hypopituïtarisme ziekte

Hypopituïtarisme is een zeldzame aandoening waarbij de hypofyse niet faalt in één of meer van de hormonen of niet genoeg te produceren.

De hypofyse is een kleine boon-vormige klier gelegen aan de basis van je hersenen, achter je neus en tussen je oren. Ondanks zijn grootte, deze klier scheidt hormonen die bijna elk deel van je lichaam beïnvloeden.

symptomen

In hypopituïtarisme, heb je een korte levering van één of meer van deze hypofyse hormonen. Dit tekort kan een willekeurig aantal routine functies van uw lichaam, zoals de groei, de bloeddruk en de voortplanting beïnvloeden.

Vermoeidheid; Gewichtsverlies; Verminderde sex drive; Gevoeligheid voor koude of moeilijk warm te blijven; Verminderde eetlust; Facial wallen; Anemie; Onvruchtbaarheid; Opvliegers, onregelmatige of geen periodes, verlies van schaamhaar, en het onvermogen om melk voor borstvoeding bij vrouwen te produceren; Verminderde gezicht of lichaam bij mannen; Een kleine gestalte bij kinderen

U zult waarschijnlijk moeten medicijnen voor de rest van je leven te behandelen hypopituïtarisme, maar uw symptomen kunnen worden gecontroleerd.

Hypopituïtarisme is vaak progressief. Hoewel de symptomen plotseling optreden, ontwikkelen ze vaker geleidelijk. Ze soms subtiel en kunnen worden genegeerd maanden of zelfs jaren.

Tekenen en symptomen van hypopituïtarisme variëren, afhankelijk van de hypofyse hormonen zijn tekort en hoe ernstig de tekortkoming is. Zij kunnen onder meer

Hoofdwonden; Hersenen of hypofyse tumoren; Hersenoperatie; Bestraling; Auto-immune ontsteking (hypophysitis); Beroerte; Infecties van de hersenen, zoals meningitis; Tuberculose; Infiltratieve ziekten, zoals sarcoïdose, wat een ontsteking optreedt in diverse organen, langerhanscelhistiocytose, waarbij abnormale cellen tot littekenvorming in verschillende delen van het lichaam, zoals de longen en botten en hemochromatose, waarbij een overmaat aan ijzer depositie veroorzaakt bij de lever en andere weefsels; Ernstig bloedverlies tijdens de bevalling, waardoor schade aan het voorste deel van de hypofyse (Sheehan syndroom en postpartum hypofyse necrose) kan veroorzaken; Genetische mutaties resulteert in verminderde hypofyse de productie van hormonen

Raadpleeg uw arts als u tekenen en symptomen geassocieerd met hypopituïtarisme te ontwikkelen.

Bloedtesten. Ze kunnen helpen bij het opsporen tekorten in de hormonen als gevolg van hypofyse mislukking. Zo kan bloedonderzoek lage schildklier, bijnier of geslachtshormonen identificeren en kan bepalen of deze lage niveaus zijn geassocieerd met onvoldoende hypofysehormoon productie .; Stimulatie of dynamisch testen. Uw arts kan u naar een gespecialiseerde endocriene kliniek voor deze tests, die uw lichaam afscheiding van hormonen te controleren nadat u bepaalde medicijnen die de productie van hormonen kan stimuleren hebt genomen .; Brain imaging. Magnetic Resonance Imaging (MRI) van je hersenen kan een hypofyse tumor of andere structurele afwijkingen te detecteren .; Vision-tests. Deze tests kunnen bepalen of de groei van een hypofysetumor uw zicht of visuele gebieden heeft aangetast.

Oorzaken

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als bepaalde tekenen of symptomen van hypopituïtarisme plotseling ontwikkelen of zijn gekoppeld aan een ernstige hoofdpijn, gezichtsstoornissen, verwardheid of een daling van de bloeddruk. Deze tekens en symptomen kunnen plotseling bloeden in de hypofyse (hypofyse apoplexie), die snel medisch ingrijpen vereist vertegenwoordigen.

Hypopituïtarisme kan het gevolg zijn van erfelijke aandoeningen, maar vaker het is verworven. Hypopituïtarisme veelvuldig wordt veroorzaakt door een tumor van de hypofyse. Als een hypofyse tumor in omvang toeneemt, kan het comprimeren en beschadiging van de hypofyse weefsel, interfereren met de productie van hormonen. Een tumor kan ook comprimeren de oogzenuwen, waardoor gezichtsstoornissen.

De oorzaak van hypopituïtarisme kunnen ook andere ziekten en gebeurtenissen die de hypofyse beschadigen, zoals

Ziekten van de hypothalamus, een gedeelte van de hersenen juist boven de hypofyse, ook hypopituïtarisme veroorzaken. De hypothalamus hormonen eigen die de activiteit van de hypofyse rechtstreeks beïnvloeden.

In sommige gevallen is de oorzaak van hypopituïtarisme onbekend.

Diagnose

De hypofyse en de hypothalamus liggen binnen de hersenen en controle hormoonproductie.

Corticosteroïden. Deze geneesmiddelen, zoals hydrocortison of prednison, vervangen bijnierhormonen die niet worden geproduceerd door een adrenocorticotroop hormoon (ACTH) -deficiëntie. Je neemt ze via de mond .; Levothyroxine (Levoxyl, Synthroid, anderen). Deze medicatie vervangt tekort niveaus van het schildklierhormoon veroorzaakt door lage of gebrekkige TSH productie .; Geslachtshormonen. Deze omvatten testosteron bij mannen en oestrogeen of een combinatie van oestrogeen en progesteron bij vrouwen. Testosteron wordt toegediend via de huid of een pleister of een gel of door injectie. Vrouwelijke hormoon vervanging kan worden toegediend met pillen, gels of patches .; Groeihormoon. Ook wel somatropine, groeihormoon wordt genomen door middel van een injectie onder uw huid. Het bevordert de groei, waardoor de productie van meer normale hoogte bij kinderen. Volwassenen met een groeihormoon tekort kan ook profiteren van groeihormoon vervanging, maar ze zullen niet groeien groter.

Behandeling

De hypofyse en de hypothalamus liggen binnen de hersenen en controle hormoonproductie.

Wees je bewust van elke pre-afspraak beperkingen. Wanneer u de afspraak, vragen of er iets is wat je moet doen om voor te bereiden op de gemeenschappelijke diagnostische tests .; Noteer alle symptomen en veranderingen die u ondervindt, zelfs als ze lijken niet verwant aan elkaar .; Noteer belangrijke persoonlijke informatie, met inbegrip van de recente veranderingen in het leven of een merkbaar verschil in uw vermogen om stress te tolereren .; Maak een lijst van uw belangrijkste medische gegevens, met inbegrip van recente chirurgische procedures, de namen van alle medicijnen die je neemt en eventuele andere aandoeningen waarvoor u geweest bent behandeld. Uw arts zal ook willen weten over recente verwondingen aan het hoofd .; Neem een ​​familielid of vriend mee, indien mogelijk. Iemand die begeleidt u kunnen helpen herinneren wat uw arts u .; Schrijf een lijst van vragen aan uw arts te vragen.

Het endocriene systeem bestaat uit de hypofyse, schildklier, bijschildklieren, bijnieren, alvleesklier, eierstokken (bij vrouwen) en testikels (bij mannen).

Wat is waarschijnlijk veroorzaakt mijn klachten of conditie ?; Anders dan de meest waarschijnlijke oorzaak, wat zijn andere mogelijke oorzaken voor mijn klachten of conditie ?; Welke testen heb ik nodig ?; Is mijn aandoening die tijdelijk of chronisch ?; Welke benadering van de behandeling raden jullie aan ?; Hoe lang zal ik nodig om medicijnen te nemen ?; Hoe gaat u te controleren of mijn behandeling aanslaat ?; Ik heb andere gezondheidsproblemen. Hoe kan ik het beste beheren ze samen ?; Zijn er beperkingen ik moet volgen ?; Is er een generiek alternatief voor de medicijnen die u voorschrijven ?; Heeft u brochures of ander gedrukt materiaal dat ik kan met mij? Welke websites raden jullie aan?

Voorbereiding voor een afspraak

Als uw arts vermoedt een hypofyse aandoening, zal hij of zij waarschijnlijk bestellen verschillende tests om het niveau van verschillende hormonen in uw lichaam. Uw arts kan ook willen controleren hypopituïtarisme als u een recente hoofdletsel of straling behandeling die u op risico van schade zou hebben te maken aan uw hypofyse hebben gehad.

Test uw arts kan bestellen omvatten

Wat zijn uw symptomen, en wanneer heb je voor het eerst opmerken hen ?; Hoe zijn uw symptomen loop der tijd veranderd ?; Heeft u eventuele wijzigingen in uw visie opgemerkt ?; Heb je last van ernstige hoofdpijn ?; Heeft uw uiterlijk veranderd, met inbegrip van uw gewicht of het bedrag van uw lichaamshaar ?; Heeft u interesse in seks verloren? Heeft je menstruatiecyclus verandert ?; Bent u momenteel behandeld of heeft u onlangs behandeld voor een andere medische voorwaarden ?; Heeft u onlangs een baby had ?; Heeft u een recente hoofdletsel of neurochirurgie had ?; Heeft iemand van uw familieleden zijn gediagnosticeerd met de hypofyse of hormonale voorwaarden ?; Wat, als er iets lijkt om uw klachten te verbeteren ?; Wat, als er iets lijkt te verergeren uw klachten?

Succesvolle behandeling van de onderliggende aandoening veroorzaken hypopituïtarisme kan leiden tot een volledige of gedeeltelijke herstel van de normale productie van de hypofyse hormonen van uw lichaam. Behandeling met de geschikte hormonen is vaak de eerste stap. Deze geneesmiddelen worden beschouwd als “vervanging” plaats van behandeling, omdat de doseringen worden ingesteld op de bedragen die het lichaam normaal zou produceren als deze geen hypofyse probleem had overeenkomen. De behandeling kan levenslang zijn.

Behandeling voor hypofyse tumoren kan een operatie te betrekken om de groei te verwijderen. In sommige gevallen, artsen raden ook bestraling.

Hormoonvervangende medicijnen kunnen omvatten

Meer informatie over Hypopituïtarisme

Als je onvruchtbaar bent geworden, kan LH en FSH (gonadotrofinen) worden toegediend door injectie om de eisprong bij vrouwen en de productie van zaadcellen bij mannen te stimuleren.

Een arts die gespecialiseerd is in endocriene stoornissen (endocrinoloog) kan de concentratie van deze hormonen in uw bloed controleren om ervoor te zorgen je krijgt voldoende – maar niet overdreven – bedragen.

Uw arts zal u adviseren om de dosering van corticosteroïden aan te passen als je ernstig ziek of ervaring belangrijke fysieke stress. In deze tijden, zou je lichaam normaal gesproken produceert extra cortisol hormoon. Dezelfde soort fine-tuning van de dosering kan nodig zijn wanneer u de griep, ervaring diarree of braken, of een operatie of tandheelkundige ingrepen. Aanpassingen van de dosering kan noodzakelijk zijn tijdens de zwangerschap of opvallende veranderingen in gewicht. U kunt periodieke CT nodig of MRI-scans en een hypofyse tumor of andere ziekten waardoor de hypopituïtarisme te bewaken.

Meer over Hypopituïtarisme

Draag een medische alert armband of hanger, en dragen een speciale kaart, kennisgeving aan anderen – in noodsituaties, bijvoorbeeld – die je neemt corticosteroïden en andere medicijnen.

Je bent waarschijnlijk beginnen met het zien van uw huisarts of een huisarts. Echter, in sommige gevallen, als u belt om een ​​afspraak te maken, kunt u worden doorverwezen naar een specialist genoemd een endocrinoloog.

Hier is wat informatie om u te helpen voor te bereiden op uw afspraak.

Maak een lijst van vragen voordat uw afspraak zodat u het meeste van uw tijd te maken met uw arts. Voor hypopituïtarisme, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

Aarzel niet om eventuele vragen die u moet stellen tijdens uw afspraak.

Uw arts is waarschijnlijk vragen u een aantal vragen, zoals

1

)