hydrocodon en ibuprofen (oraal) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren terwijl u dit geneesmiddel gebruikt. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te beslissen of u moet blijven om het te nemen.

Dit geneesmiddel kan uw risico op een hartaanval of beroerte vergroten. Dit is meer waarschijnlijk optreden bij mensen die al hart-en vaatziekten. Mensen die dit geneesmiddel gebruiken voor een lange tijd kan ook een hoger risico. Enkele tekenen van ernstige hartproblemen zijn pijn op de borst, beklemming op de borst, snelle of onregelmatige hartslag, of ongebruikelijke blozen of warmte van de huid. Stop met het innemen van dit geneesmiddel en raadpleeg uw arts meteen als u een van deze waarschuwingssignalen opmerkt.

Dit geneesmiddel kan een bloeding in uw maag of darmen veroorzaken. Dit probleem kan gebeuren zonder waarschuwingsborden. Dit is meer waarschijnlijk optreden als u een maagzweer in het verleden heeft gehad, als u rookt of alcohol regelmatig drinkt, zijn meer dan 60 jaar, zijn in slechte gezondheid, of als u bepaalde andere geneesmiddelen (zoals steroïden of een bloed- thinner). Bel uw arts meteen als u ernstige maagpijn, zwarte, teerachtige ontlasting, of zijn bloed braken of materiaal dat lijkt op koffiedik.

Leverproblemen kunnen optreden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en raadpleeg uw arts meteen als u meer dan één van deze symptomen: buikpijn of tederheid, klei-gekleurde ontlasting, donkere urine, verminderde eetlust, koorts, hoofdpijn, jeuk, verlies van eetlust, misselijkheid en braken , huiduitslag, zwelling van de voeten of onderbenen, ongewone vermoeidheid of zwakte, of gele ogen of huid.

Dit geneesmiddel kan leiden tot een ernstige vorm van allergische reactie genaamd anafylaxie. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Bel uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, heesheid, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht of de mond tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Ernstige huidreacties kunnen optreden met dit geneesmiddel. Neem contact op met uw arts meteen als u blaarvorming, peeling of versoepeling van de huid, rode huid laesies, een ernstige huiduitslag of acne huid, zweren of zweren op de huid, of koorts of rillingen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de late zwangerschap kan uw ongeboren kind schaden. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van het geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Hydrocodon en ibuprofen combinatie zal toevoegen aan de gevolgen van alcohol en andere centrale zenuwstelsel (CNS) depressiva (geneesmiddelen die u slaperig of minder alert te maken). Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor hooikoorts, allergieën of verkoudheid, sedativa, tranquillizers, slaapmiddel, of andere voorgeschreven pijnstillers of verdovende middelen, medicijnen voor epileptische aanvallen of barbituraten, spierverslappers, of anesthetica, waaronder een aantal tandheelkundige anesthetica. Drink geen alcoholische dranken, en raadpleeg uw arts of tandarts voordat u een van de bovenstaande tijdens het gebruik van dit geneesmiddel genoemde geneesmiddelen.

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat sommige mensen slaperig, duizelig of licht in het hoofd worden, of om een ​​vals gevoel van welzijn voelen. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als u zich duizelig of niet alert zijn te doen. Als deze reacties zijn vooral hinderlijk, raadpleeg dan uw arts.

Voordat met elke vorm van chirurgische ingreep (inclusief een tandheelkundige ingreep) of spoedbehandeling, vertel de arts of tandarts die verantwoordelijk is voor dat u dit geneesmiddel gebruikt.

Hydrocodon en ibuprofen combinatie kan een droge mond veroorzaken. Voor tijdelijke verlichting, gebruik maken van suikervrije snoep of kauwgom, smelten stukjes ijs in je mond, of gebruik een speeksel vervanger. Echter, als u dit geneesmiddel voor een lange tijd en een droge mond langer duurt dan 2 weken contact op met uw tandarts. Voortzetting van een droge mond kan de kans van tandheelkundige ziekte, met inbegrip van tandbederf, tandvleesontsteking en schimmelinfecties te verhogen.

Bel uw arts meteen als u verwarring, slaperigheid, koorts, een algemeen gevoel van ziekte, hoofdpijn, verlies van eetlust, misselijkheid, een stijve nek of rug, of braken hebben. Dit kunnen symptomen van een ernstige aandoening, de zogenaamde meningitis.

Als u een hartaandoening of congestief hartfalen (CHF), vertel uw arts als u onverklaarbare gewichtstoename of oedeem (vochtophoping of het lichaam zwelling) met dit geneesmiddel.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als wazig zien, moeite met lezen, of elke andere verandering in het gezichtsvermogen optreedt tijdens of na uw behandeling. Uw arts kan wilt u hebt uw ogen laten controleren door een oogarts (oogarts).