hydroxyprogesteron (intramusculair) beschrijving en merknamen

Hydroxyprogesteroncaproaat injectie is een kunstmatige hormoon progestageen. Het wordt gebruikt bij zwangere vrouwen te helpen verlagen van het risico op de geboorte te vroeg (vroeggeboorte of de geboorte van minder dan 37 weken zwangerschap). Dit geneesmiddel wordt alleen gegeven aan zwangere vrouwen die zwanger met een baby en die een vroeggeboorte van een baby in het verleden hebben gehad.

Dit geneesmiddel mag alleen door of onder direct toezicht van uw arts worden toegediend.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Hydroxyprogesteroncaproaat injectie is niet geïndiceerd voor kinderen. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld bij kinderen jonger dan 16 jaar.

Olie; Solution

Passende studies over de relatie tussen leeftijd om de effecten van hydroxyprogesteroncaproaat injectie zijn niet uitgevoerd in de geriatrische populatie. Dit geneesmiddel mag niet worden gebruikt bij oudere vrouwen.

allergieën

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Pediatric

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

geriatrisch

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

andere interacties

Een arts of andere opgeleide zorgverlener zal u dit geneesmiddel in een ziekenhuis of kliniek te geven. Dit geneesmiddel wordt gegeven als een schot in één van uw spieren, meestal in de trendy buurt (bovenste buitengebied van de billen).

Andere medische problemen

Dit geneesmiddel wordt eenmaal per week (elke 7 dagen). Je zult beginnen te ontvangen van dit geneesmiddel tussen 16 weken en 0 dagen van je zwangerschap, en 20 weken en 6 dagen van je zwangerschap.

U blijft dit geneesmiddel krijgen een keer per week tot week 37 (tot 36 weken, 6 dagen van je zwangerschap) van je zwangerschap of totdat u bevallen.

Het is zeer belangrijk dat u niet beschikt over een dosis mist en dat u doorgaat met dit geneesmiddel wekelijks ontvangen. Als u een dosis mist, bel dan met uw arts.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een bijsluiter. Het is zeer belangrijk dat u lezen en begrijpen van deze informatie. Zorg ervoor dat u uw arts te vragen over alles wat je niet begrijpt.

Het is zeer belangrijk dat u terug naar het kantoor van uw arts voor uw wekelijkse opnamen. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te beslissen of u moet blijven om het te ontvangen.

Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en raadpleeg uw arts meteen als u pijn in de borst, de lies, of benen, in het bijzonder de kuiten, moeite met ademhalen, een plotselinge, ernstige hoofdpijn, onduidelijke spraak, een plotselinge, onverklaarbare kortademigheid, een plotselinge verlies van coördinatie, of visie veranderingen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Dit geneesmiddel kan ernstige allergische reacties veroorzaken. Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en raadpleeg uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, of grote, bijenkorf-achtige zwelling in het gezicht, oogleden, lippen, tong, keel, handen, benen, voeten, en geslachtsorganen na ontvangst het medicijn.

Dit geneesmiddel kan pijn, pijn, jeuk, zwelling of blauwe plekken veroorzaken. Bel uw arts meteen als u meer pijn of ongemak, lekt bloed of vocht, of zwelling op de injectieplaats.

Dit geneesmiddel kan invloed hebben op de bloedsuikerspiegel. Als u een verandering in de resultaten van uw bloed of urine suiker proeven merkt of als u vragen hebt, contact op met uw arts.

Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en raadpleeg uw arts meteen als u pijn of gevoeligheid in de bovenste maag, bleke ontlasting, donkere urine, verlies van eetlust, misselijkheid, ongewone vermoeidheid of zwakte, of gele ogen of huid. Dit kunnen symptomen van een ernstige leveraandoening probleem.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.