Humulin n (insulinepen) informatie

Wat is Humuline N?

Humuline N wordt gebruikt ter behandeling van diabetes.

Humuline N kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Do Humulin N niet gebruiken als u met een aflevering van hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel).

Belangrijke gegevens

Hypoglykemie, of lage bloedsuikerspiegel, is de meest voorkomende bijwerking van Humulin N. De symptomen van een lage bloedsuikerspiegel kunnen onder meer hoofdpijn, honger, zweten, bleke huid, prikkelbaarheid, duizeligheid, gevoel van wankel, of moeite met concentreren. Let op tekenen van een lage bloedsuikerspiegel. Draag een stuk van niet-dieet harde snoep of glucose tabletten met u in het geval u een lage bloedsuikerspiegel.

Niet gebruiken Humulin N als u allergisch bent voor insuline, of als je met een aflevering van hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel).

Om ervoor te zorgen dat u veilig kunt gebruiken Humulin N, vertel uw arts als u een lever- of nierziekte.

Vertel uw arts over alle andere medicijnen die u gebruikt, in het bijzonder orale diabetes medicijnen zoals pioglitazon of rosiglitazon (die soms in combinatie met glimepiride of metformine). Het nemen van bepaalde orale diabetes medicatie tijdens het gebruik van Humuline N kan uw risico op ernstige hartproblemen vergroten.

Voor het gebruik van Humuline N

de overheid zwangerschap categorie B. Humulin N is naar verwachting niet schadelijk voor een ongeboren baby. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden tijdens de behandeling.

Zie ook: de zwangerschap en borstvoeding waarschuwingen (in meer detail)

Het is niet bekend of insuline overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. Vertel uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn.

Gebruik Humuline N precies zoals het was voor jou. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Do Humulin N niet in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Humuline N wordt geleverd met de patiënt instructies voor veilig en effectief gebruik, en aanwijzingen voor het vullen van de injectie-inrichting. Volg deze aanwijzingen zorgvuldig, of u kunt krijgen te weinig of te veel Humulin N. Vraag uw arts of apotheker als u vragen hebt.

Uw bloedglucosegehalte zal moeten vaak worden gecontroleerd, en u kunt nog andere bloedtesten op het kantoor van uw arts nodig.

Humuline N wordt onder de huid geïnjecteerd. U zal worden getoond hoe injecties gebruik thuis. Gebruik een andere plek op je buik, dij, of bovenarm elke keer dat u de injectie te geven. Niet injecteren Humulin N in dezelfde plek twee keer op een rij.

Gebruik een wegwerp naald slechts een keer, daarna weg te gooien in een speciale afvalcontainer (vraag dan uw apotheker, waar je kunt krijgen en hoe te ontdoen van het). Houd deze container buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

Deel nooit een injectie pen of een patroon met een andere persoon. Het delen van injectie hokken of cartridges kunnen ziekten zoals hepatitis of hiv te laten overgaan van de ene persoon naar de andere.

Lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie) kan iedereen overkomen die diabetes heeft. Symptomen zijn onder meer hoofdpijn, honger, zweten, bleke huid, prikkelbaarheid, duizeligheid, gevoel van wankel, of moeite met concentreren. Houd altijd een bron van suiker met u in het geval u een lage bloedsuikerspiegel. Sugar bronnen zijn onder andere vruchtensap, Hard Candy, crackers, rozijnen, en niet-light frisdrank. Zorg ervoor dat uw familie en vrienden weten hoe om u te helpen in geval van nood.

Als u een ernstige hypoglykemie en kan niet eten of drinken, gebruik dan een glucagon injectie. Uw arts kan een glucagon noodhulp injectie kit voor te schrijven en u vertellen hoe het te gebruiken.

Ook let op tekenen van een hoge bloedsuikerspiegel (hyperglykemie), zoals verhoogde dorst, vaak plassen, honger, droge mond, fruitige adem geur, slaperigheid, droge huid, wazig zien, en gewichtsverlies.

Controleer uw bloedsuikerspiegel zorgvuldig in tijden van stress, reizen, ziekte, een operatie of medische noodsituatie, zware lichamelijke inspanning, of als u alcohol drinkt of maaltijden overslaan. Deze dingen kunnen invloed hebben op uw glucosespiegel en uw behoeften dosis kan ook veranderen. Heeft Humulin N dosis of doseringsschema niet wijzigen zonder advies van uw arts.

Carry een ID-kaart of draag een medische alert armband waarin staat dat je diabetes hebt, in geval van nood. Elke arts, tandarts, of medische zorgverlener die je behandelt zou moeten weten dat je diabetes hebt.

Het opslaan ongeopende flesjes, cartridges, injectiepennen: Houd in de doos en bewaar in de koelkast, beschermd tegen het licht. Gooi Humulin N niet gebruikt vóór de vervaldatum op het geneesmiddel label.

Het opslaan na het eerste gebruik: Houd de “in-use” injectieflacons, patronen of voorgevulde injectiespuiten bij kamertemperatuur en gebruiken vóór de vervaldatum. Houd het in gebruik injectiepen bij kamertemperatuur en gebruik het binnen 14 dagen. Niet in de koelkast.

Niet invriezen Humulin N, en gooi de medicatie als het bevroren is geworden.

Gebruik de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Gebruik geen extra medicijnen om de gemiste dosis.

Hoe moet ik Humulin N gebruiken?

Het is belangrijk om Humulin N bij de hand te allen tijde. Haal je recept bijgevuld voordat je uitgeput van de geneeskunde volledig uit te voeren.

Zoek direct medische hulp als u denkt dat u teveel van dit medicijn hebben gebruikt. Een overdosis insuline kan levensbedreigende hypoglykemie veroorzaken.

Symptomen van ernstige hypoglykemie onder extreme zwakte, wazig zicht, transpireren, moeite met spreken, tremoren, maagpijn, verwarring, inbeslagneming (convulsies) of coma.

Verander niet het merk van insuline of spuit die u gebruikt, zonder eerst te praten met uw arts of apotheker. Sommige merken insuline isofane en spuiten zijn uitwisselbaar, terwijl anderen dat niet zijn. Uw arts en / of apotheker weet welke merken kunnen worden vervangen voor elkaar.

Vermijd het drinken van alcohol. Uw bloedsuikerspiegel kan gevaarlijk laag worden als u alcohol drinkt tijdens het gebruik van Humulin N.

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie op Humulin N: jeukende huiduitslag over het hele lichaam, piepende ademhaling, moeite met ademhalen, snelle hartslag, zweten, of het gevoel alsof u misschien flauwvalt.

Bel uw arts onmiddellijk als u kortademigheid, zwelling in uw handen of voeten, of snelle gewichtstoename (vooral als u een mondelinge diabetes medicatie).

Hypoglykemie, of lage bloedsuikerspiegel, is de meest voorkomende bijwerking van Humulin N. De symptomen van een lage bloedsuikerspiegel kunnen onder meer hoofdpijn, honger, zweten, bleke huid, prikkelbaarheid, duizeligheid, gevoel van wankel, of moeite met concentreren. Let op tekenen van een lage bloedsuikerspiegel. Draag een stuk van niet-dieet harde snoep of glucose tabletten met u in het geval u een lage bloedsuikerspiegel.

Vertel uw arts als u jeuk, zwelling, roodheid, of verdikking van de huid waar u injecteert Humulin N.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Het gebruik van bepaalde geneesmiddelen kan het moeilijker maken voor u om te vertellen wanneer u een lage bloedsuikerspiegel. Vertel uw arts als u één van de volgende te gebruiken

albuterol

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

clonidine

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

reserpine; of

bètablokkers zoals atenolol, carvedilol, labetalol, metoprolol, nadolol, nebivolol, propranolol, sotalol, en anderen.

Wat moet ik vermijden?

Deze lijst is niet compleet en er zijn veel andere geneesmiddelen die kunnen verhogen of de effecten van Humulin N op het verlagen van uw bloedsuikerspiegel te verlagen. Andere geneesmiddelen kunnen ook interactie met insuline, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u nu en eventuele medicijnen die u start of stopt met het gebruik. Niet alle mogelijke interacties worden vermeld in deze medicatie gids.

Disclaimer: Alle inspanningen werden geleverd om ervoor te zorgen dat de verstrekte informatie juist is, up-to-date en compleet, maar geen garantie wordt gemaakt in die zin. Drug gegevens kan enige tijd gevoelig. informatie over drugs Multum is een bron van informatie ontworpen om gelicentieerde zorgverleners te helpen bij de zorg voor hun patiënten en / of aan de consument te dienen het bekijken van deze service als een aanvulling op, en geen vervanging voor, de expertise, vaardigheden, kennis en het oordeel van de zorgverleners. Het ontbreken van een waarschuwing voor een bepaald geneesmiddel of geneesmiddelcombinatie geenszins worden opgevat om aan te geven dat het geneesmiddel of geneesmiddelcombinatie is veilig, effectief en geschikt voor elke bepaalde patiënt. De hierin opgenomen informatie is niet bedoeld om alle mogelijke toepassingen, routebeschrijvingen, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen, drug interactions, allergische reacties of schadelijke effecten te dekken.

7.02.2014-03-24, 04:11:45

Humuline N bijwerkingen

Beschikbaarheid OTC Over the counter

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Diabetes type 2 metformine, insuline aspart, glipizide, Januvia, glimepiride, Victoza, Lantus, glyburide

Diabetes type 1 insuline aspart, Lantus, Levemir, Novolog, Humalog, Toujeo, Tresiba

Zwangerschapsdiabetes insuline regelmatig, Humulin R, Humulin 70/30, Novolin R, Novolin 70/30, Novolin N

Welke andere drugs zullen beïnvloeden Humuline N?

Humuline N (insuline isofane)