humalog: toepassingen, dosering & bijwerkingen

Wat is Humalog?

Humalog wordt gebruikt om de bloedsuikerspiegel controle bij volwassenen en kinderen met diabetes te verbeteren.

Humalog wordt ook gebruikt in combinatie met orale (via de mond ingenomen) geneesmiddelen voor de behandeling van type 2 (niet-insuline-afhankelijke) diabetes bij volwassenen.

Humalog is een snelwerkende insuline die begint om zeer snel te werken. Als u dit medicijn te gebruiken met maaltijd, gebruiken binnen 15 minuten voor of net na het eten.

Belangrijke gegevens

Je moet Humalog niet gebruiken als u met een aflevering van hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel).

Humalog is slechts een deel van een compleet programma van de behandeling die ook voeding, lichaamsbeweging, gewicht onder controle, voetverzorging, oogzorg, tandheelkundige zorg, en het testen van uw bloedsuiker kan omvatten. Volg uw dieet, medicatie en oefeningen zeer nauw. Het veranderen van een van deze factoren kunnen invloed hebben op uw bloedsuikerspiegel.

Je moet geen gebruik maken van Humalog als u allergisch bent voor insuline, of als je met een aflevering van hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel).

Om ervoor te zorgen Humalog veilig is voor u, vertel uw arts als u

Voordat u dit geneesmiddel

lever- of nierziekte; of

als u een mondelinge nemen (via de mond ingenomen) diabetes geneeskunde.

Deze medicatie is naar verwachting niet schadelijk voor een ongeboren baby. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden tijdens de behandeling.

Het is niet bekend of insuline lispro overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. Vertel uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn.

Humalog is niet goedgekeurd voor gebruik door iedereen die jonger dan 3 jaar oud.

Gebruik Humalog precies zoals het was voor jou. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Gebruik dit geneesmiddel in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen. Humalog wordt gegeven als een injectie (shot) onder de huid, met behulp van een naald en spuit of een insulinepomp. Het kan ook worden toegediend via een naald geplaatst in een ader.

U zal worden getoond hoe injecties gebruik thuis. Heb zelf niet injecteren van dit geneesmiddel als u niet begrijpt hoe de injectie te geven en op de juiste voer gebruikte naalden en spuiten. Kies een ander deel van de huid in uw gebied van injectie elke keer dat u dit geneesmiddel gebruikt. Niet injecteren in dezelfde plek twee keer op een rij.

Humalog is een snelwerkende medicijnen die begint om zeer snel te werken. Na het gebruik van Humalog, moet u een maaltijd binnen 5 tot 10 minuten te eten.

Als u dit geneesmiddel te gebruiken met een insulinepomp, niet mengen of verdunnen Humalog met andere insuline. Infuuspomp buizen, katheters, en de naald locatie op uw huid moet om de 3 dagen worden gewijzigd. Verander het geneesmiddel in het reservoir om de 7 dagen. Gooi geen medicatie overgebleven in het reservoir.

Deel nooit een injectie pen of een patroon met een andere persoon. Het delen van injectie hokken of cartridges kunnen ziekten zoals hepatitis of hiv te laten overgaan van de ene persoon naar de andere.

Volg eventuele regionale of plaatselijke wetten over het weggooien van gebruikte naalden en spuiten. Gebruik een lekke band-proof “scherpe voorwerpen” afvalcontainer (waar er een te krijgen vraag dan uw apotheker en hoe je het weg te gooien). Houd deze container buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

Uw bloedglucosegehalte zal moeten vaak worden gecontroleerd, en u kunt nog andere bloedtesten op het kantoor van uw arts nodig.

Lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie) kan iedereen overkomen die diabetes heeft. Symptomen zijn onder meer hoofdpijn, honger, zweten, verwardheid, prikkelbaarheid, duizeligheid, of een gevoel wankel. Houd altijd een bron van suiker met u in het geval u een lage bloedsuikerspiegel. Sugar bronnen zijn onder andere vruchtensap, Hard Candy, crackers, rozijnen, en niet-light frisdrank. Zorg ervoor dat uw familie en vrienden weten hoe om u te helpen in geval van nood.

Als u een ernstige hypoglykemie en kan niet eten of drinken, gebruik dan een glucagon injectie. Uw arts kan een glucagon noodhulp injectie kit voor te schrijven en u vertellen hoe het te gebruiken.

Ook let op tekenen van een hoge bloedsuikerspiegel (hyperglykemie), zoals verhoogde dorst, vaak plassen, honger, droge mond, fruitige adem geur, slaperigheid, droge huid, wazig zien, en gewichtsverlies.

Controleer uw bloedsuikerspiegel zorgvuldig in tijden van stress, reizen, ziekte, een operatie of medische noodsituatie, zware lichamelijke inspanning, of als u alcohol drinkt of maaltijden overslaan. Deze dingen kunnen invloed hebben op uw glucosespiegel en uw behoeften dosis kan ook veranderen. Als uw arts verandert je merk, kracht, of het type van insuline, kan uw dosering behoeften veranderen. Heeft uw dosis of van het schema medicatie niet wijzigen zonder advies van uw arts.

Humalog is slechts een onderdeel van een behandeling programma dat ook voeding, lichaamsbeweging, gewicht onder controle, bloedsuiker testen, en bijzondere medische verzorging kan omvatten. Volg de instructies van uw arts op de voet.

Niet in de vriezer insuline of bloot aan hoge temperaturen of fel licht. U dient geen insuline die bevroren is geweest of is geweest bij temperaturen boven de 98 graden Celsius niet gebruiken

Het opslaan van ongeopende insuline lispro in een koelkast: Bewaren in de originele doos en niet invriezen. Gooi ongeopende insuline als de vervaldatum op het etiket is verstreken.

Hoe moet ik Humalog gebruiken?

Het opslaan van ongeopende insuline lispro bij kamertemperatuur: Bewaren in de oorspronkelijke verpakking. Gooi ongeopende insuline indien niet binnen 28 dagen gebruikt worden.

Opslag “in-use” injectieflacons: Eenmaal in gebruik, bewaar de flacon in een koelkast of bij kamertemperatuur. Gebruik binnen 28 dagen.

Het opslaan “in-use” cartridges of injectie pennen: Na het eerste gebruik, bewaar de cartridge of de pen bij kamertemperatuur. Niet in de koelkast. Gebruik binnen 28 dagen.

Omdat Humalog wordt gebruikt voor de maaltijd, kunt u niet op een getimede doseringsschema. Wanneer u Humalog gebruiken, moet u een maaltijd te eten binnen 15 minuten. Gebruik geen extra te maken van een gemiste dosis.

Gebruik dit geneesmiddel regelmatig aan de meest profiteren. Haal je recept bijgevuld voordat je uitgeput van de geneeskunde volledig uit te voeren.

 Een overdosis insuline kan levensbedreigende hypoglykemie veroorzaken.

Symptomen van ernstige hypoglykemie onder extreme zwakte, wazig zicht, transpireren, moeite met spreken, tremoren, maagpijn, verwarring, inbeslagneming (convulsies) of coma.

Humalog kan je denken of reacties aantasten. Vermijd het rijden of het bedienen van machines totdat u weet hoe dit geneesmiddel u zal beïnvloeden.

Vermijd het drinken van alcohol. Het kan invloed hebben op uw bloedsuikerspiegel.

Get dringende medische hulp als u tekenen van insuline allergie: jeukende huiduitslag over het hele lichaam, piepende ademhaling, moeite met ademhalen, snelle hartslag, zweten, of het gevoel alsof u misschien flauwvalt.

Bel meteen als u uw arts

jeuk, zwelling, roodheid, of verdikking van de huid waar u injecteert Humalog; of

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

laag kaliumgehalte – verwardheid, onregelmatige hartslag, extreme dorst, vaak plassen, been ongemak, spierzwakte of slap gevoel.

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

Vaak Humalog bijwerkingen kunnen zijn

lage bloedsuikerspiegel – hoofdpijn, honger, zwakte, zweten, verwardheid, prikkelbaarheid, duizeligheid, snelle hartslag, of een gevoel zenuwachtig.

Wat moet ik vermijden tijdens het gebruik van Humalog?

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Veel andere geneesmiddelen kunnen vergroten of de gevolgen van Humalog op het verlagen van uw bloedsuikerspiegel te verlagen. Dit geldt ook voor het voorschrijven en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u nu en eventuele medicijnen die u start of stopt met het gebruik.

Humalog bijwerkingen

5.03.2016-05-11, 03:34:18

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Diabetes type 2 metformine, insuline aspart, glipizide, Januvia, glimepiride, Victoza

Diabetes type 1 insuline aspart, Lantus, Levemir, Novolog, Toujeo, Tresiba

Diabetische ketoacidose insuline aspart, Novolog, natriumbicarbonaat, Apidra, Humulin R

Nonketotic hyperosmolaire Syndrome insuline aspart, Novolog, Apidra, Humulin R

Welke andere drugs zullen Humalog beïnvloeden?

Humalog (insuline lispro)