hydrocodon en paracetamol (oraal) beschrijving en merknamen

Hydrocodon en paracetamol combinatie wordt gebruikt voor het verlichten van matige tot matig ernstige pijn.

Paracetamol wordt gebruikt om pijn te verlichten en te verminderen koorts bij patiënten. Het niet-verslavend zolang gedurende een lange tijd. Maar acetaminofen kunnen andere ongewenste effecten veroorzaken wanneer ze in grote hoeveelheden, zoals leverbeschadiging.

Hydrocodone behoort tot de groep geneesmiddelen die narcotische analgetica (pijnstillers). Het werkt op het centrale zenuwstelsel (CZS) om pijn te verlichten, en stopt of voorkomt hoesten.

Wanneer hydrocodon wordt gebruikt voor een lange tijd, kan het verslavend, waardoor mentale of fysieke afhankelijkheid worden. Echter, moeten mensen die aanhoudende pijn niet laten de angst voor afhankelijkheid te houden van het gebruik van verdovende middelen om hun pijn te verlichten. Geestelijke afhankelijkheid (verslaving) is niet waarschijnlijk, wanneer verdovende middelen worden gebruikt voor dit doel. Lichamelijke afhankelijkheid kan leiden tot ontwenningsverschijnselen wanneer de behandeling plotseling wordt gestopt. Kan echter ernstige ontwenningsverschijnselen meestal voorkomen door geleidelijk de dosis verlagen gedurende een periode vóór de behandeling volledig gestopt.

Tablet, Solution, Syrup, Elixir, Capsule; Liquid

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen