hyperhidrosis

Hyperhidrose (hi-pur-hi-DROE-sis) abnormaal overmatig zweten die niet noodzakelijk is gerelateerd aan hogere temperaturen of uit te oefenen. U kunt zo veel dat het sijpelt door je kleding of druipt uit handen zweten. Naast het verstoren van de normale dagelijkse activiteiten, kan hyperhidrose sociale angst en verlegenheid veroorzaken.

Hyperhidrose behandeling impliceert gewoonlijk receptplichtige sterkte anti-transpirant op de getroffen gebieden. In zeldzame gevallen kan een onderliggende oorzaak worden gevonden en behandeld. Voor hardnekkige hyperhidrosis, moet u mogelijk verschillende medicijnen of andere therapieën proberen. In ernstige gevallen kan uw arts een operatie voorstellen ofwel de zweetklieren te verwijderen of om de zenuwen die verantwoordelijk zijn voor de overproductie van zweet te verbreken.

De meeste mensen zweten wanneer ze uit te oefenen of zelf uit te oefenen, zijn in een warme omgeving, of zijn nerveus, angstig of onder stress. Het overmatig zweten ervaren met hyperhidrosis veel groter is dan een dergelijke normale zweten.

Het type hyperhidrosis die meestal de handen, voeten, oksels beïnvloedt of het gezicht zorgt ervoor dat ten minste één episode per week, tijdens de wakkere uren. En het zweten gebeurt meestal aan beide zijden van het lichaam.

Soms overmatig zweten is een teken van een ernstige aandoening. Roep onmiddellijk medische hulp als je zware zweten wordt vergezeld door één of meer van de volgende

Wanneer een arts te zien

Raadpleeg uw arts als

Wat je kunt doen

Zweten is het mechanisme van het lichaam om zichzelf te koelen. Uw zenuwstelsel activeert automatisch uw zweetklieren als je lichaamstemperatuur stijgt. Zweten ook normaal optreedt, vooral op je handpalmen, als je nerveus bent.

In hyperhidrose de zenuwen die verantwoordelijk zijn voor het aansturen van uw zweetklieren worden overactief en pleiten voor meer transpiratie, zelfs wanneer het niet nodig is. Met stress of nervositeit, het probleem wordt nog erger.

Vaak is er geen onderliggende oorzaak van zware zweten, deze voorwaarde wordt primaire hyperhidrose genoemd. Dit type meestal van invloed op je handpalmen en voetzolen en soms je gezicht. Het kan een erfelijke component hebben, omdat het soms clusters in gezinnen.

Als het zweten kan worden toegeschreven aan een onderliggende medische aandoening, het heet secundaire hyperhidrosis. Dit type is meer kans om te zweten over je hele lichaam veroorzaken. Mogelijk achterliggende gezondheid factoren omvatten

Wat te verwachten van uw arts

Complicaties van hyperhidrose omvatten

U kunt beginnen met het zien van uw primaire zorgverlener. Hij of zij kan u doorverwijzen naar een specialist in huidziekten (dermatoloog). Als uw conditie niet reageert op de eerste behandelingen, kan uw zorg ook een neuroloog of een chirurg te betrekken.

Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen.

Voordat uw afspraak, wilt u misschien de antwoorden lijst op de volgende vragen

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen, zoals

laboratoriumtests

Tijdens uw afspraak, zal uw arts vragen stellen over uw medische voorgeschiedenis en voeren een lichamelijk onderzoek. Als uw symptomen zijn duidelijk, kan het relatief gemakkelijk zijn voor uw arts om hyperhidrose te diagnosticeren.

Uw arts kan bloed of urine om te bepalen of het overmatig zweten wordt veroorzaakt door een andere medische aandoening, zoals een overactieve schildklier (hyperthyreoïdie) of een lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie).

Een aantal tests beschikbaar zijn om de gebieden van zweten lokaliseren en schat de ernst van uw conditie. Deze omvatten

Het doel van de behandeling van hyperhidrosis is om je hevig zweten te controleren. Zodra eventuele onderliggende medische aandoeningen zijn aangepakt of uitgesloten, zal uw behandeling hangt af van de ernst van het probleem. Soms kan het nodig zijn een combinatie van behandelingen te proberen. En zelfs als je zweten verbetert na de behandeling, kunt u later ervaren een herhaling en moeten de lopende therapie.

Geneesmiddelen die worden gebruikt voor de behandeling van hyperhidrose omvatten

Botulinum toxine injecties. Hoewel het best bekend voor het helpen van een soepele rimpels, botulinum toxine (Botox, Myobloc, ea) injecties kan ook de zenuwen die zweetklieren leiden blokkeren. Uw huid zal worden bevroren of eerst verdoofd. Elk getroffen gebied van je lichaam zal een aantal injecties nodig hebben. De effecten duren zes tot 12 maanden, en vervolgens moet de behandeling worden herhaald.

zweettesten

Verder onderzoek is nodig over mogelijke bijwerkingen van deze methode voor de behandeling van hyperhidrose. Een mogelijke bijwerking tijdelijk spierzwakte in het behandelde gebied. Een rapport vertelt van een patiënt wiens zware zweten verbeterd, maar ze had problemen met het typen van tekstberichten op haar telefoon voor ongeveer zes weken na de behandeling.

Andere soorten behandelingen omvatten hyperhidrosis

medicijnen

Elektrische stroom. In een procedure genaamd iontoforese (i-on-toe-fuh-RE-sis), wordt een apparaat dat wordt gebruikt om een ​​laag niveau van elektrische stroom te leveren aan water doordrenkte handen of voeten, en soms de oksels. U zult waarschijnlijk de behandeling twee keer per dag gedurende drie tot vier weken nodig hebben. Hierdoor kan het zweten verminderen gedurende enkele weken, en dan moet de behandeling worden herhaald. Het kan nodig zijn minder frequent behandelingen tijdens de onderhoudsbehandeling.

U kan worden voorgeschreven een apparaat om u in staat om jezelf te behandelen. Of kunt u een bezoek het kantoor van uw arts voor de behandeling. In beide gevallen zal uw arts u regelmatig moeten zien om te controleren of uw conditie verbetert.

Deze behandeling is geen optie voor mensen die een pacemaker heeft of zwanger bent.

Nieuwe technieken voor het behandelen hyperhidrosis worden bestudeerd, waaronder laser, microgolf en ultrasone therapieën.

De volgende tips kunnen u helpen omgaan met zweten en lichaamsgeur

Hyperhidrosis kan pijnlijk zijn. U kunt de problemen te werken of te genieten van recreatieve activiteiten als gevolg van natte handen of voeten of natte vlekken op kleding hebben. Je zou schamen of angstig over uw symptomen en ingetrokken of zelfbewust geworden. U kan worden gefrustreerd of verstoord door de reacties van andere mensen.

Chirurgische en andere procedures

Naast het praten met uw arts, kunt u met een hulpverlener of een medisch maatschappelijk werker te praten. Of je kan het handig zijn om met andere mensen die hyperhidrosis hebben praten.

een bezoek aan uw arts

opkomende behandelingen