hurthle cel kanker

Hurthle (Heert-Luh) cel kanker is een zeldzame vorm van kanker die de schildklier beïnvloedt.

De schildklier is een vlindervormige klier in de basis van je nek. Het scheidt hormonen die essentieel zijn voor het reguleren van de stofwisseling van uw lichaam zijn.

Hurthle cel kanker wordt ook wel Hurthle cell carcinoma of oxyphilic cell carcinoma. Hurthle cel kanker is één van verscheidene soorten kanker die de schildklier beïnvloeden.

Hurthle cel kanker kan agressiever dan andere vormen van schildklierkanker zijn. Operatie om de schildklier te verwijderen is de meest voorkomende behandeling.

Tekenen en symptomen van Hurthle cel kanker kunnen omvatten

Wanneer een arts te zien

Deze tekenen en symptomen niet per se betekenen dat je Hurthle cel kanker. zoals ontsteking van de schildklier of goedaardige vergroting van de schildklier (struma) – zij kunnen aanwijzingen voor andere medische aandoeningen.

Wat je kunt doen

Maak een afspraak met uw arts als u tekenen of symptomen die je zorgen te maken te hebben.

Het is niet duidelijk wat de oorzaak van Hurthle cel kanker.

Artsen weten dat kanker begint als een cel ontwikkelt fouten in het DNA – het genetische materiaal dat de instructies voor de biochemische processen in je lichaam bevat. Wanneer DNA wordt veranderd of beschadigd is, kunnen deze genen niet goed functioneren, waardoor cellen groeien uit de hand en uiteindelijk een massa (tumor) of kwaadaardig (maligne) cellen.

Factoren die het risico op Hurthle cel kanker verhogen zijn

Vragen aan uw arts te vragen

Mogelijke complicaties van Hurthle cel kanker omvatten

Begin met het maken van een afspraak met uw huisarts of een huisarts als u tekenen en symptomen die je zorgen te maken te hebben.

Als Hurthle cel kanker wordt vermoed, kunt u worden doorverwezen naar een arts die is gespecialiseerd in het behandelen van de schildklier aandoeningen (endocrinoloog) of een arts die is gespecialiseerd in de behandeling van kanker (oncoloog).

Omdat afspraken kunnen kort zijn, is het vaak handig goed voorbereid aan te komen. Hier is wat informatie om u te helpen klaar te krijgen en wat te verwachten van uw arts.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen de tijd te gaan over punten die u wilt meer tijd besteden aan te maken. U kan worden gevraagd

Wat te verwachten van uw arts

Tests en procedures gebruikt om Hurthle cel kanker omvatten diagnosticeren

Behandeling voor Hurthle cel kanker vereist meestal een operatie aan de schildklier te verwijderen. Radiotherapie en chemotherapie kunnen opties.

Totaal of bijna volledige verwijdering van de schildklier (thyreoïdectomie) is de meest voorkomende behandeling van Hurthle cel kanker.

Tijdens thyroïdectomie, verwijdert de chirurg alle of bijna alle van de schildklier en bladeren kleine randen van schildklierweefsel bij kleine aangrenzende klieren (bijschildklieren) om de kans te verminderen verwonden. De bijschildklieren regelen van uw lichaam calcium niveau.

Omringende lymfeklieren kunnen worden verwijderd als er vermoeden bestaat dat de kanker is uitgezaaid naar hen.

Risico’s verbonden aan thyreoïdectomie omvatten

Chirurgie

Na de operatie zal uw arts het hormoon levothyroxine (Synthroid, Unithroid, anderen) om het hormoon geproduceerd door uw schildklier te vervangen voorschrijven. Je moet dit hormoon te nemen voor de rest van je leven.

Radioactief jodium therapie omvat slikken een capsule die een radioactieve vloeistof bevat.

Radioactief jodium therapie

Radioactief jodium therapie worden aanbevolen na operatie omdat het kan helpen vernietigen resterende schildklierweefsel, die sporen van kanker kan bevatten. Radioactief jodium therapie kan ook worden gebruikt als Hurthle cel kanker is uitgezaaid naar andere delen van het lichaam.

Tijdelijke bijwerkingen van radioactief jodium therapie kan omvatten

Radiotherapie maakt gebruik van high-powered energiestralen, zoals X-stralen, om kankercellen te doden. Tijdens bestralingstherapie, bent u gepositioneerd op een tafel en een machine beweegt om je heen, het leveren van de straling op specifieke punten op je lichaam.

Radiotherapie kan een optie zijn als kankercellen blijven na de operatie en radioactief jodium behandeling of als Hurthle cel kanker spreads.

Bijwerkingen kunnen zijn

Sorafenib (Nexavar) is een geneesmiddel behandeling voor uitgezaaide of agressieve schildklierkanker die niet reageert op radioactief jodium therapie. Bijwerkingen zijn onder meer hoge bloeddruk, diarree, vermoeidheid, huiduitslag en gewichtsverlies.

Bestralingstherapie

Andere nieuwe medicijnen voor de behandeling Hurthle cel kanker worden onderzocht.

Een diagnose van Hurthle cel kanker kan een uitdaging en beangstigend zijn. Na verloop van tijd zul je strategieën om u te helpen de stress en angst van een diagnose van kanker te beheren. Tot dan, hier zijn enkele ideeën om u te helpen het hoofd te bieden

een bezoek aan uw arts

chemotherapie