkomende oorzaak van hypothyreoïdie in de Verenigde Staten. 1 ziekte van Hashimoto is een vorm van chronische ontsteking van de schildklier. ziekte van Hashimoto is een auto-immuunziekte.

amiodaron, een hart medicatie; interferon alfa, een vorm van kanker medicijn; lithium, een bipolaire stoornis medicatie; interleukine-2, een nier kankermedicijn

Normaal het immuunsysteem beschermt het lichaam tegen vreemde indringers zoals virussen en bacteriën die ziekte kunnen veroorzaken. Maar bij auto-immuunziekten, het immuunsysteem de cellen en organen van het lichaam. Bij de ziekte van Hashimoto, het immuunsysteem de schildklier, waardoor ontstekingen en interfereren met het vermogen om schildklierhormonen.

Meer informatie vindt u in theernment gezondheid onderwerp, de ziekte van Hashimoto.

Thyroïditis oorzaken opgeslagen schildklierhormoon te lekken uit de schildklier. Eerst verhoogt de lekkage hormoonniveaus in het bloed, wat leidt tot hyperthyroïdie bij-schildklierhormoon te hoog zijn – dat duurt 1 of 2 maanden. De meeste mensen ontwikkelen dan hypothyreoïdie voordat de schildklier volledig genezen is.

Verschillende soorten thyroiditis kunnen hyperthyreoïdie gevolgd door hypothyreoïdie

Wat veroorzaakt hypothyreoïdie?

Sommige baby’s worden geboren met een schildklier die niet volledig is ontwikkeld of niet naar behoren functioneert. Indien onbehandeld, kan congenitale hypothyreoïdie leiden tot mentale retardatie en groeistoornissen. Vroege behandeling kan voorkomen dat deze complicaties, dus de meeste baby’s in de Verenigde Staten worden gescreend op hypothyreoïdie.

Wanneer een deel van de schildklier wordt verwijderd, kan het resterende deel normale hoeveelheid schildklierhormoon te produceren, maar sommige mensen die deze operatie te ontwikkelen hypothyreoïdie. Verwijdering van de gehele schildklier resulteert altijd in hypothyreoïdie.

Geheel of gedeeltelijk de schildklier operatief verwijderd worden voor de behandeling van

Radioactief jodium, een voorkomende behandeling van hyperthyroïdie geleidelijk vernietigt de cellen van de schildklier. De meeste mensen die radioactief jodium behandeling uiteindelijk ontwikkelen hypothyreoïdie. Mensen met de ziekte van Hodgkin, andere lymfomen, en hoofd en halskanker behandeld met bestraling, die ook de schildklier beschadigen.

Sommige medicijnen kunnen interfereren met het schildklierhormoon productie en leiden tot hypothyreoïdie, met inbegrip

Hypothyroïdie heeft vele symptomen die kunnen variëren van persoon tot persoon. Enkele veel voorkomende symptomen van hypothyreoïdie zijn

Echter, hypothyreoïdie ontwikkelt zich langzaam, zo veel mensen hebben geen symptomen van de ziekte te merken.

Symptomen specifieker ziekte van Hashimoto een krop en een vol gevoel in de keel.

Hypothyreoïdie kan bijdragen tot een hoog cholesterolgehalte, dus mensen met een hoog cholesterolgehalte worden getest hypothyreoïdie. In zeldzame gevallen kunnen ernstige, onbehandelde hypothyreoïdie leiden tot myxedema coma, een extreme vorm van hypothyreoïdie in welke functies van het lichaam langzaam tot het punt dat het wordt levensbedreigend zijn. Myxedema vereist onmiddellijke medische behandeling.

Vrouwen zijn veel meer kans dan mannen om hypothyreoïdie ontwikkelen. De ziekte komt ook vaker voor bij mensen ouder dan 60. 1

Wat zijn de symptomen van hypothyreoïdie?

Bepaalde factoren kunnen de kans op het ontwikkelen schildklieraandoeningen verhogen. Mensen kunnen meer regelmatig testen als ze nodig hebben

vermoeidheid; Gewichtstoename; een gezwollen gezicht; koude-intolerantie; gewrichts- en spierpijn; constipatie; droge huid; droog, dunner wordend haar; verminderde transpiratie; zware of onregelmatige menstruatie en verminderde vruchtbaarheid; depressie; vertraagde hartslag

Sjögren-syndroom, gekenmerkt door droge ogen en mond; pernicieuze anemie, een tekort aan vitamine B12; Type 1 diabetes; Reumatoïde artritis; lupus, een chronische inflammatoire aandoening

ziekte van Hashimoto; thyroïditis; congenitale hypothyreoïdie; chirurgische verwijdering van een deel of alle van de schildklier; bestraling van de schildklier; sommige medicijnen

Mensen moeten regelmatig worden getest om te helpen ontdekken problemen met de schildklier, vooral subklinische problemen. Subklinische betekent dat een persoon heeft geen duidelijke symptomen.

Wie is waarschijnlijk hypothyreoïdie ontwikkelen?

Hypothyreoïdie. Tijdens de zwangerschap, is hypothyreoïdie meestal veroorzaakt door de ziekte van Hashimoto en komt in drie tot vijf van de 1000 zwangerschappen. 2

Ongecontroleerde hypothyreoïdie verhoogt de kans op een miskraam, vroeggeboorte en pre-eclampsie-een gevaarlijke stijging van de bloeddruk tijdens de late zwangerschap.

Onbehandelde hypothyreoïdie tijdens de zwangerschap kan ook invloed hebben op de baby’s groei en ontwikkeling van de hersenen. Schildklier medicatie kan helpen om deze problemen te voorkomen en zijn veilig tijdens de zwangerschap te nemen. Vrouwen met hypothyreoïdie moeten hun toestand te bespreken met hun zorgverlener voordat je zwanger.

Postpartum thyroiditis. Deze ontsteking van de schildklier beïnvloedt ongeveer 4-9 procent van de vrouwen in het eerste jaar na de bevalling. 2 postpartum thyroiditis wordt aangenomen een auto-immuunziekte en veroorzaakt hyperthyreoïdie die gewoonlijk duurt 1-2 maanden.

Vrouwen met een postpartum thyreoïditis vaak de ontwikkeling van hypothyreoïdie voordat de schildklier volledig genezen is. De voorwaarde is waarschijnlijk zal worden hervat met de toekomstige zwangerschappen.

Postpartum thyroiditis gaat soms gediagnosticeerd omdat de symptomen zijn verward met postpartum blues-uitputting en humeurigheid die soms aflevering volgen. Als de symptomen van vermoeidheid en lusteloosheid ga niet weg binnen een paar maanden of als een vrouw ontwikkelt postpartum depressie, moet ze met haar zorgverzekeraar praten. Als de hypothyreoïdie symptomen hinderlijk zijn, kan de schildklier medicatie worden gegeven.

Wat gebeurt er met de zwangerschap en de schildklier voorwaarden?

Meer informatie vindt u in theernment gezondheid onderwerp, Zwangerschap en Ziekte van de Schildklier.

Hoe wordt de diagnose hypothyreoïdie?

Vele symptomen van hypothyreoïdie zijn dezelfde als die van andere ziekten, zodat hypothyreoïdie meestal niet gediagnosticeerd doen op basis van symptomen. Met een vermoedelijke hypothyreoïdie, zorgverleners te nemen van een medische geschiedenis en het uitvoeren van een grondig lichamelijk onderzoek. Zorgverleners kunnen dan gebruik maken van een aantal bloedtesten om een ​​diagnose van hypothyreoïdie te bevestigen en te vinden van de oorzaak

Hoe wordt hypothyreoïdie behandeld?

TSH-test. De ultragevoelige TSH test is meestal de eerste test een zorgverlener uitvoert. Deze test detecteert zelfs kleine hoeveelheden van TSH in het bloed en is de meest accurate meting van de schildklier activiteit beschikbaar. In het algemeen, een TSH te lezen boven de normale wijze een persoon heeft hypothyreoïdie en een lezing onder de normale wijze een persoon heeft hyperthyreoïdie.

Eten, dieet en voeding

Licht verhoogde TSH zonder symptomen geeft subklinische hypothyreoïdie. Sommige zorgverleners behandelen subklinische hypothyreoïdie onmiddellijk. Anderen geven de voorkeur om het te verlaten onbehandeld maar controleren hun patiënten op tekenen dat de toestand verslechtert.

Zorgverleners kunnen aanvullende tests uit te voeren om te helpen bevestigen de diagnose of de oorzaak van hypothyreoïdie vast te stellen.

T 4-test. Deze test meet de werkelijke hoeveelheid circulerend schildklierhormoon in het bloed. Hypothyreoïdie, het niveau van T4 in het bloed lager is dan normaal.

Schildklier autoantilichaam testen. Deze test zoekt naar de aanwezigheid van autoantilichamen schildklier. De meeste mensen met de ziekte van Hashimoto hebben deze antilichamen, maar mensen van wie de hypothyreoïdie wordt veroorzaakt door andere omstandigheden niet.

Meer informatie over het testen voor de schildklier problemen is voorzien in theernment gezondheid onderwerp, Schildklier Tests.

Punten om te onthouden

Zorgverleners behandelen hypothyreoïdie met synthetische thyroxine, een medicijn dat identiek is aan het hormoon T 4. De exacte dosis zal afhangen van de leeftijd van de patiënt en het gewicht, de ernst van de hypothyreoïdie, de aanwezigheid van andere gezondheidsproblemen, en of de persoon het nemen van andere geneesmiddelen die kunnen interfereren met hoe goed het lichaam gebruikt schildklierhormoon.

Zorgverleners testen TSH niveaus ongeveer 6 tot 8 weken na een patiënt begint het nemen van schildklierhormoon en aanbrengen van de nodige aanpassingen van de dosis. Elke keer dat de dosis wordt ingesteld, wordt het bloed opnieuw getest. Zodra een stabiele dosis is bereikt, worden bloedonderzoeken normaal herhaald in 6 maanden en dan een keer per jaar.

Hypothyroïdie bijna altijd volledig worden bediend met synthetische thyroxine, zolang de aanbevolen dosis elke dag wordt gebruikt volgens de instructies.

Experts raden dat mensen eten een evenwichtige voeding voor de meeste voedingsstoffen te verkrijgen. Meer informatie over voeding en voeding is te vinden op de website van National Agricultural Library in www.nutrition.

Jodium is een essentieel mineraal voor de schildklier. Echter, mensen met auto-schildklier ziekte gevoelig voor schadelijke bijwerkingen van jodium. Inname van jodium druppels of het eten van voedingsmiddelen die grote hoeveelheden jodium-zoals zeewier, dulse, of kelp-kunnen veroorzaken of verergeren hypothyreoïdie of hyperthyreoïdie. Meer informatie over jodium kan worden gevonden in de National Library of Medicine factsheet jodium in de voeding, verkrijgbaar bij www.nlmernment / MedlinePlus / rantie / article / 002421.htm.

Vrouwen moeten meer jodium als ze zwanger-ongeveer 250 microgram per dag- omdat de baby krijgt jodium uit de voeding van de moeder. In de Verenigde Staten, kan ongeveer 7 procent van de zwangere vrouwen niet voldoende jodium krijgen in hun dieet of door middel van prenatale vitamines. 3 Het kiezen van gejodeerd zout zout- aangevuld met jodium-over vlakte zout en prenatale vitamines bevatten jodium zal ervoor zorgen dat deze behoefte wordt voldaan.

Om te zorgen voor een gecoördineerd en veilige zorg, moeten mensen hun gebruik van voedingssupplementen, zoals jodium te bespreken met hun zorgverlener. Tips voor het praten met zorgverleners zijn verkrijgbaar via het Nationaal Centrum voor complementaire en Integrative Health.

Het National Institute of Diabetes en spijsvertering en Kidney Diseases ernment) en andere componenten van theernment ernment) uit te voeren en steun het onderzoek naar een groot aantal ziekten en aandoeningen.

Wat zijn, en zijn ze geschikt voor u ?; maken deel uit van het klinisch onderzoek en in het hart van alle medische vooruitgang. kijken naar nieuwe manieren om te voorkomen, op te sporen, of behandeling van de ziekte. Onderzoekers ook gebruiken om te kijken naar andere aspecten van de zorg, zoals het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met chronische ziekten. Zoek uit of precies bij u passen.

Wat zijn open ?; die momenteel open en werven kan worden bekeken op www.ClinicalTrials.

Deze informatie kan content over medicatie en, wanneer genomen zoals voorgeschreven, de voorwaarden ze behandelen bevatten. Toen voorbereid, deze inhoud onder de meest actuele gegevens beschikbaar. Voor updates of voor vragen over medicijnen, contact opnemen met de Amerikaanse Food and Drug Administration gratis op 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) of bezoek wwwernment. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Theernment danken; Leonard Wartofsky, M.D., M.A.C.P., Washington Hospital Center, Nabeel Babar, M.D., ernment

maart 2013