hypoglykemie ziekte

Hypoglykemie is een aandoening die gekenmerkt wordt door een abnormaal lage niveau van de bloedsuiker (glucose), uw lichaam de belangrijkste energiebron.

Hypoglykemie wordt vaak geassocieerd met de behandeling van diabetes. Echter, een aantal voorwaarden, velen van hen zeldzame, lage bloedsuikerspiegel veroorzaken bij mensen zonder diabetes. Zoals koorts, hypoglykemie is geen ziekte zelf – het is een indicator van een gezondheidsprobleem.

symptomen

Onmiddellijke behandeling van hypoglykemie omvat snelle stappen om uw bloedsuikerspiegel terug te keren naar een normale bereik – ongeveer 70-110 milligram per deciliter of mg / dl (3,9-6,1 millimol per liter, of mmol / L) – hetzij met high-suiker voedingsmiddelen of medicijnen. Langdurige behandeling vereist het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaak van hypoglykemie.

Hartkloppingen; Vermoeidheid; Bleke huid; beven; Angst; zweten; Honger; Prikkelbaarheid; Tintelend gevoel rond de mond; Schreeuwt tijdens de slaap

Vergelijkbaar met de manier waarop een auto moet gas te lopen, je lichaam en de hersenen hebben een constante aanvoer van suiker (glucose) om goed te functioneren. Indien glucose niveaus te laag worden, zoals bij hypoglykemie, kan deze symptomen veroorzaken

Als hypoglykemie verergert, kan tekenen en symptomen zijn

Mensen met een ernstige hypoglykemie kan lijken alsof ze dronken. Zij kunnen hun woorden blameren en onhandig te verplaatsen.

Verwarring, abnormaal gedrag of beide, zoals het onvermogen om routinematige taken uit te voeren; Gezichtsstoornissen, zoals wazig zien; Epileptische aanvallen; Verlies van bewustzijn

behalve hypoglykemie vele voorwaarden kunnen deze symptomen veroorzaken. Een bloedmonster om uw bloedsuikerspiegel te testen op het moment van deze tekens en symptomen is hoe om zeker te weten dat hypoglycemie is de oorzaak.

Je hebt wat symptomen van hypoglykemie en je hoeft geen diabetes hebben .; Je hebt diabetes en hypoglykemie niet reageert op de behandeling. Initiële behandeling van hypoglykemie is het drinken van sap of gewone frisdrank, het eten van snoep of het nemen van glucose tabletten. Als deze behandeling uw bloedsuikerspiegel niet te verhogen en uw symptomen verbeteren, neem dan contact op met uw arts meteen.

Oorzaken

Zoek hulp van een arts onmiddellijk als

Seek spoedeisende hulp als

Hypoglykemie treedt op wanneer uw bloedsuiker (glucose) te laag is. Er zijn verschillende redenen waarom dit kan gebeuren, de meest voorkomende is een bijwerking van geneesmiddelen voor de behandeling van diabetes. Maar om te begrijpen hoe hypoglycemie gebeurt, helpt het om te weten hoe je lichaam normaal gesproken regelt de bloedsuikerspiegel productie, opname en opslag.

Tijdens de spijsvertering, je lichaam breekt koolhydraten uit voedingsmiddelen – zoals brood, rijst, pasta, groenten, fruit en zuivelproducten – in verschillende moleculen suiker. Een van deze suikermoleculen is glucose, de belangrijkste energiebron voor je lichaam. Glucose wordt geabsorbeerd in je bloedbaan na het eten, maar het kan niet de cellen van de meeste van uw weefsels in te voeren zonder de hulp van insuline – een hormoon dat door de alvleesklier.

Wanneer het niveau van glucose in het bloed stijgt, signaleert bepaalde cellen (beta-cellen) in uw alvleesklier, zich achter je maag, om insuline vrij te geven. De insuline beurt ontsluit je cellen zodat glucose binnendringen en bieden de brandstof je cellen nodig hebben om goed te functioneren. Eventuele extra glucose wordt opgeslagen in de lever en spieren in de vorm van glycogeen.

complicaties

Dit proces verlaagt het glucosegehalte in bloed en voorkomt dat het bereiken van gevaarlijk hoge niveaus. Als uw bloedsuikerspiegel weer normaal is, neemt ook de afscheiding van insuline door de alvleesklier.

Als iemand met diabetes of een voorgeschiedenis van terugkerende hypoglykemie heeft symptomen van ernstige hypoglykemie of verliest het bewustzijn

Voorbereiding voor uw afspraak

Als u nog niet gegeten voor enkele uren en uw bloedsuikerspiegel daalt, een ander hormoon uit je alvleesklier genaamd glucagon signaleert uw lever weer af te breken de opgeslagen glycogeen en het vrijkomen van glucose in je bloedbaan. Dit houdt uw bloedsuikerspiegel binnen een normale bereik totdat je weer eten.

Medicijnen. Het nemen van iemand anders orale diabetes medicatie per ongeluk is een mogelijke oorzaak van hypoglykemie. Andere medicijnen kunnen hypoglycemie veroorzaken, vooral bij kinderen of bij mensen met nierfalen. Een voorbeeld is kinine (Qualaquin), die wordt gebruikt voor de behandeling van malaria .; Overmatig alcoholgebruik. Zwaar drinken zonder eten kan je lever blokkeren van het vrijgeven van opgeslagen glucose in je bloedbaan, waardoor hypoglykemie .; Sommige kritische ziekten. Ernstige ziekten van de lever, zoals ernstige hepatitis, hypoglykemie veroorzaken. Aandoeningen van de nieren, die het lichaam ervan weerhouden goed uitscheiden medicijnen kunnen beïnvloeden glucosespiegel als gevolg van een opeenhoping van deze medicijnen. Langdurige verhongering, zoals kan voorkomen bij de eetstoornis anorexia nervosa, kan resulteren in de uitputting van stoffen het lichaam nodig heeft gluconeogenese, waardoor hypoglykemie .; Insuline overproductie. Een zeldzame tumor van de alvleesklier (insulinoma) kan overproductie van insuline, met als gevolg hypoglykemie. Andere tumoren kan leiden tot overmatige productie van insuline-achtige stoffen .; Uitbreiding van de beta-cellen van de alvleesklier die insuline (nesidioblastosis) te produceren kan leiden tot overmatige afgifte van insuline, waardoor hypoglykemie .; Hormoondeficiënties. Bepaalde aandoeningen van de bijnieren en hypofyse kan leiden tot een tekort aan belangrijke hormonen die glucoseproductie reguleren. Kinderen met deze aandoeningen zijn meer vatbaar voor hypoglykemie dan zijn volwassenen.

Afgezien van je lever het afbreken van glycogeen in glucose, je lichaam heeft ook de mogelijkheid om glucose te produceren in een proces genaamd gluconeogenese. Dit proces vindt voornamelijk in de lever, maar ook in de nieren, en maakt gebruik van verschillende stoffen die zijn voorlopers van glucose.

inbeslagneming; Verlies van bewustzijn; Dood

Tests en diagnose

Als je diabetes hebt, zijn de effecten van insuline op je lichaam drastisch verminderd, hetzij omdat je alvleesklier niet genoeg van (type 1 diabetes) produceren of omdat uw cellen zijn minder te reageren op deze (type 2 diabetes). Hierdoor glucose neiging op te bouwen in de bloedbaan en kan gevaarlijk hoge niveaus bereiken. Om dit probleem te verhelpen, u waarschijnlijk insuline of andere geneesmiddelen ontworpen om de bloedsuikerspiegel te verlagen.

Als u te veel insuline ten opzichte van de hoeveelheid glucose in je bloedbaan te nemen, kan het ertoe leiden dat uw bloedsuikerspiegel te laag te laten vallen, wat resulteert in hypoglycemie. Hypoglykemie kan ook ontstaan ​​als, na het nemen van uw diabetes medicatie, hoef je niet zo veel als normaal (inname minder glucose) te eten of als u meer te bewegen (met behulp van meer glucose) dan je normaal zou doen. Om te voorkomen dat dit gebeurt, is de kans groot dat uw arts zal samen met u om de optimale dosering die uw gewone eten en de activiteit gewoonten past.

Noteer uw symptomen, zoals toen ze begonnen en hoe vaak ze voorkomen .; Een lijst van uw belangrijke medische informatie, met inbegrip van andere aandoeningen waarvoor je wordt behandeld en de namen van eventuele medicijnen, vitaminen of supplementen je neemt .; Meld u informatie over uw recente diabetes als je diabetes hebt. Onder andere de timing en de resultaten van recente tests bloedsuikerspiegel, evenals het schema waar je geweest bent het nemen van uw medicijnen, indien aanwezig .; Een lijst van uw typische dagelijkse gewoonten, zoals alcoholgebruik, maaltijden en oefeningen. Merk ook op recente wijzigingen in deze gewoonten, zoals een nieuwe oefening routine, of een nieuwe baan die de tijden die u eet veranderd .; Neem een ​​familielid of vriend mee, indien mogelijk. Iemand die begeleidt u misschien iets dat je gemist of vergeten .; Noteer vragen aan uw arts te vragen. Het maken van uw lijst met vragen van te voren kan u helpen het meeste van uw tijd met uw arts.

Hypoglykemie bij mensen zonder diabetes is veel minder vaak voor. Oorzaken kunnen onder

Zijn mijn tekenen en symptomen als gevolg van hypoglykemie ?; Wat denk je dat is triggering mijn hypoglykemie ?; Moet ik mijn behandelplan te passen ?; Moet ik eventuele wijzigingen in mijn dieet te maken ?; Moet ik eventuele wijzigingen in mijn trainingsschema maken ?; Ik heb andere gezondheidsproblemen. Hoe kan ik het beste beheren beide voorwaarden ?; Wat raden jullie aan om me te helpen mijn conditie beter te beheren?

Insuline overproductie. Een zeldzame tumor van de alvleesklier (insulinoma) kan overproductie van insuline, met als gevolg hypoglykemie. Andere tumoren kan leiden tot overmatige productie van insuline-achtige stoffen.

Uitbreiding van de beta-cellen van de alvleesklier die insuline (nesidioblastosis) te produceren kan leiden tot overmatige afgifte van insuline, waardoor hypoglykemie.

Is hypoglykemie de meest waarschijnlijke oorzaak van mijn klachten en symptomen ?; Wat anders zou kunnen zijn de oorzaak van deze klachten en symptomen ?; Welke testen heb ik nodig ?; Wat zijn de mogelijke complicaties van deze aandoening ?; Hoe wordt deze aandoening behandeld ?; Welke zelfzorg stappen, met inbegrip van veranderingen in levensstijl, kan ik nemen om te helpen verbeteren van mijn klachten en symptomen ?; Moet ik een specialist?

Behandelingen en drugs

Hypoglykemie treedt meestal op wanneer je niet hebt gegeten (als je in een nuchtere toestand), maar dat is niet altijd het geval. Soms hypoglykemie optreedt na de maaltijd omdat het lichaam meer insuline dan nodig.

Wat zijn uw tekenen en symptomen, en wanneer heb je voor het eerst opmerken hen ?; Wanneer krijg je tekenen en symptomen typisch voorkomen ?; Is er iets lijken om uw klachten en verschijnselen veroorzaken ?; Heb je zijn gediagnostiseerd met een andere medische voorwaarden ?; Welke medicijnen ben je momenteel, inclusief recept en over-the-counter drugs, vitamines en supplementen ?; Wat is uw typische dagelijkse voeding ?; Drink je alcohol? Zo ja, hoeveel ?; Wat is uw typische oefening routine?

Dit type hypoglykemie, genoemd reactief of postprandiale hypoglykemie, kan voorkomen bij mensen die maagchirurgie hebben. Het kan ook voorkomen bij mensen die deze operatie hebben ondergaan.

Als u de symptomen van hypoglykemie te lang negeren, kunt u het bewustzijn verliezen. Dat komt omdat je hersenen moet glucose om goed te functioneren.

het voorkomen

Herken de tekens en symptomen van hypoglykemie vroeg, omdat onbehandelde hypoglykemie kan leiden tot

Na verloop van tijd kan herhaalde episodes van hypoglykemie leiden tot hypoglykemie unawareness. Het lichaam en de hersenen meer produceren geen tekenen en symptomen die waarschuwen voor een lage bloedsuikerspiegel, zoals trillen of onregelmatige hartslag. Wanneer dit gebeurt, is het risico op ernstige, levensbedreigende hypoglykemie verhoogd.

Tekenen en symptomen van hypoglykemie. Je mag geen tekenen en symptomen van hypoglycemie vertonen tijdens uw eerste bezoek met uw arts. In dit geval kan uw arts moet je snel ‘s nachts (of voor een langere periode). Hierdoor kan hypoglycemische symptomen optreden, zodat hij of zij een diagnose kan maken .; Het is ook mogelijk dat je nodig hebt om een ​​langere snel te ondergaan in een ziekenhuis. Of als uw symptomen zich voordoen na een maaltijd, zal uw arts wilt uw glucosespiegel te testen na een maaltijd .; Documentatie van een lage bloedglucosespiegel wanneer de tekenen en symptomen optreden. Uw arts zal een monster van uw bloed te trekken om te worden geanalyseerd in het laboratorium .; Het verdwijnen van de symptomen. Het derde deel van de diagnostische triade impliceert of uw tekenen en symptomen verdwijnen wanneer de bloedsuikerspiegel worden verhoogd.

Meer informatie over Hypoglycemia

Als je diabetes hebt, episodes van lage bloedsuiker zijn ongemakkelijk en kan beangstigend zijn. Herhaalde episodes van hypoglykemie kan ertoe leiden dat u minder insuline te nemen om ervoor te zorgen dat uw bloedsuikerspiegel niet te laag heeft te gaan. Maar op lange termijn een hoge bloedsuikerspiegel kan gevaarlijk zijn, ook mogelijk schade veroorzaken aan uw zenuwen, bloedvaten en verschillende organen.

Meer over Hypoglycemia

Hypoglycemie komt vaak voor bij type 1 diabetes, met symptomatische hypoglykemie optreedt gemiddeld twee keer per week. Maar als je merkt dat je met meer hypoglykemie, of als uw bloedsuikerspiegel dalen beduidend lager, praten met uw arts om uit te vinden hoe u nodig heeft om uw diabetes te veranderen.

Als u nog niet zijn gediagnosticeerd met diabetes, een afspraak maken met uw primaire zorgverlener.

De volgende informatie helpt u voor te bereiden op uw afspraak, en te begrijpen wat te verwachten van uw arts.

Vragen aan uw arts als u diabetes omvatten

Vragen te stellen als u niet zijn gediagnosticeerd met diabetes omvatten

Een arts die u ziet voor tekenen en symptomen van hypoglykemie is waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. De arts kan vragen

Uw arts zal gebruik maken van drie criteria – vaak aangeduid als triade Whipple – hypoglykemie te diagnosticeren. Whipple triade omvat de volgende factoren

Tekenen en symptomen van hypoglykemie. Je mag geen tekenen en symptomen van hypoglycemie vertonen tijdens uw eerste bezoek met uw arts. In dit geval kan uw arts moet je snel ‘s nachts (of voor een langere periode). Hierdoor kan hypoglycemische symptomen optreden, zodat hij of zij een diagnose kan maken.

Het is ook mogelijk dat je nodig hebt om een ​​langere snel te ondergaan in een ziekenhuis. Of als uw symptomen zich voordoen na een maaltijd, zal uw arts wilt uw glucosespiegel te testen na een maaltijd.

Daarnaast zal uw arts waarschijnlijk voeren een lichamelijk onderzoek en bekijk uw medische geschiedenis.

Behandeling van hypoglykemie omvat

De initiële behandeling is afhankelijk van uw symptomen. Vroege symptomen kunnen gewoonlijk worden behandeld door het eten van 15 tot 20 gram van een snelwerkende koolhydraten. Snelwerkende koolhydraten zijn voedingsmiddelen die gemakkelijk worden omgezet in suiker in het lichaam, zoals snoep, vruchtensap, vaste – niet dieet – frisdranken of glucose tabletten of gel. Levensmiddelen die vet of eiwit niet goed zijn behandelingen voor hypoglykemie, omdat eiwit en vet het lichaam van de absorptie van suiker kan vertragen.

Controleer bloedsuikerspiegel 15 minuten na de behandeling. Als bloedsuikerspiegel nog steeds onder 70 mg / dL (3,9 mmol / l), te behandelen met een andere 15 tot 20 gram snelwerkende koolhydraten, en controleer de bloedsuikerspiegel weer in 15 minuten. Herhaal deze stappen totdat de bloedsuikerspiegel hoger is dan 70 mg / dL (3,9 mmol / l).

Onmiddellijke initiële behandeling om uw bloedsuikerspiegel te verhogen; Behandeling van de onderliggende aandoening die veroorzaakt uw hypoglykemie om te voorkomen dat terugkerende

Zodra de bloedsuikerspiegel weer normaal, is het belangrijk om een ​​hapje of maaltijd te helpen stabiliseren uw bloedsuikerspiegel. Dit helpt ook het lichaam Replenish glycogeenvoorraad die kunnen zijn uitgeput tijdens de hypoglykemie.

Als uw symptomen zijn ernstiger, afbreuk te doen aan uw vermogen om suiker te nemen via de mond, kunt u een injectie van glucagon of intraveneuze glucose nodig. Niet eten of te drinken geven aan iemand die bewusteloos is, aangezien hij of zij deze stoffen in de longen kan zuigen.

Medicijnen. Als een medicijn is de oorzaak van uw hypoglykemie, zal uw arts waarschijnlijk suggereren het veranderen van de medicatie of het aanpassen van de dosering .; Tumorbehandeling. Een tumor in de alvleesklier wordt behandeld door chirurgische verwijdering van de tumor. In sommige gevallen, gedeeltelijke verwijdering van de pancreas noodzakelijk.

Als u gevoelig bent voor ernstige episodes van hypoglykemie bent, vraag dan uw arts als een huis glucagon kit voor u geschikt zou kunnen zijn. In het algemeen moeten mensen met diabetes die behandeld worden met insuline een glucagon kit voor lage bloedsuikerspiegel noodsituaties. Familie en vrienden moeten weten waar de kit te vinden, en moeten leren hoe het te gebruiken voordat een noodsituatie voordoet.

Het voorkomen van terugkerende hypoglykemie vereist uw arts om de onderliggende aandoening te identificeren en behandelen. Afhankelijk van de onderliggende oorzaak, kan behandeling in

Als je diabetes hebt, volg de diabetes beheersplan u en uw arts hebben ontwikkeld. Als je met nieuwe medicijnen, het veranderen van uw eten of medicatie schema’s, of het toevoegen van nieuwe oefening, praten met uw arts over hoe deze veranderingen uw diabetes management en het risico van een lage bloedsuikerspiegel kunnen beïnvloeden.

Een continue glucose monitor (CGM) is een optie voor sommige mensen, vooral die met hypoglycemie unawareness. Deze apparaten plaatst u een klein draad onder de huid die bloedglucosewaarden stuurt naar een ontvanger om de vijf minuten of zo. Als bloedsuikerspiegel dalen te laag, de CGM waarschuwt u met een alarm.

Zorg ervoor dat u altijd een snelwerkende koolhydraten met u, zoals sap of glucose tabletten, dus je kan de behandeling van een dalende bloedsuikerspiegel voordat het dips gevaarlijk laag.

Als je diabetes hebt, volg de diabetes beheersplan u en uw arts hebben ontwikkeld. Als je met nieuwe medicijnen, het veranderen van uw eten of medicatie schema’s, of het toevoegen van nieuwe oefening, overleg dan met uw arts over hoe deze veranderingen uw diabetes management en het risico van een lage bloedsuikerspiegel kunnen beïnvloeden .; Een continue glucose monitor (CGM) is een optie voor sommige mensen, vooral die met hypoglycemie unawareness. Deze apparaten plaatst u een klein draad onder de huid die bloedglucosewaarden stuurt naar een ontvanger om de vijf minuten of zo. Als bloedsuikerspiegel dalen te laag, de CGM waarschuwt u met een alarm .; Zorg ervoor dat u altijd een snelwerkende koolhydraten met u, zoals sap of glucose tabletten, dus je kan de behandeling van een dalende bloedsuikerspiegel voordat het dips gevaarlijk laag .; Als u geen diabetes hebben, maar hebben terugkerende episodes van hypoglykemie, het eten van frequente kleine maaltijden gedurende de dag is een noodmaatregel om te voorkomen dat uw bloedsuikerspiegel van het krijgen te laag. Echter, deze benadering is niet aan te raden een strategie op lange termijn. Werk samen met uw arts om de identiteit en de behandeling van de onderliggende oorzaak van hypoglykemie.

Symptomen en de behandeling van

1

 1

)